Mitt i veckan

Idag har det varit lite bättre, jag har iallafall lyckats hålla mej vaken, och uträttat en del också.

# Hunden har blivit badad och luktar gott.

#Jag har tvättat två maskiner (attans, jag har den sista kvar att hänga)

#Jag har varit till tandläkaren, och det gick kanonbra, jag var faktiskt inte ens nervös innan, det har aldrig hänt förr.

#Jag köpte 6 glas till på extrapris, efter att jag fick bassning när jag kom hem i måndags, att jag inte hade köpt  fler, nu när det var 20 kr rabatt/glas.
  Jag har tittat  på dom  länge, och tänkt att jag skulle köpa några i taget, nu blev det ett helt dussin samma månad, till samma pris som jag hade fått 8 för, till ordinarie pris
Fynd...och vi får slänga våra udda, slitna och tråkiga vardagsglas.

#Jag fick mina nya hÄnglarstämplars månadskit, med alla hjärtans-stämplar, sååå fina, dom har jag monterat, men inte gjort något av än, det blir i morgon.

#Skrivit ut 3 foton som jag ska scrappa efter en utmaning på scraputmaningen, om glädje, det blir om mina små
  "lånebarn" bl.a. Dom är verkligen till  stor glädje för oss.

#Jag har lagt ut några nya auktioner på Tradera

#Jag har, äntligen, beställt tid för att prova ut nya glasögon, dom jag har är från Hedenhös, så det är tvunget nu.

#Jag har gjort en beställning till Amway, som skulle ha varit gjord för två veckor sedan.


Jisses vad mycket det blir, när jag  listar upp det

Imorgon är det Röda Korsdag, med handarbete och prat med tanterna, mellan 13-16.

God natt


image222


A bad day.....

Den här dagen kommer jag inte att lägga till handlingarna som en av dom bästa, men "so what"...jag vet att jag har såna här, det är bara att leva med dom.
Tröttheten har varit nära att ta kål på mej ett tag, och idag har jag sovit stor del av dagen, när vi åt frukost/lunch, så sa jag att tänk om mina stämplar från hÄnglar kunde komma idag, så blev det lite roligare, dom kom inte, men däremot min vinst från Katscrap, som jag fick efter Cybercropen hos AlltOmScrap, plus tre Pro-markerpennor som jag köpt av en kompis på AlltOmScrap, så det blev genast lite roligare.
Sen blev det en fika med en kompis ikväll också, det var bra, för då kom jag ut en sväng, iallafall, och när jag kom hem, tog jag ett steg till, mot att flytta upp och göra scraphörna, i Tords gamla rum, så det känns bättre nu än i morse, skönt.

image220

Ett litet ord 2#

Utmaning hos ett litet ord
Den här gången är ordet "konsten" som jag har att gå ut ifrån, det kittlade min fantasi rätt ordentligt...hmmm...skulle jag göra nåt om min tavelmålning, eller vad skulle jag göra....
Resultatet blev en LO om Tord, där titeln blev "du kan Konsten att svinga en hammare"
Han var förvånansvärt träffsäker redan som liten, och har även under sista året varit med och byggt på kolonistugan, även om intresset inte är riktigt lika stort numera, han är ju tonåring =)

image217

image218

Smörgåspålägg

Holger har missförstått det hela, det är hans macka, men han serverar den med sej själv som pålägg!!!!!
Eller han kanske vill, på detta sätt påpeka, att han minsann inte fått nåt .
Han är så himla söt, denna lilla ping-pongboll med päls, inte lika social som guldhamstrarna vi haft, men kul att sitta och titta på, när han härjar på.

