Drömmar

Den här har jag gjort till tävlingen hos Magdas scrapbooking, det var så himla kul att göra den, med matrial som var i det hemliga paketet jag köpte. Det var paket nr 1 jag beställde, som innehåller matrial ur Daisy D.s senaste kollektion.

Jag tror inte ens att jag hade tittat åt dom här papperna om jag skulle ha valt bland många, men jag tycker att dom är jättefina, och är väldigt nöjd, både med inköpet, och med LOn, och så var det roligt att göra en LO som handlar om mej själv (börjar nog bli lite egenkär....hjälp).

image127

image128

ett litet ord # 15 Naturen

Nu har jag veckans bidrag klart, den här gången hade jag flera alternativ, men det här fotot på Tord, blev det som valet föll på, han är så himla söt, på den här bilden, där han sitter som en liten blå svamp, i lövhögen, som vi öst ihop längst ner i bakkanten på lekparken.


Tänk vad gamla foton kan börja tala till mej, nu när jag har börjat scrappa, helt plötsligt så ligger det så mycket mer i dom, än vad det gjort tidigare, eller , rättare sagt, jag har börjat se och tänka annorlunda omkring dom.

image126


Framtida verklighet!!!!

En rätt kul grej, men samtidigt träffande, och inte så lite sanning

http://www.prreklam.com/slutet/

Ovisshet!!!!!

Så heter den här tavlan, det var mina kamtater på målarkursen som  satte namn på den, och det kändes så rätt, att den heter så.
Jag målade den under tiden Tommy gick på cellgiftsbehandling, och allt var bara så turbulent, det här var första gången min lilla figur kom med i en målning, sen har den dykt upp lite nu och då, inget jag medvetet målar dit, utan rätt vad det är så finns den där.

Det var ingen regelrätt , typ "nu målar du så, och den penseln använder du till det"-kurs, det var kreativ målning, där vi skulle lära oss att släppa på prestationen och bara måla, hur svårt var inte det, hjälp vad det satt långt inne, men så befriande när det släppte.
Jag gick två terminer, under förra året, precis när jag behövde det som bäst, det gav så mycket, dels mentalt, men sen att jag utvecklades väldigt, i det här fria målandet, jag har alltid velat haft nåt att titta efter förut.

För att återknyta till min lilla figur, så var kursledaren övertygad om att det är jag själv som visar av mej, och på den här tavlan, är jag övertygad om att det stämmer, när jag började måla den, så var tanken att det skulle bli en tjej, med en hatt på sej, men när jag glömde tid och rum, och bara målade på, så blev det nåt som liknade ett UFO, och det fick det bli, och det konstiga var, att jag såg inte själv den där lilla saken i hörnet, förän nån av dom andra pekade på den, skumt.


Och det var väl såhär jag upplevde den där tiden, lika okänt och skrämmande som rymden kan vara, och att det är jag som står och tittar ut i det okända.
Men på nåt vis måste jag ju ha känt hopp, efterersom jag målade den i min favoritfärg, eller om det var en omedveten affirmation!!!!!

image125

Utmaningsresans 5e bidrag

Ingen placering den här gången heller "buhu", nä, jag skojar bara, med så många deltagare, så måste det vara det där lilla extra, för att det ska bli röstat på, och det är så otroligt många fina bidrag, den här gången hade jag ursvårt att rösta, fnulade runt ett tiotal, som var mina favoriter.
 Jag är väldigt nöjd att jag inte ligger sist i listan, bara det, är jättebra, för min del.

Jag är själv väldigt nöjd med min LO, och det är huvudsaken, LOn vi skulle scraplifta, gick jag igång direkt på, min favvofärg turkos var med, och upplägget som sådant, gjorde att jag visste DIREKT att jag skulle scrappa ett kort på mej själv, som är taget på Madeira.
Jag har väntat med det, för jag ville verkligen ha den där rätta känslan, för att göra nåt med det fotot, och här fick jag den.

image124


Lördag kväll

Man borde faktiskt sova, när natten faller på
där ute lyser stjärnorna, högt uppe i det blå
Det är så tyst och stilla
sömn vore inte illa
jag borde faktiskt sova
jag borde göra så
Jag tror jag går och lägger mej
jag bör nog göra så........


