Sista skälvande timmarna i augusti

Jaha ja, nu är snart augusti månad ett minne blott, och var tog den månaden vägen då, det är frågan???

Tja...första helgen hade vi 20-årsjubileum i koloniområdet, med en massa aktiviteter och festligheter, mycket trevligt, men jag var helt slut i en hel vecka efteråt.
Sen hade vi grillfest med några grannar där, helgen därpå, också sagolikt trevligt, och veckan efter var det en del inbokade grejer, det var vecka två.
Sen tror jag att vi hade en friplanerad helg, men vi har hela sommaren varit väldigt mycket i kolonin, det har varit underbart.
Den 23 augusti var det höstmarknad, och då hade det varit lite av varje med planering inför det också, och veckan som har varit har jag hunnit vara till IKEA m.m.
Och igår var jag på kräftskiva, mycket trevligt har det varit den här månaden, så den har ju inte bara försvunnit omärkligt förbi, det kan jag ju inte påstå.

Och så har det varit mycket scrappande, och det är ju trevligt, oavsett årstid.

Nu har jag två bidrag till att bjuda på, till bloggpartyts sista del, augusti månads utmaningar, som har deadline kl 23.59 ikväll, så nu hinner jag inte någe mer, eller, orkar inte, rättare sagt.

Hos anneh är det en bild att inspireras av, med en tröja med en regnbåge på, så då tycker jag att ett kort ämnat för några som ingår partnerskap, passar alldeles ypperligt.

       OBS  KORTET ÄR TILL SALU   Det finns flera kort för partnerskap HÄRSen det sista bidraget är en LO efter leamons skiss, jag har vridit den 180 grader.


Terrade Anneli på Pyssel och Ting...

..igår, jag häckade där hela dan, I och I var där en stund, och den andra några timmar.

Dagen går så fort när jag sitter där, trevligt småprat, scrapping och fika, kan det bli bättre.

Jag gjorde en LO till bloggpartyt, till Ankis utmaning om att scrappa med mycket vitt, (och det var ju inte det lättaste) och en till en utmaning hos Handstämplat.
Jag tog hem en LO som jag har haft sittande uppe i butiken, som  också är till en partyutmaning hos Scraphönan, där texten "Jag önskar att det alltid vore sommar" ska vara titel, och det blev kolonistugan, som halkade in på den LOn. 

Den här är till Ankis utmaning

Yngste sonen har tre vita fläckar bak i nacken, som är pigmentlösa, det har jag scrappat om här.

Till Hönans utmaningDet blev en Emrik

En ny möbel följde med hem, iallafall, en rullvagn, som jag har satt hängmappar i, istället för den ena vita korgen, så att jag kan förvara scrappapper i den.

Så idag har jag påbörjat att återerövra min scraphörna igen, efter att sonen flyttat tillbaka ner till Kalmar, för att fortsätta pluggandet, och jag började med min nya rullvagn, och har fyllt på så sakteliga, med mera saker, men vill passa på att städa lite bland dom, och komma på vettigare förvaringsmöjligheter, än vad jag haft hittills.

Här är bild från katalogen på den, jag ska fota den som jag använder den senare, i veckan, men det här är en första titt.
Mapparna hänger jag mellan långsidorna, så jag bläddrar i papperna från gaveln sett.


Att välja soffa....

...är inte det lättaste, nu är det väl ett bra tag, innan vi ska köpa en ny, men vi har börjat att titta lite smått, efter vad som finns, så i måndags när jag var till IKEA, så kollade jag, och provsatt ett antal, det värsta är att dom flesta är så djupa, och har så lågt ryggstöd, så jag upplever inte att det går att sitta i dom, man halvligger, i en konstig bakåtlytande obekväm ställning...pest...
Men en soffa föll jag för, som var skön att sitta i, men det återstår ju att Anders måste göra ett sätta-sej-och-ta-sej-ur-helskinnad-test innan det går att säga nåt säkert om den, men rent utseendemässigt är han inne på den också, så vi har iallafall kommit ett steg längre, sen får vi se vad det blir av det.

Svartvit blommig klädsel, men vi ska ha bäddbar hörnsoffa, om det blir den här.

Helgen i ett nötskal

Söndag kväll, det har varit superfint väder, men vi har varit inne större delen av dagen, och det utan det minsta dåligt samvete.

Anders har tittat på gamla Trinityfilmer hela dagen, för det har tydligen varit filmmaraton med såna, sen har han sovit lita av och till dessemellan, själv så har jag läst, läst, sovit, läst, varit ut på en långpromenad (otroligt nog) sen sovit och läst igen.

Varför det här nu då, när solen skiner????


