Söndag

Det har varit en skön dag, sov länge vilket jag verkligen behövde, sen lyckades vi äta frukost samtidigt, både vi och sonen, och vad som är än mer fantastiskt, vi fick med oss 16-åringen upp till kolonin!! Det tillhör inte vanligheterna, men nu rörde det sej om att han skulle hjälpa till att köra bråte som skulle upp på brasan, på skottkärran, och sånt gillar han, grovarbete, men  rensa ogräs eller överhuvuttaget befatta sej med nån form av odling, då är det tvärnit.

Dottern kom hem idag också, så hon blir här över valborg, och så kom äldste sonen hit för en stund sen, så nu sitter dom i köket alla tre, och snackar, det är så härligt att höra dom, hur roligt dom har, det är som musik för mina öron, när dom bodde hemma alla tre, var man inte fullt lika glad att höra alla tre snacka samtidigt, men det kunde ju gå lite vildare till då, så det kan ju vara en orsak :)

Kram på er alla

Fredag

Har sovit i kolonistugan sen igår, för första gången i år, det var efterlängtat. Somnade vi 10, sov till 7:45, med avbrott på ca 30 minuter under natten, när jag stod ute på altanen och lyssnade på en uggla, häftigt, OBS  jag hade inte ställt klockan för att göra det, jag råkade vakna ändå, sådetså!!

Jag och en kompis var till Ösmo plantshop igår, dom har såå mycket fint, både saker och växter, första gången jag var dit sen dom öppnade efter flytten, hjälp, jag måste vara sjuk, det är ju 5 månader sen, ihhhh, där fikade vi, tittade runt  
 och hade riktigt trevligt, lyckades hålla hyfsat i plånboken, blev faktiskt bara sättlök, några säckar jord och två fröpåsar , morot och svartrot,  duktigt för att vara mej.
 
Jag tittade inte så noga på påsen med lök, förän jag skulle börja sätta, då  konstaterade jag att vi får leva på lök sensommaren och vintern, den beräkande skörden är 18 kg, puh, tur att vi använder mycket, och att den går bra att lagra. Jag har tydligen  köpt mindre påsar förr, ja, ja, den är lättodlad och lättskött, ingen katastrof. Ständiga frågan till kompisarna om några månader, "ingen som behöver lite gul lök,eller?"

Jag hann också göra iordning två pallkragar med jord, och sådde  morot och svartrot , dom kan man så väldigt tidigt, sen är det mycket som inte går att så redan nu, då får jag ta det när jag kommer hem, jätteskönt att vara igång där, iallafall.

Ha en trevlig helg, allihop    kram elsamaja

En bra dag

image13


Idag har jag gjort en massa saker, planterat om alla blommor (lite sent, men vadå) och framför allt planterat Ängla- trumpeten jag fick i höstas, i en större kruka, den ska ner i en stor trälåda så småningom, det här är bara steg 1.
Har hämtat ett paket med scrapgrejer, fina saker, så sugen på att göra nåt med dom.
Har varit i kolonin och fortsatt med vårbruket, håller på att djupgräva land som jag sen ställer pallkragar uppe på det omgrävda, fyller i fin jord, och sen är det bara att så, ska iväg och köpa jord imorgon, så jag kan så morötter i första pallkragen, jag drack kaffe när jag kom dit, måste ju ladda, innan arbetet startar
Jag har gjort ett blomsterarrangemang, städat hamsterburen och så till sist, badat hunden, så jag känner mej väldigt nöjd med dagen

Nu ska jag gå och lägga mej, och läsa Hemmets Journal som kom i brevlådan idag.

Natti natti  allihopa   Kram elsamaja


Frankrike

Jisses, jag åker till Frankrike nästa vecka!!! En kompis till oss bor och jobbar där, och hans fru och dotter är med där periodvis, så nu ska jag åka med och vara där några dar, det skabli jättespännande.
Det har iallafall varit 20 grader i vattnet, så håller det i sej, kan nog till och med jag lyckas kravla mej i.

en väldigt speciell dag

Det är en underlig känsla jag har idag, en speciell dag som jag alltid tänker tillbaka på varje år.

För 26 år sen hade jag vid den här tiden fått in en nybadad, nyfödd bebis på min mage, sen hon tillbringat dom första två timmarna i kuvös, hon hade för mycket fostervatten i lungorna, hon kväkte som en groda istället för att skrika, så dom klippte navelsträngen och bar ut henne direkt, inte med nån panik, dom förklarade lungt och bra varför, att hon inte andades som hon skulle, pga ovanstående förklaring.

Min förstfödda, efter två missfall, och andra problem så fanns hon äntligen hos oss Åsa Lillemor Blom, det vackraste barn som fötts, med trollöron, små hårtofsar på örona.