image216

Annonsutmaning

Jag hittade en utmaning hos Millan, där on har lagt ut en annons som man ska inspireras av, jag fastnade för färgerna, så det ligger till grund för den här LOn, som är med foton av yngsten, vid en utflykt för snart 10 år sedan, du milde vad åren går.
Här är vi ute vid strandvägen i Nynäshamn, närmare bestämt nedanför gamla Strand resturang, som brann ner nån gång på 70-talet.
Min mamma envisades med att det var en resturang efter den här vägen, och jag var lika envis tillbaka.
Hon var här på RFVs sjukhus (Riksförsäkringsverkets) 1969, och jag flyttade hit 1977, och hon berättade om att dom brukade gå dit för att äta ibland, när dom var på promenad runt Strandvägen, och den låg så fint till, och jag letade och letade, och talade om att det inte fanns någon, gud va arg hon var på mej,  hon visste väl minsann att det fanns en, hon hade ju varit där!!!!
Efter många om och men, fick jag veta att den var nerbrunnen, så det visade sej, att vi bägge hade rätt.

Ni som eventuellt har vägarna hit till Nynäshamn, leta er ut efter den här vägen, det är jättevackert här, har ni möjlighet, så promenera.

image215

Mycket tankar....

......for genom huvudet när jag gjorde den här LOn, dels är det ju länge sen korten togs, efter som Lillemor fyller 27 i april, men det som är största orsaken att det snurrade mycket funderingar är  att alla far och morföräldrarna har varit borta i många år, så det är värdefulla foton.

Dessutom är korten tagna ute på gården vid mitt föräldrahem, så det gör dom ju än mer värda.
Jag ska scrappa fotona från själva dopet också, så småningom, men det fick bli dom här först, för att jag tycker att dom är så fina, rent fototekniskt också.

Jag är lite osäker om jag ska dekorera nåt mer, men jag tror nog att det får vara med det lilla som är, det känns så nu iallafall, jag sätter den på kylskåpet, som jag brukar göra med det nyaste jag gjort, så får den sjunka in lite, så får jag se hur jag gör.image214

Attackdvärgschnauzer

Har ni hört talas om den rasen???
Här har vi en, iallafall, åtminstone om man ska döma efter detta fotot.
Jag hittade den bland Lillemors foton från sista april i fjol, och tycker att hon
ser så härlig ut här.

image213

Ett ljus över frågan

 

En forumvän har hittat förklaringen, på varför vi kvinnor ofta känner oss tömda på energi =)

Tomtar på loftet

Inte mer än vanligt, men dom iallafall fått flytta tillbaka till sommarbostäderna nu (kartongerna).

Sen blev det en vända med dammsugaren och lite  slagsmål med  tvättmaskinen under dagen, så det fick rättfärdiga att jag blev utkallad till en scrapträff, nästan med omedelbar verkan, jag var såååå svårövertalad =)

God natt

Måndag

Solen lyser, det är riktigt härligt väder, iallafall vad det ser ut innefrån, förra veckan var det grått, regnigt och blåsigt, av och till, så det passade ju rätt bra att sitta inne och scrappa så mycket som jag gjorde.
Du milde Petter vad inspirationen flödade, och det är ju inte så konstigt, med alla roliga utmaningar som fanns utlagda under CCn, och än mer taggad blev jag, av alla otroligt fina saker som alla gjorde, lades i i respektive länkar, jag kommer att ha och göra länge, bara med att lifta alla läckra LOs och kort.

Nu ska jag ta en promenad och njuta av det vackra vädret, sen ska jag ta och städa undan alla tomtar som fortfarande står kvar "skäms", fast tjugondag-knut var för drygt en vecka sedan.
Sen har jag lovat familjen, att se till att göra iordning för att sitta uppe i gästrummet och scrappa, framför allt Tord är rätt less över att samsas med mina prylar på köksbordet, när vi ska äta nåt, så det är t.o.m. så att han godkänner att jag får sitta uppe, uttröttningsmetoden funkar =)  
 Han tycker nämligen  att övervåningen är hans, eftersom vi så sällan är där, så när vi går upp, hojtar han "vad gör ni här"...och jag svarar "vi bor här".....och dessutom betalar för hela huset, även övervåningen, allt detta sker under råa men hjärtliga tongångar.