Här sitter jag och glor, som jag inte ska göra, den här tiden...fy på mej...
Även om vi har en timme extra så skulle det ju vara lysande, att pallra sej i säng, men som  tur är, så har jag ju inte småbarn, som vaknar samma tid, som dom är van vid, oavsett vad klockan står på för klockslag, och vår pälsboll, är som tur en mattehund, lika trött av sej, som jag är...puh

Igårkväll och idag har jag gjort två LOs, till två utmaningar, som har deadline imorgonkväll "vågen", jag är färdig ett drygt dygn innan, skönt, och jag är riktigt nöjd med dom också, det känns också skönt, och att våga säga det, jag har lyckats peta bort Jante en bit på väg, ner från mina axlar, han har inte där att göra alls, tycker jag, men han kommer längre och längre ner, snart blir det problem att hålla sej fast.

Nu ska jag knyta ihop benhögen


Trött, trött trött.....gäsp...

Har fortfarande inte hämtat mej, efter helgens resa, jag blir sååååå irriterad, även om jag vet, att jag funkar så, och dessutom, fast jag är trött, så får jag dessutom sömnstörningar, såna här gånger, trots att jag borde sova som en liten gris "nöff".

Nåväl, veckan har ändå varit bra, men väääldigt slö.

Har sytt på det stora lapptäcket, börjar att se hur det ska kunna bli, i slutänden.
Jag har scrappat, håller på med en LO som jag ska skicka in till Kickis scrap och gott, till en gäst-DT-tävling, och har lite ideer om några andra LOs, plus att jag faktiskt ska sy ett lapptäcke till en spjälsäng, som vi ska ha med när vi åker till Jämtland.....hjälp...jag har börjat att soppa till det, för mej....som vanligt.

Nähä, lugn och fin, nu ska jag börja med att äta lunch, sen ska jag sy,


En höstvy över svandammen i Nynäshamn
image123

Ett litet ord #14 Dansar

Ute i god tid som vanligt ....hmmm

Nåväl, här har jag ett bidrag till veckans utmaning, känns inte som nåt mästerverk, men det gick rätt fort också, måste väl bli nån sån LO också, jag kan ju inte vara supernöjd med alla, då kan jag ju bli styv i korken =)


Korten är inte heller så lysande, rent fototekniskt, men dom är värdefulla, dels för att  barnen är glada och har roligt, men sen är det en del i dokumetation över hur hemska tapeter jag haft under årens lopp.
Alla mina vänner, som var med, redan på den här tiden, pratar fortfarande om dom-hemska-tapeterna-med-stora-oranga-blommorna-i-hallen...

image122


God natt   sov gott

Första bilresan på 5 år

Tjoho, nu åker vi till mina svärföräldrar, det är första gången sen Anders fick stroken som vi kan åka med egen bil, hela familjen, dit upp, tidigare har det varit riksfärdtjänst eller tåg.
Nu kan vi stanna när vi vill, vi kan gå in och fika!!!!

Tänk vad betydelsefullt en så här sak kan vara, som  vi inte ens har reflekterat över tidigare.

So long

En euforisk lycka !!!!!!

Det är torsdag, mitt på dan i Nynäshamn, solen skiner, himlen är ohygligt blå ....tralala
Jag har en påse med gamalt bröd med mej, för att mata fåglarna med, inte så svårt, dom sväljer och äter.
Men jag har kameran med, och försöker fota samtidigt som jag matar dom, med mer eller mindre bra resultat.

En kanadagås var rätt tjenis, så hon fick agera fotomodell många gånger, eftersom det är svårt att lyckas klicka till precis när dom nyper till, och foresten, jäklar vilken kraft dom har i näbben, det hände ju att mina fingrar blev avsmakade också.
En kille ur det icke önskvärda gardet kom och pratade med mej, på riktigt skön söderslang "hålle´ruå  fota fåglarna, osså mata dom osso, ere betalningen för att dom knegar som fotomodeelleer"
"haru nå sjyssta bilder" då hade jag precis knäppt en där en gås åt ur min hand, så jag talade om det, och frågade om han ville se "ja fasen ja, de vill ja ru".  Det var så skarpt ljus så det var svårt att se på bildskärmen i kameran, jag fick skugga ganska ordentligt och ha honom rätt nära mej, för att han skulle se, men till sist så lyckdes vi, och han var så glad, för att han fick titta.
När han gick så fick jag en japanhälsning, händerna mot varandra och bugande,  om en fortsatt bra dag, att jag skulle njuta av det vackra vädret, och ta hand om mej själv.

Jag fotograferade dom vackra träden, vatten, båtar, och en helikopter, som helt plötsligt kom och landade, Firmanamn +   persontransport stod det på den. Jag går vidare hemmåt, känner det här lyckopirret i magen, av att dagen är så underbart vacker, jag uppfylls av känslor, som gör mej oövervinnerlig, idag skulle jag kunnat göra vad som helst.