För 16 år sedan, hade jag tillbringat 14 timmar på BB, var nu äntligen igångsatt, efter att gått över 23 dar, efter att ha haft ineffektiva värkar , som inte hjälpte ett smack MEN DOM GJORDE ONT, 1 minut emmellan, hela natten, pinvärkar kallade dom det för.
Men den här tiden hade det börjat hända nånting, äntligen, och jag hade full uppvaktning, vi var ensamma där, bada bubbelpool "javisst det fixar vi" nyponsoppa "ja visst, det fixar vi , nu vill jag åka hem "tyvärr, DET kan vi inte ordna, Va!!!är det ingen service på de här stället.

Om 3 timmar och 40 minuter, ligger han så äntligen på min mage, Tord Anders Mikael Runnman, mitt tredje barn, Anders första, en lillebror som kom på sin systers 10-årsdag, och som även har en storebror, som var drygt 8 då, en sladdis så älskad av oss alla, men ett speciellt band har alltid funnits till Lillemor.

Idag vid frukost ville han inte att vi skulle komma upp i hans rum och uppvakta, han ville ha det nere i köket (kunde sova 10 min längre), där satt han, mitt emot mej, 1.82 lång, väldigt bredaxlad för att vara tonåring, basröst, svarthårig (normalt väldigt ljus) svartklädd 16-åring!!!!Var har åren tagit vägen.

Lillemor grattade jag via sms, får ringa sen ikväll. Hur kan det här vara möjligt? Hon har inte bott hemma sen hon var 17, mer än på lov, hon är snart färdigutbildad på högskola, hon har varit sambo i snart 7 år, mitt lilla rosiga knyte som var på min mage för 26 år sen!!! Hon är en vuxen kvinna!!

 Tommys födelsedag för drygt 24 år sen, var ju inte mindre fantastisk, han är dessutom född på sin pappas 26-årsdag, så väldigt speciell på sitt sätt, på sin dag.
 Men just detta datum, när jag TVÅ gånger fått uppleva undret, att ge livet till ett nyfött barn, finns extra djupt inom mej, nu och för alltid.

Grattis bägge två, så innerligt älskade, som ni är, och som givetvis storebror Tommy är också, som har delat sin födelsedag med sin pappa, men ändå haft sin egen, i förhållande till syskonen.

Tre gånger har jag fått uppleva undret, jag är lyckligt lottad.

Tack för att ni finns

Ljuset

Idag har det regnat, regnat varit lite uppehåll och sen regnat igen, puh....Okej, det behövs, det är torrt i backen osv.....MEN DET ÄR INTE ETT DUGG ROLIGARE FÖR DET, jag hade tänkt fortsätta gräva i kolonin, smygmotion kallas det för, och samtidigt låta Yelly rusa av sej lite.

Ja,ja, nu blev det inte så, men dan har varit bra för det, torsdag är Röda Kors-dag, så jag har suttit där och virkat grytlappar, pratat med tanterna (jag är lillflickan i gänget, med mina 48 år) och druckit kaffe, det gick absolut ingen nöd på mej, vi har jätteroligt dom där timmarna, ibland skrattar jag så jag har ont i magen, för det är ett humoristiskt gäng jag är med i.

Vi går iallafall mot ljusare tider, och det är så skönt, dels årstiden, och att det är lugnt i familjen, efter 5 kaotiska år, som har innehållit både olyckor, misshandel och sjukdomar, det här året har det vänt, och det är så skönt, just nu, just idag mår alla bra och är friska, det är bara att tacka för det.

Min favorittavla, av dom jag målat, kan symbolisera tillvaron precis nu, den heter framtidsljus. Den målade jag ioktober, som en affirmation, hur det skulle bli, ett stopp på alla sorger som drabbat oss.


.image12

Koloniliv

Har varit i kolonin och grävt idag, tar lite grovjobb varje dag jag är dit, belöningen kommer ju när man drar upp första moroten för sommaren, eller knaprar den första sockerärtan och när blomfröna man sått växer och blir till fina sommarbuketter.

Aldrig smakar kaffe så gott som på verandan efter det man har jobbat ett tag, och med jobbat, räcker det vissa gånger att jag dragit två ogräs :)

Längtar efter att sova där, kommer så väl ihåg sista gångerna i höstas, jag tände massor med ljus på verandan och ute i trädgården, det blev faktiskt så att många tog en sväng extra för att titta på "ljusshowen" jag åstadkom med hjälp av lite tomma glasburkar, div ljuslyktor, och när det inte blåste kunde även detta arrangemang vara tänt, ett rabarberblad gjutet i betong, med ljus och blommor i .