Igår hade vi marknad i koloniområdet, och jag hade ju som vanligt stressat upp mej inför det, fast jag inte behövde, jag hade otroligt nog allt väl förberett, så fredag kväll satt jag och lyssnade på talbok, och stickade, på vår inglasade veranda i stugan...hur skönt och avspänt som helst...men...skenet bedrar....
Inuti mitt huvud och i min kropp, pilar små stressputtar omkring, och gör att jag går på högvarv, fast jag inte ser ut att göra det....åh vad jag blir trött på det, och det är ju ändå något roligt jag har framför mej, en sån här gång, men ändå så drar det igång, på samma vis...puh...och dessutom så försov jag mej på lördag morgon.Nåväl, dagen blev underbar, jag sålde både kort och små änglar i luffarslöjd, och många tog visitkort och lät väldigt intresserade av att titta mer på vad jag gör.
Dessutom var vi tre stycken, som hade ett lotteri tillsammans, och det gav lite pengar också, och framför allt var det jättekul, det gav mersmak till kommande år, och vi hade himla roligt, vi hjälptes åt hela tiden, och passade varandras bord.
När jag plockade ihop bord och prylar, var jag så trött så jag mådde illa, för då gick luften ur mej, men efter lite mat i magen, och härligt umgänge på kvällen, så blev det bättre.


Sen efter att marknaden var slut, och det var  ihopplockat, så var det den traditionella fisksoppan, för alla som anmält sej till den, och lite pubafton på det, men dom flesta var nog rätt trötta, så vid sju drog sej dom flesta tillbaka, Anders och jag hakade på en familj och spelade kubb, och slutade kvällen inne hos en av döttrarna i familjen, som också har stuga där.
En otroligt rolig dag och kväll.
Vi hade Yelly hemma hos Tord, så vi åkte hem redan 10 på förmiddagen, sen efter det har vi som jag skrev i början, inte gjort många knop, men det har varit en skön lugn dag.

Imorgon ska jag åka till IKEA, så vilodagen var bra inplanerad =)


Bloggpartybidrag romantik/bröllop

Här hos Millan har jag hittat utmaningen till att göra nåt med bröllopstema-romantik, och
jag väljer det här kortet jag gjort, till den utmaningen.


Fortsatt scrappande

Var hos Anneli på Pyssel och ting några timmar i måndags, jag hann börja på dom här två LOsarna då, men slutförde dom igårkväll och idag.

Det är ju så många roliga utmaningar i bloggpartyt, så jag vill ju hinna med så många som möjligt, då är det tur att jag kan få sitta där, så att jag kommer igång, sen det är påbörjat, är det lättare att fortsätta och få det klart.

Den första är till Mahlin78 utmaning, en skiss.

Det är Anders Farfar, och Tord, för 17 år sedan, på den här har jag gjort nåt jag aldrig prövat förr, jag har sytt några korsstygn, på två ställen på LOn, med floss, det var inte sista gången, för det var kul.

Den andra är utmaningen hos Ulrika, där man ska scrappa en sångtext, och jag har valt "Visa vid midsommartid" med hela texten, och journalingen är " Den här visan får mej att tänka på min musiklärare i 9:an, som även var min körledare, och som fick mej att våga sjunga solo"

Jag tycker att det här fotot stämmer så väl överens med texten, jag får ofta känslan av att älvorna dansar, i dimman nere på ängen.

Visa vid midsommartid

Du lindar av olvon en midsommarkrans
och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans,
som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn
i långdans, i språngdans på glödande järn.
I natt är du bjuden av dimman till dans,
där Ull-Stina, Kull-Lina går.

Nu tager du månen från Blåbergets kam
att ge dig en glorias sken.
Och ynglet som avlas i gölarnas slam
blir fålar på flygande ben.
Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor,
där Ull-Stina, Kull-Lina, Gull-Fina bor.
I natt skall du somna vid Svartrama damm
där natten och mossan är len.

Utmärkelse....... "lycklig"......

iloveyourblog_thumb_thumb.png


Jag har fått en award av Jozebelle  och av Soffan

Det har gjort mej väldigt glad, men samtidigt bekymrad...för hur katten ska jag kunna välja ut 7 bloggare, bland alla härliga människor som finns i bloggvärlden?????

Här kommer reglerna på engelska (the rules):
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated

Mina 7 Nominerade är

Anebettan   Som delar med sej av sitt liv, och har så många fina dikter. Hon är en supergo tjej, och  jag har känt sen hon var två månader, och ett plus till...hon är jämtlänning.
Lena S  Hon gör underbara LOs
Vildaella  Fullt av härliga bilder på "bullarna" och blommor, ljuslyktor m.m.
Lilo  Som var den första scrappare jag hade kontakt med via nätet, och som ledde in mej i Forumträsket, hon skriver så mycket kul om sina djur,  scrappar underbart, är snackig och rolig.
Lillemor i Strömsund   För att hon skriver på ett underhållande sätt, har mycket roliga fräckisar, är Jämtlänning och gör massor med fina tårtor
Moma  Som är en underbar människa, gör massor med fina LOs, och är en hejare på scrapskisser
Milo  Som är min idol, när det gäller att göra kort, och som är en go och mysig person, som delar med sej av sitt liv, på ett fängslande sätt
(Milo har ju en hemsida, men jag måste ändå ta med henne)


Skapande verksamhet

Även den här veckan har innehållit lite scrapping, även om det varit en hel del annat också, som jag ska komma till senare.

