Smidigt

Det här är ett tillägg, till mitt inlägg om att ta ställning, till organdonation, en forumvän till mej (tack Moma)
har varit smartare än jag, och lagt till en länk, där du kommer direkt, till anmälningssidan om organdonation, då blir det genast mycket enklare, iallafall rent praktiskt, känslomässigt är det inte enkelt.
Men, kom ihåg, det är inte vad du bestämmer dej för, som är viktigt, det är att du bestämmer dej, för att underlätta för dom anhöriga.

Klicka på länken idag.  

Ljuvliga Jämtland

Har suttit och redigerat och skickat beställning på ett antal foton idag, bl.a. på dom jag lägger upp här, som jag knäppte när vi var uppe i Hammerdal, jag tycker dom är sååå fina, det syns verkligen hur gnistrande vit snön var den dan.
Våra vänner bor, inte så långt ifrån där det här är taget, som har inte sjöutsikt, men det är fin utsikt från deras hus ändå, eftersom det ligger så högt.

Jag har fortfarande inte kommit till skott, och berättat om Ankis 50-årsskiva, som  vi var på, när vi var där, men det kommer.

Vattentornet

image153

En bit av Hammerdalssjön med kyrkan, tyvärr suddigt, men jag tycker att det är rätt mysigt foto ändå.

image154

Vi hade underbara dagar där, och jag vill gärna åka upp igen, ganska snart, jag längtar efter dom alla där uppe, hela familjen, dom står oss så otroligt nära.
Bara som en sån sak, att vid festen placerades vi vid honnörsbordet, tillsammans med släkten, det säger rätt mycket om hur nära vi är dom, Anki och Ejvin är som dom skulle vara ens syskon.

Livsviktigt val

Läs detta, och ta dej en funderare, och gör ett livsviktigt val, angående organdonation, som hjälper dej och dina anhöriga, om det värsta skulle hända.

Apoteket har foldrar som innehåller ett donationskort, som du fyller i och har i plånboken, där står även hur du kan anmäla dej till donationsregistret på enklaste sätt. Oavsett hur du vill göra, så är det viktigt att din vilja finns nertecknad nånstans.
Aldeles för många  får, i samband med akuta dödsfall,  frågan från sjukvårdspersonalen, utan att kunna svara, "vill ni att donation av organ ska göras??"
 Låt inte din nära anhörig stå med svaret skyldig, för att han/hon inte vet, eller för att han/hon inte orkar med att ta det beslutet själv, i en chockartad situation, och därför säjer nej, där ditt svar hade varit ja, det kan vara  skillnaden mellan liv och död för en annan person.

Jag vet att det är svårt att ta upp såna här frågor, alla har ju inte dom upplevelser i bagaget som vi har, tack och lov, men det märkliga var, att vi hade pratat om det långt innan den akuta situationen fanns där, inom närmaste familjen.
Anders har haft det nära inpå sej, sen mitten på 80-talet, när hans mamma fick sin första nya njure+bukspottkörtel,  och sen har hon fått en ny njure igen, för tre år sedan, när den första la av.

Hon har levt i drygt 20 år, tack vare detta, att några hade tagit ställning. 

Skriv gärna en komentar, hur ni tänker runt detta, om ni vill ställa frågor så svarar jag så gott jag kan.
 Om är det nån som vill kopiera texten, och lägga in i sin blogg, så blir jag bara enormt glad, tala om det så blir jag ändå gladare, om någon tagit min uppmaning på allvar

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/hjarta/article132975

Utmaning nr 9

Här är mitt bidrag till förra veckan, fritt alster, hos scraputmaningen.

Det är från en av våra jämtlandsresor, en paus för lite att äta, och lite skuttande, för att orka sitta i bilen ett tag till.

Dom små fjärilarna är en stämpel ur ett barnstämpelset, som Anders kom farande med åt mej, han hittade det på Lidl, för ca 40 kr, många roliga insekter och djur, dinosaurier bl.a.