En helt magisk dag, och jag mår så bra

Bilder kommer imorgon

Underliga lagar

Jag har många gånger funderat på det här med att homosexuella får ingå partnerskap, men ändå så är dom inte arvsberättigade efter varandra, som man är som hetero, när man gifter sej, rätta mej om jag har fel.

Jag skulle vara väldigt intresserad av, vad det är för skillnad!!!Anser "dom som har hand om et" att det är inte troligt att homopar har gemensam ekonomi???
Dom tror kanske att dom har jättegott om pengar, så det finns ingen anledning att dom ska ärva varandra??? 
Eller nån annan konstig ide om vad som skulle vara annorlunda än andra på!!! (Frånsett att killar gillar killar, och tjejer gillar tjejer)

Det  är ju betydligt otryggare för dom, jag vet inte ens om den vanliga sambolagen gäller, det är jag inte insatt i, upplys mej gärna, nån som vet.

Jag har pratat mycket med våra vänner som är i den här situationen, och jag blir förvånad över hur trångsynt det fortfarande är, både lagmässigt, och hur medmänniskor beter sej.

Hittade till den här artikeln via Milos hemsida, och den är rätt tänkvärd
Äktenskapslagar

Det rör sej mycket i dom grå ibland, och jag blir förbannad, när jag tänker på, att  mina vänner diskrimineras, för att några anser att dom är "fel".
Jag är så otroligt glad för dessa vänner, för dom har bidragit till att våra barn har vuxit upp till fördomsfria ungdomar, som vet dessa människor inte är ett dugg annorlunda än andra, dom är goa mysiga vänner, dom som alla andra vi har, och tack och lov så har det tillkommit fler under årens lopp, så vi är lyckligt lottade.

En liten reflektion så här på kvällskvisten.

Nu är jag medveten om att det säkert finns dom som stör sej på vad jag har skrivit om, men förhoppningsvis så är det inte så många bengskallar, som är in och surfar på en medelålders kvinnas blogg, och har du som har kommit hit av misstag, några åsikter om min inställning, så kan du surfa vidare.

Tack för ordet

Ett litet ord #13 Avtryck

Det här var ett klurigt ord, men helt plötsligt hade jag flera ideer, men det föll till sist på den här.

Lillemor och Tommy uppe hos farmor och farfar i Hillsand, Jämtland. Dom njuter av att springa i gräset, som är nästan lika högt som dom själva, och det var många gånger dom slände sej i gräset, som dom gör här, för dom försvann ju helt, om jag stod en bit bort.
Här gör dom avtryck i gräset, men har också gjort det i gårdens släkthistoria, i och med alla semestrar dom varit där, så sitter deras ord och skratt i väggarna där.
Det är en underbar utsikt ner mot Ströms Vattudal från gården.

image120

Ny vecka, nya utmaningar

Titeln är lite dubbeltydig, dels i utmaningsresan på scraputmaningen, och även i verkliga livet.

Egentligen utsätts vi ju för nya utmaningar varje dag, utan att tänka på det, för den absolut största utmaningen vi har, är ju att leva!!!!  Och då menar jag inte bara,att hållasej vid liv, utan att leva mentalt.

Jag hade alltid det ledordet när jag jobbade, att ju djävligare arbetsmiljön var, desto mer bus var vi tvungen att hitta på, för att klara oss, och det menar jag bokstavligen. När jag tänker efter, så var det nog när jag slutade att leva efter det (inom jobbet) som min resa mot utmattningsdepressionen började, och den tiden var nog ganska lång, utan att jag var medveten om det, vilket ju tillhör sjukdomsbilden.

Nu försöker jag att se till, att jag lever mentalt, dom flesta dagarna, även om det kan vara med ganska små medel ibland, och är det nån dag det inte funkar, då tillåter jag mej att ha dom dagarna, utan att skämmas.

Nu ska jag sätta mej och scrappa en LO till ettlittetord, och så ska jag börja fundera på den till veckans utmaningsresa också, för vi åker bort på fredag, så den ska jag ha gjort innan dess.

Här är förra veckans bidrag.
Utmaningsresan vecka 3

image119

Jag bar älskar det där fotot, ljuset gör att det blir så mjukt, och lite diffust.Klöver!!!!

Ja tro nu inte att jag fått vårkänning redan och yvs över vitklöver i kolonin, så är det inte, nä det är klöver i form av pengar jag menar.