För er som inte är scrappare, och som snart kräks på allt som handlar om det inne i min blogg, hav förtröstan, jag ska ta och dela upp det, i två bloggar, så det blir en speciell scrappblogg..."promise"

Ha en bra vecka

image212

En vecka full av inspiration

Nu är det söndag kväll, det är inte ens en timme kvar, av Cybercropen på AlltOmScrap, jag har några bidrag till som jag ska putta in på sina rätta platser där.
Vilken vecka det har varit, 13 tävlingar och utmaningar har jag gjort, det trodde jag inte, när jag började, flera ggr har jag tänkt, att "nu får det räcka", men det har kliat i fingrarna för mycket, så det har blivit scrapping varje dag.

Annonsutmaning

image208

PP-utmaning (paperpiecing)

image209

Fotoinspiration

image210

Se hit alla jämtar

Jamtelagen. Av Ewert Ljusberg

1. Du skall veta att du är något - jämt.

2. Du skall veta att du är lika god som andra.

3. Du skall som jamt aldrig tro att du är för mer än andra eller mindre än andra.

4. Du skall komma ihåg att du alltid duger som du är.

5. Du skall älska dig själv så du kan älska andra.

6. Du skall inte döma andra för att de heller inte begriper bättre.

7. Du skall alltid bekämpa självgodheten inom dig.

8. Du skall jämt vara glad över ditt tungomål.

9. Du skall vårda och försköna den bit av jorden som du ett ögonblick i historien förvaltar åt de ofödda.

10. Du skall bejaka den gåva som heter livet.

Den här hittade jag i anebettans blog, och jag snodde den rakt av, utan att be om lov, jag hoppas att du förlåter mej för det, det är ju för att sprida det jamtska budorden jag gör det =)


Funderingar så här på kvällskvisten

Det är januari,  vi är i början på ett nytt år, som ligger helt ograverat framför mej, jag har inte en aning om hur det kommer att bli, förhoppningsvis blir det ett bra år.

Vissa saker kan jag ju själv påverka hur det blir, stanna upp, tänka till lite, och utifrån det göra saker som jag mår bra av, det behöver inte vara stora saker, jag tycker att det är väldigt skönt att gå och köpa en tidning, eller ta med en bok, och gå och sätta mej på ett cafe, aldeles själv, utan nån med mej, sånt gjorde jag aldrig förut, jag skulle aldrig ha haft ro att sitta länge på ett fik.

Jag tycker om att gå ner till Ringvägen, gå en bit efter den, och sen gå ner till vattnet och sätta mej på en sten, och bara lyssna på vågorna, det har varit en del i min läkningsprocess, att göra det, vågskvalpet har jag lyssnat till, och samtidigt blundat, och försökt ta in rytmen av dom, in i min kropp, men jag tycker också om att vara där, när det blåser så att vågrna är stora, det är precis som att dom  sköljer mej ren invärtes, jag känner mej tryggare och lugnare när jag har lyssnat till dom, oavsett om det är lugna eller häftiga rytmer.

Jag försöker att stanna upp ibland, och tänka efter, på hur bra jag faktiskt har det, hur tacksam jag kan vara, för att jag har min familj, att dom finns kvar, om än lite tilltuffsade efter dom tuffa åren, men ändock finns dom kvar.
Det sägs ju att man uppskattar saker och ting på ett annat vis, när man har gått igenom svåra saker, och det kan jag skriva under på att man gör, det är ju bara synd att det måste hända en massa, innan man fattar att det är viktigt att ta vara på vad man har.

Men jag är ju inte mer än människa, jag gnäller på småsaker, annars vore jag nog inte normal, och givetvis blir jag förbannad på de mina emellanåt, även om jag faktiskt får väldigt dåligt samvete, när jag blir arg på Anders, det är ju faktiskt många gånger att jag skäller för sånt, som han inte rår för, sånt som han har svårt att komma ihåg, eller inse vad det är jag gastar om, men jag vet att hans sjukgymnast, sa till mej, redan efter några veckor, att den dag jag kan klara av att bli arg, och inte bara anpassa mej, då börjar vi att återgå till ett normalt liv igen, och det är nog så.

Vad är ett normalt liv egentligen???