Han är faktiskt rätt engagerad i min hobby, han borde ju nästan tycka att jag lägger ner lite mycket pengar på det, men det verkar inte så, förra veckan kom han hem från Kvantum, och frågade om jag hade sett att dom hade ett helt ställ med nya scrapsaker, julstämplar m.m vid julsakerna !!!!! Han är så go min gubbe.

image152

Klart

Mitt jättearbete är klart....puh...

Tack för alla glada hejarop jag fått under arbetets gång, från er på allt om scraps forum, och tack för komentarerna om det färdiga täcket, det värmer.
Det har varit ett jättejobb, som jag inte riktigt visste om jag skulle ro i land, jag har aldrig sytt något så stort förut, så det har varit en del minor jag gått på, men jag har lärt mej mycket t.ex. Ta inte på dej såna här jobb!!!!
Nä skämt åsido, jag kommer säkert att göra fler, för det var oerhört roligt, även om det har varit en del svordomar, men det hör till, iallafall när jag gör nåt.

Vi ska få vara med när flickan som ska få det, packar upp det, hon fyller år på lördag, så då ska vi åka dit, det är ju jätteroligt att få uppleva det, hon har sett en del av tygerna, men inte mer.

Från oss ska hon få en tavla, som jag ska scrappa, med henne och deras valp på fotona, hunden heter Saga, så titeln är färdig redan "en saga som blev sann", hon har fått vänta några år på att det blev valp i familjen.

Jag lägger till en närbild också, bl.a. så syns det en av två rutor, som jag lagt in på eget bevåg, hundarna är det centala i mönstret, men jag har lagt in två rutor med änglar på, som påminner så mycket om Linnea när hon var liten, med sitt mörka lockiga hår, det ska bli kul att höra, hur länge det dröjer innan dom rutorna upptäcks...

image149


image151

Noahs presentpåse

Idag har jag fått den atora äran att följa med en kompis, och träffa hennes första barnbarn, drygt tre veckor gammal, vilken liten gullplutt det är, så gosig.
Jag vet att hans mamma tycker om scrappade presentpåsar, så därför gjorde jag en sån, som jag la i en pipmugg, en bitring och ett litet gosedjur i, shit vad det var roligt att göra den, det var den första jag gjorde, men defenitivt inte den sista, den gav mersmak.
Nu ska jag sätta mej och kvilta det stora sängöverkastet, som jag gormade om för några veckor sedan, jag har legat-krypit-ålat runt på golvet, samtidigt som jag försökt att titta på idol, och nålat ihop alla  tre lagren, med ca 100 nålar, håll tummarna för att jag inte ska lyckas shabbla till det nu, så här på slutet.....pleeeeese....

image148

Utmaningsresan v 8 (tror jag)

Något utstansat, var led ordet, och eftersom jag hade varit bortrest, så tog jag en LO, som jag gjort tidigare, faktiskt min andra, som jag gjort, totalt.
Den här gjorde jag, när jag var på kurs hos scraphönan, i Laknäs.
Fast det är en av mina första, så tycker jag jättemycket om den, även om jag tror, att jag utvecklats liiite sen jag gjorde den här.


Fotona är från vårat växthus, där vi hade en vinstock, i ganska många år, tills den fick sköldlöss, fick ett år s extra chans, men när dom kom tillbaka, så sågade vi ner den.
Det var ganska små druvor, men vi hade som mest, uppemot 40 klasar på den, saknar den faktiskt, fast det var mycket jobb, med gallring av antal klasar, och sen antal druvor i varje klase.

image147

image146

Tänkvärt

Börja varje dag med ett leende
så är det överstökat

Ett litet ord Extrautmaning #16 (faktiskt min 50-onde LO totalt)

Nu har vår hund fått vara föremål för en utmaning, hos ett litet ord där ordet "glitter" skulle finnas med i titeln, jag tyckte att det passade med en LO om henne, för hon har glitter i ögonen.
Här har hon sprungit i skogen, och fått med sej massor av gräsfrö, som satt fast som bara den i pälsen, fulla med hullingar som dom var, det blev ett styvt jobb, innan jag plockat bort dom, men söt är hon på fotot.
Jag har tagit upp färgen på hennes rosa tunga, när jag valt ut papperet.

image145

 

Ett litet ord #20

Ordet är "Modet", och jag har tolkat det så här, att det har med mod att göra, det går ju även att tolka det som hur klädmodet ser ut.