Jag har haft min första auktioner på Tradera, och fick alla sålda, plus att jag har några till som också är bud på
"krigsdans", jag är sååå glad.

Det här var bl.a. pysselböcker som bara stått och samlat damm i hur många år som helst, och nu kan dom komma till nån som får glädje av dom, och jag får några kronor för dom.

Nu ska jag sätta igång och lägga ut en massa andra saker också, men mest blir det väl romaner, som jag har läst och som jag aldrig kommer att läsa igen, dom tar ju sån plats, och kan jag då få in några sekiner på det, så är det ju himla bra.

Det har varit dystert väder idag, regnigt och grått, så en bild på en ljuslykta kan väl vara lämpligt.

image117

Ha en bra vecka.

Gubben frost

Nu har dom sista sommarblommorna dukat under av frosten, men de klarade sej länge ändå, tack vare att jag åkte upp och täckte över dahliorna med odlingsväv, och ställde värmeljus i växthuset, när dom första frostnätterna var, så tidigt som i slutet på augusti.

Jag skördade dom sista gurkorna förra helgen, och plockade även dom sista dahliorna då, men nu blir det inget mer förän nästa år.
Det är samtidigt rätt skönt när det blir den här årstiden, nu kan vi åka upp för att vi vill dit, för att det är fint väder, istället för att vi måste upp för att plocka av björnbären, tomaterna osv. Det vi har kvar att skörda av, är svartrötterna, men dom klarar sej ju ett bra tag till, det är först om det blir käle i backen, som begränsar, för då får vi inte upp dom.

Solen har lyst idag, och det har varit skönt väder så vi har varit där idag, även Tord var med.
Bygget av inglasade altanen går framåt,  Tord  gjorde lite av finliret, som Anders har svårt med, bl.a. så att det blev hyfsat tätt uppe vid taket, och lite annat, sen grillade vi innan vi åkte hem.
Jag tog upp Dahliaknölarna som var kvar, och grävde om lite i landen, och flyttade ett par plantor.

Här är en bild sista blomsterarrangemanget  från kolonin, för detta år.

image116

Ett litet ord #12 Bus

Min LO till veckans ord på Ett litet ord, den är om Tord och hans jämtlandskompis, som han känt hela sitt liv, dom har inte träffats mer än 2-3 ggr per år, men har alltid haft så himla kul ihop. Sen dom blev tonåringar så är det ju lite tyst ibörjan när vi kommer dit, men det tar inte lång tid, förän dom är i full gång med upptåg igen.

Bl. a. en gång vi var där, för ca 2 år sedan, så sminkade honTord, typ hårdrocksminkning, och det hade aldrig någon annan fått gjort, visst var det väl lite protester här också, men det blev gjort till sist. Nu är dom 16 och 17, och har tyvärr inte träffats på 1.5 år.

Jag tyckte det passade med lite busiga färger också, till titeln.

image115

Utmaningsresan del 1 och 2

Nu ska jag lägga upp mina bidrag jag haft med i första deltävlingarna på utmaningsresan, det första är ett kort, som en konpis ska få, vi reser ju upp till Jämtland för att fira henne, så det är lite dubbeltydigt det här.

Den andra är på min man, när vi började bygga kolonistugan, och han, på dom här bilderna, står och kniper sej fast med tårna, det tyckte jag var roliga kort att använda där.

Del 1 Avkapat motiv "framsidan"
image112

"insidan" (andra delen av insidan ska det bli skrivet på bara)
image113


Utmaning del 2  Utveckling
image114

Det är fotat inomhus med blixt, därför är det lite skumma vinklar och färger.

Ett litet ord Extrautmaning # 12

Jag tittade in på Ett litet ords blogg, tidigare ikväll, och upptäckte att dom har en extrautmaning som tilltalade mej, så jag slet fram några foton, och snodde ihop en LO, med ordet "skrattar" i titeln.
Jag skulle ju sitta och sticka framför TVn ikväll, hade jag tänkt, men men, man är ju inte sämre än man kan ändra sej. Jag har även en LO till veckoutmaningen klar, men den fotar jag imorgon, i dagsljus, det är lättare.

image111

Det är från Lillemors studentdag, det hade varit mycket plåtande, vi hade varit i kyrkan ett bra tag och det var varmt, och för hennes del var det mycket trötthet också, eftersom det hade varit dåligt med sömn, sista nätterna.
Här hade dom spårat ur, och lessnat på plåtandet, och då fick jag en del roliga och spexiga bilder också.