För oss är det här vårt normala liv, annorlunda mot för några år sen, men absolut inte sämre, det kräver lite mer framförhållning än tidigare, lite mer planering, och vissa saker är lite mer omständigt, men det är fullt acceptabelt, och jag har nog blivit mer tolerant än tidigare, allt behöver inte ske på minuten.
Förr stressade jag, inte bara på mej själv, utan alla runt om mej också, och trodde att bara för att jag kommit på nåt som skulle göras, roligt eller tråkigt, så skulle alla vara med på noterna direkt, vilket ju givetvis inte fungerade, det säger sej ju självt, men nu, när jag inte klarar av stress själv, så är jag inte lika snabb att jag på andra heller, har jag blivit snällare???Eller???

Nu måste jag avrunda här, så att jag kommer isäng, men det är rätt skönt att sitta här, och skriva lite vad som faller in i knoppen.

God natt mina vänner ute i Cyberrymden


Jag tror....

...att jag är skvatt galen, som scrappar som en tok, dag efter dag, men det är ju så roligt, och ju mer jag gör, desto mer ideer får jag till nya LOar.

Till den här tävlingen skulle man börja med "jag tror" i titeln, och det var faktiskt min käre make som kläckte den här ide´n, eftersom jag fick för mej att jag skulle scrappa om en av mina samlarnojor, av det lite ovanligare slaget, jag plockar alltid åt mej små sockerpaket, på serveringar och caféer jag besöker, tro mej, det finns många olika, både i form och färg.
Här har jag hällt ihop dom i en hög, plus att jag har med ett separat foto på den första förpackningen, som gjorde att jag började med den här galenskapen, för det går ju inte att komma undan med, att det är =)

Titeln är

Jag tror...att jag är sockerberoende (är han inte smart, min gubbe?)

Journalingen är:
Jag samlar på små portionssockerpaket.
Jag vet att det är ett lite udda samlarobjekt, men
det finns många olika, från både Sverige och utlandet, i min samling.

Mitt samlande började med den här påsen, som
jag har från min och Anders resa till Österrike, april -90.

image207

Såååå glad

Jag tittade in på ett litet ords blogg, och upptäckte då att dom visade min LO "Jag scrappar för att...", tänk så lätt det går att göra mej glad, men jag blir barnsligt stolt över att det visas upp vad jag gör "dansar runt".

Nu får jag ju visa den här också.

Det är den första som jag använt en stor Overlay på, och vilken skillnad det blev, jag får känslan av att jag tittar ut genom ett hål i muren. Det var väldigt roligt att sitta och fundera på, varför jag gör allt detta, det blev fler orsaker än jag tänkt på tidigare.
Jag har liftat Zarisckas LO "unwritten" som hon själv har med bland sina 10 favoriter från förra året, jag tycker att hon gör såååå fina LOs, så det lär nog bli fler gånger jag tittar på hennes alster när jag gör nåt.

image203

image204

Blombukett

Den här underbara tulpanbuketten fick jag igår, med ett kort i som det står "tack för att du finns"  och så namnen på hela familjen, som mina små "lånebarn" ingår i.

Jag var barnvakt till fyraåringen en par timmar i torsdags, när mamma var på sjukgymnastik, och killen var febrig, så han kunde inte vara på dagis, så vi hade en par timmar som vi tillbringade framför en Nalle Puh-film, och hade det allmänt mysigt, förutom att han var hängig förstås.


Tack för att jag får förtroendet att ta hand om kottarna

image202

Lördag och det blåser små#¤%&#ar

Det känns inte ett dugg synd om mej, jag kan ju sitta inne och scrappa med gott samvete =)
Lite nytta försöker jag att få in, mellan varven, lite tvättande och dylikt, måste jula av den här helgen också, det har vi inte gjort än "rodnar", jag är dessutom ganska trött på alla tomtar i varje vrå, så dom ska väck, men men, det är ju fortfarande Cybercrop på AlltOmScraps forum, och det finns fortfarande roliga utmaningar att göra, så familjen får ursäkta, scrappandet går faktiskt före tomteskrällena.