Det här är från när vi körde upp Tommy till Jokkmokk, när han skulle börja plugga där, 17 år gammal.

Texten är

"Du hade MODET
att flytta 122 mil, för att gå gymnasiet, det var strongt gjort.
Du lämnade allt bakom dej, för att gå två år i Jokkmokk, på elprogrammet,
med vattenkraftinriktning.
Under dina år där, växte du otroligt mycket, mentalt sett, och ditt självförtroende fick en rejäl uppsving."

Färgerna jag utgått ifrån, är dom som är i samiska flaggan, eftersom mycket av det han upplevde där, var tillsammans med samer.

image144

Utmaningsresan v 8

Här har jag använt mej av snöre, för att göra titeln, som är en förkortning av sjövärnskåren, och även gjort knopar som dekorationer, syftet var ju att även titeln ska få en att tänka på sådana.
Lillemor var sjövärnskårist, under somrarna när hon var 15, 16 och 17, tre veckor varje sommar, jag ska göra även från år 1 och 3, eftersom hon gjorde olika saker varje år.

image139


Mysstund

Så här gosigt hade jag det, några timmar innan vi skulle åka hem, med både katt och bäbis på magen, gissa att jag mådde gott.
Jag har visserligen inte frågat föräldrarna om lov att lägga ut bilden, men jag hoppas att det är okej, i och med att man ju inte ser så mycket av lilla pyret.
Jag återkommer med mera från vår resa, som var kanon, med trevligt folk och en väldigt rolig 50-årsfest.

image138

Ack nu är det vinter

Vi är i Hammerdal, och här är det vinter med stort V, det är  så härligt,
Här förbereds det för storkalas på lördag, med mat och dans och lite av varje undrhållning (hon skulle bara veta...mouhahaha).
Lika härligt som vanligt att komma hit, till våra underbara vänner.

Ha det gott


Utmaningsresans 7:e bidrag

Nu äntligen har resultatet kommit vilka vinnarna var, så att jag törs lägga ut mitt bidrag, och så blev jag jätteglad, jag hade åkt upp 22 platser, deet känner jag mej stolt över, då är det nog några som tyckt om den här LOn, och det känner jag mej hedrad av.

Det är min dotter, som nyfödd, i sin första klänning, som jag sen stickat en liten modell av, som dekoration.

image136

image137

Ha det bra allihop, nu åker jag upp till Jämtland för några dagar.

Melwins lapptäcke

Här kommer en bild på det lapptäcket jag sytt, nu sista dagarna, det är inte det som jag svor ve och förbannelse om, i förra veckan, det är inte klart än.

Det här ska jag ta med mej, när vi åker upp till Jämtland, imorgon. Det är present till en ganska nyfödd bebis, han är 2 månader, och barnbarn till våra kompisar, där uppe.
Jag har sytt till hans kusiner, när dom föddes också, så då är det klart, att han också ska få ett.

image135

Ett litet ord # 17 Längtan

Det här ordet satt som en smäck, det var jätteroligt att scrappa den här.
Jag har länge tänkt att jag skulle vilja ha med nån av mina favorittexter, på en LO, och här kom första tillfället, där jag hade kort som passar så bra,frånsett att det sjungs om sandstrand i texten, här är det bara sten så långt ögat når.