Stämmningsfullt, eller hur???


image11

Host host

Har lyckats dra på mej en förkylning, andra vändan på tre veckor, äh, ingen ide att klaga (ingen lyssnar åndå). Det är bara så retfullt att det är den här årstiden, nu när jag ska kunna göra vårarbetet i kolonin (började igår) och så skulle jag och en kompis ut på ringvägen idag, med kaffe, mackor och nåt smaskigt fikabröd, ja,ja det kommer flera dagar.

Hon var här igår så vi scrappade litegrann, jag gjorde en LO som jag lägger upp här, jag har blivit alldeles galen (värre än vanligt) sen jag lärde mej att själv stoppa in bilder från kameran i datorn, beskära dom och förminska så att det går att ladda upp här, och i galleriet på scrapbutiken.se


Det är ju så roligt,och jag kan själv, jippi...

image10

Hej alla glada

Har haft en bra dag, härligt väder, men har inte varit ute så mycket, ska försöka ta en vända till kolonin imorgon, börja jobba med landena litegrann, och upp och beundra tulpanerna. Anders var dit idag, och talade om att en del har slagit ut, av dom nya jag planterade förra året, fick 50 tulpanlökar när jag beställde från Bakker i höstas, så det blev så jag stoppade ner lite här och där till slut, en del hamnade i en plåthink tillsammans med påskliljor, som sen har bott i växthuset i vinter, nu står den på vår uteplats hemma, och är på väg att börja blomma, ska bli kul att se vilka färgerdet är, för det har jag glömt.
Jag tycker att det är störttråkigt att plantera lökar på hösten, men det är roligt när det blommar på våren, man får ta det onda med det goda.
Idag gjorde jag ett fynd när jag var på Röda Korset, jag är med i en arbets(och prat)grupp där, och idag fick jag med mej en hel del udda knappar, som inte fanns nån användning för, som jag genast såg som potentiella dekorationer inom scrappningen, jag har en hel hoper knappar förut också, men inte så mycket små, inte i fina färger iallafall.
Förra gången var det en massa band, som dom inte visste vad dom skulle göra med, men det visste jag, dom bytte jag också mot en slant, och så hamnade dom i min väska, alla nöjda och glada.

Den här blommade som en tok iår, efter att ha blivit flyttad från en plats jag klämde ner den tillfälligt, för 10 år sen!!!!
Jag trodde nästan att den skulle tvärdö efter chocken att hamna i fin jord i höstas, men inte, den belönade oss till fullo.

Ta daaa.. våran fina julros

image8

God natt Gäsp

Yelly

Här är en fin vårbild på våran dvärgschnauzer.

image7

Det här var kul

Här kommer bild på en bröllopsqvilt jag gjorde till min dotters svärfar, när han gifte sej i december, dom bor i Budapest, så det är lite kul att ens alster inte hamnar bara inom Sveriges gränser, det är den första väggqvilt jag gjort, så det gjorde arbetet lite extra kul.
image5

Jippi, jag kunde

jag lyckades, jag är glad som ett barn på julafton, det här har jag längtat länge efter, att kunna ha nånstans att visa mina alster, äntligen har jag en blogg, och jag kan läga upp bilder här SJÄLV  "krigsdans" "glädje".
Jag har lärt mej en hel del bara under sista veckan, lite om bildredigering, fick hjälp att skapa blogg, men har sen gjort ändringar i den, skicka med filer till mail, ladda upp bilder  och lite till, en helt ny värld öppnar sej.

Jaha, va är det med det då? Tänker nog många, men för mej som är helt bakom flötet när det gäller datorer, så är det ETT JÄTTEKLIV till oberoende.

Jag svävar oh oh, jag svävar tralalala...

.Kram på er alla  elsamajatesting testing

Ska göra ett försök att ladda upp en bild på ett lapptäcke, hoppas att jag lyckas. Jag vet ej om det är nån viss storlek i pixlar, eller Kb man inte får överskrida, så det här är verkligen amatörernas afton.

Täcket sydde jag till en kompis barn till dopet hösten 2006
image4

tillfälligheter

Att vara på rätt plats, att det finns rätt folk omkring, i rätt ögonblick, vad mycket som kan bli anorlunda om det inte är så.
Min man var med och räddade livet på en med hjärtinfarkt idag, vi hoppas iallafall att utgången blir så, dom fick honom tillbaka innan han åkte iväg i ambulansen iallafall.
Det kom en som kunde hjärt-lung-räddning som kunde hjälpa till, en som brydde sej om att kolla vad som hade hänt, tänk om han bara hade tittat bort och kört vidare!!
Alla bör gå kurs i hjärt-lungräddning, nästa gång är det nån som inte kan, man har max 5 minuter på sej att sätta igång, innan hjärnan får syrebrist.
Det kan vara en familjemedlem, en granne, som DU behöver hjälpa, brandförsvaret brukar köra kurser, kontakta dom för att fråga, och vänta inte, det kan behövas fortare än du tror.
Här var dom två som kunde, som visste hur man ska agera, det är inte säkert att det finns om DU eller din anhörige behöver det, sök kunskap INNAN du behöver den, DET KAN RÄDDA LIV!!!!

vinterväder

Blää, vaknade till ett snöigt Nynäshamn, trodde i min enfald att vi skulle klara oss, men inte då, nu när det var så torrt och fint ute, det är väl det här som kallas för aprilväder!!!