Här är det en LO till en produktutmaning,

# Minst tre mönstrade papper från tre olika tillverkare, jag har från
   Bohemia (det gröna bakom far & son bl.a.)
   Scrapbook Walls (det blommiga)
   American Crafts (stjärnorna)

# Knappar
# Nån egentillverkad dekoration (tumstocken)

Jag har gjort en dold journaling (berättelse) där jag i stora drag, skrivit om hur snopen jag blev, när jag gick bakom Tord och Anders, och insåg hur lång och bredaxlad han är, och vilken skillnad det är på dom två.
Tord är 181,5 cm, och har inte direkt en tonårskilles kropp, han har ärvt pappas och farfars breda axlar.

Jag knäppte det här kortet när vi stannade till i Arlanda stad, på väg upp till Söderfors i Oktober, våran första resa dit, med egen bil, sen Anders fick stroken för drygt 5 år sen.

image201
                                                                                                      

Om jag hade en miljon...

.....så skulle jag vara rik, men det kanske inte räcker till att göra vad jag scrappat om,
men drömma kan man ju alltid.
Det skulle vara skönt att ringa upp försäkringskassan, tala om vad jag tycker
och tänker om att dom bara "glömmer bort" en, och inte behöva bry sej i, vad dom
 tänker göra med mej, i framtiden, fast jag skulle givetvis vänta
tills efter den utredningen är gjord, som jag blivit uttagen till nu =)

Nä, skoja och drömma går ju, men jag skulle inte göra det, ens om jag hade
 möjligheten, för det är som några har sagt till mej, att det var nog bra att dom
inte tog itu med mej förra året, som det tydligen var meningen att dom skulle göra, för
då kanske jag inte hade fått den möjligheten jag står inför nu (se föregående inslag), och framförallt,
så var jag så oerhört trasig i mars förra året, att det hade nog inte varit lönt, det har
 faktiskt varit ganska skönt att dom lämnat mej ifred också.

Hur som helst, den här utmaningen var kul att göra, och fotot, som jag nog inte ens satt in i ett album, om det hade varit före scrapingens intåg i mitt liv, tycker jag faktiskt är riktigt kul att ha, för det är ju i högsta grad en del av mina sidor, den galna och tokiga (som väl tar en ganska stor plats) "fniss".

image199

Nu ska jag diska sen blir det TV och let´s dance, måste ju hålla koll hur det går för bonden "ler"

Jag har helt plötsligt blivit intressant !!!!!

Igår var jag i Stockholm på ett möte med försäkringskassan, jag har blivit antagen i nåt som heter PILA-projektet, som riktar sej till såna som varit hemma med sjukpenning/sjukersättning länge, jag har varit hemma på heltid sen maj 2003.
"Voila"....dom har hittat mej i sina register, så nu ska jag tas om hand !!!!

Tidigare har jag, av min "pratmadam" fått veta, att eftersom jag inte har någon anställning, (ericson lades ner 2005) så har jag ingen hjälp att få, sånt får jag sköta själv, som olika rehabiliteringsåtgärder o dylikt, kul,kul, det innebar även, att om det blev aktuellt med arbetsträning, så skulle jag själv fixa det.
Lätt som en plätt...eller....inte, när man, som jag, har en utmattningsdepression som diagnos, det är väl ganska allmänt känt, att intiativorken inte är på topp.
Har man en arbetsgivare, är dom ju skyldig till att hjälpa till med rehab.

Mötet gick väldigt bra, mycket trevlig människa att prata med, men i övrigt var ju dagen varit väldigt jobbig, var på väg att kliva av vid varje station i stort sett, men tvingade mej att sitta kvar, och alla som nån gång drabbats av panikångest/ångest vet ju vad det tar på krafterna, så redan när jag kom in hade jag ledigt kunna lagt mej på trottoaren och somnat.