Det är otrloligt vackert här, Stenstrand på Torö, det blåser alltid här, hit åker många för att surfa, för det är ett av dom få ställen på ostkusten, som det funkar att göra det.
Jag tycker att det är så läckert, när det blåser, så att det rullar jättevågor in mot land, och skummet studsar långt upp i luften.

image134

Ett litet ord #16 Ny

Här är det mitt andra barn, Tommy, som har fått den stora äran, att vara föremål för veckans utmaning hos ett litet ord, jag hade tanken att jag skulle kalla den, "aldeles ny, i en okänd värld", men det blev " i ny stass", eftersom jag hade stickat ny kofta och mössa, till honom, och hade ett par nya sparkbyxor.

Här har jag använt några av gnuggisarna jag vann, vid omröstning i utmaningsresan, det är första gången jag använder såna överhuvut taget, när jag scrappar, och det var ju himla roligt, jag blev som barn på nytt

image133

Inspirations LO

Den här har jag med i en stansutmaning på Allt om scraps forum, den gjorde jag ganska tidigt i våras, men jag tycker otroligt mycket om den.

image132

Jag är så nöjd med helgen

I fredags var jag ju på Symässan, där dom numera även säljer scrapsaker, myyyycket saker, det blev en hel del handlat, men jag har faktiskt börjat scrappa så ofta, så det går åt en del också...host...harkel..."genomskinlig ursäkt"

Första gången det fanns scrapbutiker på mässan, gick jag och Irene förbi dom montrarna, och undrade bara "vad ska man göra med det där...hmmmm", då var det bara tyg och garn vi såg, men nu så går vi förbi alla tygförsäljare, istället, och snurrar bara runt scrapmontrarna, snacka om kovändning. Nu hade vi en till tjej med oss, som fastnat i scrapträsket, riktigt allvarligt, och det har gått fort..uj,uj,uj...så det kan bli.
Det blev många varv i dom nämnda montrarna, det såg jag, när jag packade upp vad jag handlat, och jag hade flera visitkort från samma..."vissel".

Det var så kul att träffa forumkompisar där också, men det var då bara tur, att jag såg nån alls, för det var mycket folk, så det var svårt att känna igen nån, när man bara sett er på bild, men jag är såååå glad åt er jag träffade, iallafall, nu har jag en röst till era inlägg också, jätteroligt, jag ser fram emot att få träffa er flera gånger, och även er som jag missade.
Kvällen tillbringade jag framför TVn, innan jag slocknade, som en klubbad gris.

Igår sov jag länge, var ner på stan en sväng, skar till sista bitarna, och broderade namn och födelsedata på det spjälsängslapptäcke som jag började på häromdan, scrappade en LO till scraputmaningen sen blev det TV-tittande på kvällen,

Idag har jag varit riktigt aktiv:
Städdag i bostadsområdet, den gjorde vi undan fort.
I kolonin för sista höstgrävningen, och sista lökarna i backen.
Hem för lunch, värmde sånt vi hade från igår
Fortsatte med det lilla lapptäcket, och gjorde det klart, blev sååå nöjd, jag ska fota det så ni får se.
Fotade en radda broderimönster som jag sen har lagt upp på Tradera
Lämnat besked till några som vunnit tidigare auktioner på Tradera
Strukit skjortor

Middan ikväll blev Pizza, det smakade väldigt bra, efter dagens grejande.

Nu ska jag gå ut och vrida ur Yelly och sen ska jag knyta mej

God natt

Kontaktannons !!!!!

För er som ska på symässan imorgon, här har ni en bild på mej, i det plagg jag kommer att ha på mej imorgon (ska givetvis ha byxor också...ptllrf...), så har ni chans att hålla er undan mej, eller, ni som så önskar, morsa på mej =).
Jag är inte så himla säker på att jag kommer att känna igen er andra, jag är sååå värdelös på utseenden, kan ni inte ha en namnskylt på er, där det står Allt om scrap och namnet !!!!

Jag är inte så förtjust i det här fotot, med håret ostylat och allt, övervikt och hela batteriet, men men, det är så här jag ser ut, thats it....

image130

Vi ses imorgon

Tävlingsbidrag

Jag hade den här LOn med i en tävling hos kickisscrapochgott,
där det var en annons som inspirationskälla.

image129

RSS 2.0