Jag har inte riktigt klart för mej än, vad jag kommer att skriva om i bloggen, men det poppar upp lite eftersom, vad det blir. Eftersom jag samlar på ordspråk och tänkvärda ord, kommer jag att skriva lite såna här, så att dom inte bara blir gömda i en liten bok med svarta pärmar.

Jag har ett, som nog tillhör mina favoriter

"vänner är änglar, som håller en under armarna
när ens egna vingar inte bär"

Det stämmer så väl, när allt rasar omkring en, vad skulle man då göra utan sina vänner, som gör att det går att gå vidare, och som finns där, både för att lyssna, och för att hjälpa rent praktiskt också. Våra vänner har blivit hårt testade sista åren, men dom finns ändå kvar, i själva verket så har det tillkommit en del också, så vi har haft tur, dom vi haft omkring oss, har verkligen varit riktiga äkta vänner. Det är ju annars rätt vanligt, att en del inte orkar, utan försvinner, men inte för oss, tack till er alla, för vad ni betytt för oss.

Kramisar elsamaja

Påskafton

Nu är det kväller, vi var på middag hos kompisar, med sill, jansson och allt som hör till påskmat, det var gott, och trivsamt att sitta och mysa tillsammans, med lite diverse utryckningar efter deras två små grabbar, som är sååå härliga, Efter kaffe och sorundatårta och en hel del pratande, så åkte vi hem efter ett väldigt trevligt besök.

Har scrappat en LO med foton av oranga blommor, med lite inslag av cerisa tulpaner, färgerna var såna, att jag skulle ALDRIG sy ett lapptäcke med dessa färger, mörkt lilarosa cardstock som bakgrund, basic greypapper i orange som fotomattor, och randigt orange-lila-turkos-gult papper som dekorremsor, plus 3 oranga blommor på det!!! Jag vet, det låter HORIBELT, men blev faktiskt rätt bra, ska bli lite haj på att redigera bilder, så ska jag lägga upp den här,

Är väldigt färsk på scrapbooking, men är helsåld på det, det är ju SÅ KUL, jag var på en kurs hos Anna-Lena Blomqvist (scraphönan, se länk) i Laknäs (Leksand) i februari, fick lite grunder där, kan varmt rekomendera henne som kursledare. Sen är det inspiration från alla fina alster som bl.a. alla på scrapbutiken.se gör, plus sånt som finns i scrapbooking m.m, men är väl runt och nosar lite på andra ställen också.

God natt alla som vart på blåkulla och ni andra GÄSP

Det tar sej

Jag har lyckats lägga upp min profil, efter lite letande, "och vad är det med det då" tycker säkert en del, men för mej är det enormt upplyftande, jag är inte speciellt välbevandrad i datorvärldens mysterier, inte i hemPCmiljö iallafall, har ju jobbat med maskiner som var datorstyrda, där jag både kunde göra ändringar och lite av varje i, men här är jag en GRÖNGÖLING, bara så ni vet det, så varje liten grej kan göra mej lycklig som ett barn.

Nåväl, NU säjer jag gonatt igen, och stänger av GÄSP

Långfredag

Har varit en lugn dag, hde påskfrukost här, innan Lillemor åkte tillbaka till Linköping, Tommy kom hit mellan tvättmaskiner och torktumlare, trött som en gnu sen han jobbat extra igårkväll, när det var brandövning på värmeverket, men nu har han ju långledigt, och utan beredskap, så ska han väl förhoppningsvis bli lite piggare.

Själv kröp jag in under täcket igen vid 10, låg och läste en stund, sen väckte Anders mej vi halv 4, och undrade om jag skulle sova bort hela dan, hade säkert kunnat det, är sååå fruktansvärt trött nu, mer än vanligt.
Skönt var det iallafall, men jag kommer inte att ha någrasomhelst problem att somna ikväll ändå, jag behöver nån sån här dag ibland, för att fungera.

God natt på er alla

Hej

Första försöket till en blogg, min dotter hjälper mej igång, försöker få mej att fatta hur jag ska göra!!!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0