Jag kommer att få genomgå en utredning som pågår en vecka, tror jag det var, och jag får bo kvar, behöver inte åka fram-och-tillbaka (thank god, med tanke på nynäspendeln) och det kommer att bli möten med psykolog, socionom, ortoped, cykelreparatör...nä, jag skojar bara.
Jag frågade om det endast är min utmattningsdepression som utreds, men det är hela jag, det  kommer med andra ord att innebära att jag kanske äntligen får gehör för min rygg och min "diffusa värk" som det så vackert står i mina papper.
Jag skadade min rygg i oktober 1988, och har fortfarande bara fått genomgå valig röntgen, och inte ett pillismack nåt mer, och värken i kroppen i övrigt har jag haft sen jag var 14, och det enda är att det har blivit uteslutet att det är reumatism, inte mycket mer "det är svårt att ställa diagnos på ev. fibromyalgi.....det är inte säkert att det går att göra nåt annat än som jag gör nu" = äter medicin...osv olika förklaringar ........#&%/!".....

En sak fick jag veta, när hon läste upp sammandraget hon skrivit ut om mej, från papprena om mej, och som gjorde mej så arg, och besviken, fast det brakade inte löst förän jag kom hem, så när jag kom innanför dörren, då var  jag slutkörd, arg och ledsen, jag kände  mej så betydelselös, en siffra i registreringen bara.
Det står i mina papper att en utredning skulle starta i mars 2007, om mej, mars 2007...vi har januari 2008 nu....var fan tog den utredningen vägen, jag betyder inte mera, än att dom kan skriva en sån sak och sen bara skita i det.

Ja ja, om nu allt stämmer som hon sa ska göras, kan det här bli väldigt bra, sen vart det leder, det får framtiden utvisa.

Flera utmaningar som tilltalat mej

Nu har jag lockats av utmaningarna
: Altra någonting
: Lifta en LO
: En färgutmaning, där rosa, lime, turkost och vitt ska dominera,  ett foto på sonen där han har en jacka med dom färgerna, utgick jag ifrån, sen är det mest lite historik om filmen dunderklumpen, som jag har skrivit.

Altrat blev en pengaburk

image197

image198Lifta en lo
Blev till ett kort för mej

image194

Färgutmaningen

image195


Krälande saker

Jag fotade ett antal olika djur i kolonin i somras, bl.a. kopparödla, som jag såg ett antal gånger under sommaren, ända tills jag hittade den i två delar på baksidan stugan, kan det möjligvis vara våran pälskorv som varit i farten!!!!! Uäck.....
En pytteliten ödla, som inte var mer än ca 4 cm lång, med supersöta små minitår, och en liten groda.
Dom fick vara grund för min LO till utmaningen "tre av varje sak" i Cybercropen.

# 3 olika cardstock (bas, fotomattor, dom små gröna skyltarna på fotona)
# 3 mönstrade papper
# 3 tags/skyltar (dom gröna)
# 3 foton på
   3 olika amfibier
# 3 band
# 3 blommor
# 3 knappar
# 3 brads
# 3 ord i titeln som är gjord av
   3 olika sorters klisterbokstäver
# 3 olika färger på chalks
# 3 K:n som begynnelsebokstäver i titeln

image191

Nu ska jag ge mej på nästa projekt

Vi ses sen

Fler projekt klara

Det blev mycket scrappat igår, här har jag en LO och ett kort som jag gjort till utmaningar i Cybercropen (scrapträff på nätet) , jag orkade inte fota och lägga upp igår, men nu är dom här.
Jag ska kasta mej över scrappryttlarna direkt efter att jag gjort det här, Måndagarna är ju vikta för DHRs räkning, så jag kom hem för en dryg timme sen, så nu suger det i scraptarmen, för att få ge sej i kast med nån nu utmaning.

Skissutmaningen

Min dotter när hon var ett år, och det funkade med ett handfat att bada i, hos mormor och morfar på Trekilen, där det inte fanns badrum.
Snart 26 år sedan, var katten tar tiden vägen????

image188

Kort-utmaning Alla-hjärtans-kort

image189

image190

Nu ska här scrappas TJOHOO.....