Det är många intressanta utmaningar i bloggpartyt, så jag har betat av några till, under denna veckan, bl.a. till  Lena och Ronjas blogg, där dom har en bingobricka som utmaning, jag har valt den nedre raden, "minst tre mönstrade pappaer, handskriven text, ram (overlay), floss/pärlfloss" och resultatet blev en LO om mina tre barn.

Den här LOn är till Lilos utmaning, där ordet "galen" ska finnas med i titeln, och här utmanande jag mej själv, att göra en LO med mycket kvar av cardstocken, att inte ha hela dekorerad, utan göra den ganska ren, och jag är förvånad över att jag lyckades hejda mej i tid, innan jag pryttlat på både det ena och det andra, så som jag brukar göra.Sen har jag gjort en LO med ett så himla bra kort på yngste sonen, efter en superfin skiss hos Puman.


HÄR finnshela listan på alla som är med i bloggpartyt, plus min egen utmaning.

Nästan en vecka i kolonin

Vi har varit nästan hela sista veckan i stugan, en natt sov vi hemma, i övrigt har vi varit hem nån vända varje dag, så att vi har ätit ett mål mat, tillsammans med Tord, tvättat lite och liknande, annars har vi varit där.

Vädret har varit lite upp och ner, men till största delen bra, idag vaknade vi till regn, vid åtta-tiden, då la jag mej och läste, Anders tittade på OS, så först vid elva, åt vi frukost och gick ut med Yelly , hon och jag var ut vid tvåtiden i natt, då var det månförmörkelse, tur att jag fick det bekräftat idag att det var så, för jag blev tveksam, om vinet och Whiskeyn från igår, satt större spår än jag trodde.......
Vi grillade ihop med några grannar, åt gott, drack gott och hade väldigt trevligt, dom är lite halvgalna, precis som vi så vi trivs väldigt bra ihop, när vi skulle dricka kaffe, ryckte vi in två till, som är av samma skrot och korn.
Det blev som sagt några glas vin, och några whiskeypinnar, så när vi skulle gå hem (50 meter) så kändes mina knän väldigt mjuka...."ler"...men kul var det, och gott var det.

Efter hundpromenad och frukost, kröp vi ner under täcket igen, och fortsatte med TV-tittande och bokläsande, sen blev det en par timmars sömn också, så himla skönt.

Nu är det söndag kväll, och en dag till med sommarlov för sonen, sen börjar allvaret, det är bara att inse, att sommaren snart är slut, och som vanligt har jag känslan, att var katten tog den vägen.

Broder Toker på besök

Vi har haft ett celebert besök under helgen, min bror åkte ut på sin första långtur, med sin efterlängtade MC, som han köpte för några veckor sedan, jag kan ju säga som så, att det var en med ett väldigt brett och nöjt leende som klev innanför dörren i fredags.
Jag önskar dej många,långa och trevliga turer med den skapelsen, den är dej väl unt, att äntligen få göra verklighet av din dröm.

Jag blev helt såld på hur fin den är, inte så konstigt kanske, den är ju turkooooos =) ......nä men om jag bortser från det, så är den helt otroligt fin.

Vi har haft en mycket trevlig helg, med mycket prat (vi som är så tystlåtna), skratt och igår blev det väldigt god mat också, när vi var på Resturang Kroken och åt, då var Tommy, hans flickvän och Tord med också.

Skönheten!!!!


....och odjuret...öh..förlåt...min bror =)


Redo för avfärd


Scrapperi scrappera, vad scrapping gör mej glad

Efter en utmaning i bloggpartyt, (titta in under bloggparty för där ser ni min utmaning, plus länkar tilla alla andra som är med) som jag hittade hos Elisabeth triggade igång min skaparlust, där jag har scrappat foton som har åtskilliga år på nacken....det är Lillemor och Tommy, från mars 1983, när Tommy är nyfödd.
Fotona är ju inte högsta klass, men dom säger så mycket.


Månadens hemliga vän på Allt om scrap....

......har skickat mej detta!!!!
 .....en dabber (akrylfärg med dutttopp)
......ett ark superfina blingisar
......några pilar av grungeboard
......och ett sött litet kort


Regn regn regn, vart ska vi få hägn.....

Jodå, det fanns ett toppenbra ställe att vara på igår, så regnet gjorde inte mej nåt, sen jag väl var på plats.
Jag och satt som skyltdocka hos Anneli på Pyssel och Ting i Nynäshamn, och scrappade, så småningom kom mina scrapkompisar, dom två I:na också, och satt med och pratade några timmar.

Det är så himla mysigt att få gå dit, för Anneli är så gullig och rolig att prata med.

Jag hade mycket med mej att göra, men det blev bara en LO gjord, men den blev jag väldigt nöjd med, och den gjorde jag till en tävling hos Papp och scrap, där man skulle lifta en LO.

Jag stansade så underbara blommor, som jag använt här, och i övrigt har jag använt en del av det jag fick från Puman, i färgswappen som jag är med i, på Allt om scrap


RSS 2.0