Thank god, it´s friday!!!!

Bästa kvällen på hela veckan, för helgen ligger framför en, hel och orörd, skönt.

Förhoppningsvis är vädret så vänligt, att vi sover i stugan imorgon natt, det är så skönt att sova där så här sent på hösten, för då kan jag tända en massa ljuslyktor ute i trädgården, tidigt på kvällen, och dom syns att dom brinner, rätt tidigt, mysfaktorn är hög, när det blir en massa skuggor i rabatterna av dom.

Idag har vi varit riktigt duktiga, vi har  har hjälpts åt att städa, så både över och undervåning har fått en ansiktslyftning, ja iallafall golven. Sen har jag kommit en bit längre i det rum som jag ska kunna ha min scraphörna i sen, rensade ur en stor kartong med böcker, en del la jag ut på Tradera, mina första auktioner där, en del ska vi bestämma om dom ska va kvar eller inte, en del har jag slängt.

Vi körde iväg två dataskärmar, gamla som gatan, DOM tog plats, där dom stod.
Nuär bordsskivan tom, och det är fritt under på golvet, så nu järnspikar, ska jag snart kunna flytta ut ur köket, och kunna lämna grejerna framme, när jag går ifrån.
Och så ska vi koppla in stereon där också, som bara har stått där ett halvår, utan att användas, då kan jag lyssna på alla gamla LP-skivor, när jag pysslar, "DONNY OSMOND, here am I"

Det kan bli möjlighet till mycket nostalgitrippar, får väl se till att jag inte fäller alltför mycket glädje/saknadstårar när jag hör vissa låtar, så  att jag fläckar ner Layouterna.

Ha en bra helg

Kram till er som är så snälla och skriver komentarer hos mej, det är alltid lika roligt att få ett livstecken från er, när ni varit här, och som Sannasmamma skrev, om kanelbullarna, att jag skulle skicka några, jag önskar att jag hade kunnat gjort det

Kanelbullens dag

Jag fick tummen ur, och satte iång med bullbak ikväll, så nu ligger jag på plus hos familjen.

Stora härliga kanelbullar med kardemumma i, såååå gott, det är tyvärr aldeles för långt emellan att jag bakar, förr gjorde jag det lite då och då, både bullar, kakor och matbröd.

När ungarna var små, då satte jag oftast degen direkt på morgonen, vid 7, då var det ju undanstökat  tidigt, och då var det ofta både bullar och matbröd fixat, skulle vilja vara så effektiv nu också, men den sanslösa tröttheten jag dras med, gör ju att jag inte ens skulle komma på tanken med att ställa mej med det, direkt på morgonen, och defenitivt inte klockan 7, för då är jag MEDVETSLÖS.

Det är retligt, jag har mera tid, men mindre ork, och det är ingen kul kombo "morrr".


image109

Scrapträsket

Idag jag och I. locka in en ny scrappare, en gammal vän till oss, som vi har fått förnyad kontakt med, och som nu är nyfiken på vad vi gör.
Vi ska träffas hos I. kl 3, för då hinner den här tjejen se vad vi gör, och kan springa ner till hemslöjden och köpa sej ett startkit redan idag, smart va?

Jag har ju börjat skicka in både till utmaningsresan och till ettlitetord, så nu börjar det blir lite snurr på LO skapandet, det är sååå kuuuul, och så får jag ju andra ideer om hur jag ska göra, med dom ledord som finns på dom olika utmaningarna.

Igår röjde jag lite mer i det rum som jag ska ha scraphörnan i, det har blivit mycket inställt där, som ska gås igenom, och bestämmas, om det ska vara kvar, eller inte.
Nu ska vi köra ett lass till sopstation, vilken dag som helst, så då ska  jag passa på och bli av med en del av det som står och dräller.
Det är bara latmasken som hindrar mej från att göra iordning där, men nu jäklar ska jag ta itu med det, så att jag kan lämna framme det jag håller på med, och inte behöver plocka undan för varje gång.

Ha en bra dag  mina vänner

Ett litet ord #11 Vänner

image108Jag har knåpat ihop en LO till veckans utmaning på ett litet ord , som är Vänner, det här fotot, där Tord så försiktigt, stryker med sitt lilla finger över fågelns huvud, säger så mycket, att vi måste vara rädda om småfåglarna. Den här har Anders precis räddat ur ett bärnät, hos grannen.
Grundpapperet är så fint så jag har valt att inte ha så mycket dekos på, papperet får komma till sin rätt istället.


RSS 2.0