Första LOn klar

Det första jag hoppade på var konstutmaningen, där inspirationen var två tavlor, varav den ena genast fick mej att tänka på vår rosa rabatt, som jag slet med sommaren 2005, grävde och byggde upp med torvblock, hälde i säck efter säck med jord och gödsel, svor dyrt och heligt på att aldrig ge mej i kast med ett så stort grävprojekt igen.

Nu i somras, 2007 såg den ut så här, belöningen för allt slit.

image187


Cybercrop

Jag har lärt mej ett nytt ord i scrappingvärlden,  men bara vad det innebär, inte ordagrant vad det betyder.
Det är utmaningar och tävlingar på allt om scraps forum, som man gör dom man känner för, fotar/scannar, lägger upp i sin blogg och sen lägger in som länk.
Så med andra ord blir det scrapping för hela slanten idag och veckan framåt, när det finns tid över för det, ett aber idag, är att det är ett strålande väder här, för första gången på länge, men bara så länge jag tittar ut, går jag ut så blåser örona av mej.
Vi har just städat ut det första efter julen (äldste sonen =) , som åker tillbaka till Kalmar idag), jag har ätit en andra frukost, tagit ett foto från vardagsrummet som ni får se här, sen MOT SCRAPSAKERNA

Mors

image185

Fredag

Igår kväll somnade jag halv 9, vaknade till en stund vid 12, sov sen till halv 8, var vaken, ett tag, åt frukost, läste tidnigen och somnade igen, till halv 1, men är ändå så in till döden trött.
Jag vet sen tidigare, att jag får såna här perioder, men dom är inte mindre irriterande för det, och det är sånt här jag försöker förklara för människor som frågar, varför jag inte har börjat arbeta igen "jag har ju varit hemma så länge".
Ge mej ett jobb, där arbetsgivaren tolererar att jag kan vara hemma och sova några dagar lite då och då, så ska jag gladeligen ta det, för det är inte precis gratis att gå hemma "och ha det bra"

Om nu inte luften har gått ur mej ändå, så gjorde den defenitivt det när jag öppnade tidningen i morse, en familj, som jag umgicks mycket med, när dom äldsta barnen var små, har mist sin make och pappa, på nyårsaftonen.

Jag har träffat henne (frun) nån gång ibland, så sent som i september, vi sprang på varandra affär, och som vanligt, så sa vi, att vi måste träffas mer än så där, det var så länge sen vi sågs, så att jag fick träffa hela familjen, men, vi har ju tiden för oss, tror man, och helt plötsligt finns inte den tiden där, när nåt oväntat helt plötsligt sker, och ingenting är sej likt längre.

Med egen erfarenhet av när det händer dramatiska saker i familjen, så vet jag nu, att jag inte behöver säga nåt speciellt, men att det är viktigt att jag tar kontakt med henne, visa att jag finns. Jag har alltid varit så rädd för det tidigare, " vad ska jag säga, hur ska jag vara, tänk om jag inte kan låta bli att gråta"!!!!
Jag vet att jag var väldigt glad över att folk ringde mej, för jag hade själv inte tid och ork att ringa överallt, men behövde få prata, och att det fanns dom som var villig att lyssna, därför ska jag se till att inte göra det misstaget, att inte våga visa att jag finns.

Tänk att dom timmarna när jag själv kände en stor lättnad, över att vi hade fått haft ett bra och lugnt år, just i dom timmarna slogs tillvaron sönder för den här familjen, det känns så grymt.


image184

Var rädda om varandra

Kram


Åhh vad jag är trött på att vara trött

Säng säng säng
säng säng säng
sova sova säng etc

Jag är så gudsförbannat trött så jag smäller av.

Måndag:
Jag var inne i stan  med två scrapvänner, vi pysslade hela dan,
på Skapa hobby, vi rände inte omkring  stan.
Halvdöd när jag kommer hem.

