Lön för vår möda

Tack vare att Anders har kunskaperna, så kan jag med hans vägledning åstadkomma sånt här, jag är en del av hans verktyg, skulle man kunna säga.

Puh....så nu  äntligen är det ett nytt verandaräcke, plus räcketovanför rabatten,  på kolonistugan, en liten bit fattas, som ska gå mot inglasade verandan, men det kan vi inte göra klart, förän väggen och knutbrädan sitter där.

Det började med att vi gjorde iordning räcket ovanför rabatten, och att vi blev kolosalt nöjda med det, då började vi spåna på, att vi kanske skulle fortsätta, och göra likadant, runt verandan, vi skulle ha gjort helt i trä där, var det meningen, men vilken tur att vi inte har hunnit göra det än, för det här blev så förbaskat bra. och.......vi är ensamma om det i koloniområdet....kul att inte ha som alla andra.

När vi kan göra sista biten, så ska det även bli spalje, där det ska växa  humle, hela vänstra delen på verandan (vid pilen)
Från sista stolpen och in mot huset.

Den här sista en och en halva veckan  har det varit mycket jobb där, men det har varit roligt, för det är ju så vansinnigt kul att få jobba med snickerimaskiner och verktyg, och sen göra något, som det verkligen syns att det händer något.
Det är mycket kvar att göra, här på framsidan,  vi har inte virke till läkt hemma, så det är kvar, dörrfoder, knutbräda, skrapa och måla dörren/glasväggen (det var tre glasdörrar som vi kom över för  en liten penning, två blev till fast vägg och den tredje blev en skjutdörr).
Sen har vi ju sidan och baksidan av inglasade delen kvar, innan det är dags för insidan av verandan, men, ett steg i taget.

Vi tar ju hjälp till en del, annars skulle det inte fungera, men det är kul med det vi kan göra själva, även om det är knöligt ibland, men desto roligare när det blir bra.
Vi har ju byggt hela stugan från grunden, men då var ju Anders frisk, men jag var med hela vägen också, inte det översta på taket, men en viss bit av det var jag fasktiskt med och spikade, men allt som är gjort på utsidan, är hans och lejda hjälpares verk.

Nu börjar ju även den roliga tiden med att det går att börja skörda så smått, nu mognar hallon, blåbär, tomater, gurkan börjar att spruta fram, morötterna är superfina...mums....vilken lycka att plocka och stoppa i munnen, det är njutning!!!!








Kommentarer
Postat av: Cath.

Vilken fin kolonistuga ni har!

Och vilket jobb! Men skönt sen när det är klart, eller hur?

Ha det bra!

Kram!

2008-07-17 @ 22:44:47
URL: http://cathspyssel.blogspot.com
Postat av: Sannasmamma

Åhh så fint... Kan du inte komma hit och fixa lite i min trädgård också ;)

2008-07-17 @ 22:49:54
URL: http://skeppar.blogspot.com
Postat av: soffan

Vilken mysig och fin kolonistuga ni har ser att Jämtlandsflaggan är uppe oxså. Ni är duktiga på det där med att snickra . Akta bara fingrarna i sågen.

längtar oxså till hallon och blåbärsplockningen

Kram

Ann-Sofie från "Republiken Jamtland"

2008-07-17 @ 22:52:58
URL: http://farmorshobby.bloggagratis.se/
Postat av: soffan

Vilken mysig och fin kolonistuga ni har ser att Jämtlandsflaggan är uppe oxså. Ni är duktiga på det där med att snickra . Akta bara fingrarna i sågen.

längtar oxså till hallon och blåbärsplockningen

Kram

Ann-Sofie från "Republiken Jamtland"

2008-07-17 @ 22:53:54
URL: http://farmorshobby.bloggagratis.se/
Postat av: Lilo

Ser urmysigt ut!!! Sååå söt stuga och så duktiga ni är! =)

2008-07-18 @ 00:22:14
URL: http://liloscrap.blogspot.com
Postat av: evans

Det var en väldans fin flagga ni hade uppe :)

2008-07-19 @ 17:31:52
URL: http://evans.blogg.se/
Postat av: Birgitta/ Bi

Så fint ni har gjort och vilken mysig stuga! Nu har jag svarat på din kommentar i min blogg men om du inte "prennar" på svaren där så är det väl bäst att titta in lite hos dig också.

Svaret är (nog) Hedemora!

Kram och hoppas ni får vila lite och njuta av det fina ni gjort också!

2008-07-20 @ 14:10:24
URL: http://bi-kupan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0