Tisdag:
Vaknar kl 8
Äter frukost
Somnar om
Vaknar halv 12
Kroppen är som jag skulle vara överkörd av tåget
Huvudet är i en bommullstuss, och tinitusen skriker i mina öron
Eftermiddagen går segt, blir lite tvättat
Jag är ensam hemma, skönt
Läser
Skulle kunna lagt mej 8 igen

Onsdag:
Följer med Anders till våra små "lånebarns" föräldrar, han ska hjälpa dom lite.
Dom hade inte hunnit hem när vi kom halvelva
Vi åker till plantshopen för lite ögongodis och en god fika
Vi åker dit
Anders och T kör igång
J och jag sitter och pratar och myser
J hämtar barnen
Vi äter pizza med dom
Hemma vidd 19 tiden
Jag är halvdöd

Tosdag:
Jag vaknar vid 8
Tar mej knappt ur sängen p.g.a. värk och huvudet snurrar
Kommer så sakteliga igång
Går ut med Yelly
Äter frukost

Det här ska inte en normal människa gå i däck för, men det är precis vad jag gör, fastän det är roliga saker jag gjort, det är människor jag trivs med, jag hade en vilodag emellan, lika förbannat så känner jag mej som om jag festat i tre dagar, och sen blivit överkörd av tåget "morrrr"

Jag är ensam hemma nu, så jag ska plocka fram scrapgrejer och sätta mej med det ett tag, och njuta av lite musik och ensamheten, sen kryper jag under täcket igen, senare idag, skulle helst villja göra det nu, men väljer att scrappa först, för jag vet, att när jag kommer igång med det, så är det roligt.

Ps. Jag är inte  ledsen eller så just nu, bara så förbannat less på denna förlamande trötthet, som gör att jag hela tiden måste se till att planera, så jag inte har nåt på gång, dagarna efter varandra, eller för många grejer under en kort tidsperiod.

Gäääääääsp!!!!!!

Ny LO

Den här gjorde jag till en utmaning hos Jommas lilla krypin, där man skulle göra en scraplift.
Jag köpte stora tävlingskitet, men jag har lagt till blingstenar, stansade bokstäver, band och bokstäverna som Söderfors är skrivet med.
Jag fick det här fotot i skallen direkt när jag såg vad som fanns i kitet, jag fick lite "grekisk" känsla av det.
Det blev ingen vinst, men jag är väldigt nöjd med min LO, som är lite historia om hur det kom sej att det här templet är byggt i Söderfors, jag gjorde det på en dold journaling, för att få med lite mera.
Anders är från Söderfors, som ligger i norduppland, och det finns mycket intressant där, historiskt sett, så jag ska scrappa mera, men jag måste ge mej ut med kameran lite mer, nästa gång vi åker dit, så jag har lite matrial.

image182

image183

Imorgon ska jag och två kompisar till Skapa hobby, för att pyssla litegrann, det ska bli trevligt med en utflykt.

God natt

Nytt år i 2 timmar och 26 minuter

Nu har vi firat en jättetrevlig nyårsafton med några kära vänner, vad skulle vi göra utan dom, dom som har stått oss allra närmast under våra besvärliga år.
Dom har funnits med i vått och torrt, och det kändes väldigt symboliskt, att fira ihop med dom, för nu har vi upplevt vårt första  "skadefria" år, efter 5 dj....iga.
Vi har ätit gott, och druckit gott, känner  mej lite luddig nu, men mår väldigt bra, nu är det sängen som hägrar, och en lugn och skön dag utan några planerade aktiviteter.
16-åringen har en kompis här, lika lugn och städad som han själv, dom har också ätit god mat, var ut och tittade på   fyrverkerier, och sitter nu och tittar på film.
24-åringen firade nyår hos sin tjej, tillsammans med några andra, och mår säkert gott, och dottern pratade jag med vid 23.30, dom skulle just sätta sej och äta, efter att ha varit och hämtat sin försvunna katt, så där stod glädjen högt i tak också.
Sammanfattningsvis, så är allt bra, så det bådar gott för vårt kommande år.

Godnatt alla ute i cyberrymden, jag är väldigt glad för att ha fått lära känna er, under mitt första
 år som bloggare, ni har givit mej otroligt mycket.

Tack till er alla.

Kram

RSS 2.0