En vecka som bouleänka

Jag har haft en härlig lugn vecka, grabbarna hemma, men dom jobbade, enda var att se till att det fanns middag lagad, det var väl mest för yngste sonen, som började sitt sommarjobb i måndags, och därför var mer död än levande på kvällarna, efter att ha jobbat med parkarbete på Nynäs petroleum, dragit sly, rensat ogräs, dragit sly igen osv.
Den äldste är van att fixa själv,och har dessutom inte ätit middag här alla dagar.

Jag har haft en scrapdag och en kväll med en av I:na, mycket trevligt, kvällen avslutade vi med ett glas vin...gott....
Jag har omväxlande varit i kolonin och här hemma.
Jag har läst mycket.
Varit till kompisen Doris, där vi satt på hennes skuggiga balkon, fikade  och satt  och stickade tillsammans . Lyckan var ömsesidig, från både hennes och Yellys sida, när vi kom dit, det var länge sen dom träffades.

Mycket promenerande, eftersom jag är blom och postvakt, och det är inte åt samma håll som kolonin, så det har verkligen varit säkrast att planera dagarna, så att jag inte skulle knata till bägge ställena samma dag, bara för blomvakteriet så drar det iväg 6.500 steg, ungefär, nästan lika långt om jag går till stugan.
Det mest förvånande, är att jag varit ute ganska tidigt, jag har försökt gå igång när Tord har gått till jobbet vid sju, så på tisdagen, då hade jag ätit frukost, gått fram-och-tillbaks för att ta in post, handlat och duschat, när klockan var 10...sensation.
Och imorse gick jag en timmes promenad, och var tillbaka halv 9, skulle inte ha kunnat gå under den hetaste dagen, så jag hade inte mycket att välja på, och eftersom jag hade lyckats ställa klockan på kvart över 7..så...lika bra att göra nåt av det, men...tro inte att det blir nån vana!!!!

Jag har ätit otroligt kulinariska middagar när jag varit i stugan, två av kvällarna, och druckit rött vin till det....spagetti med köttfärssås ena dan, grillad kyckling med grönsaker andra dan, vem katten har sagt att det måste vara oxfile för att det ska gå att dricka vin =)

Gårdagen, den tillbringade jag i stort sett 6 timmar, i skuggan under vårt äppelträd, där jag roade mej med att läsa veckotidning, gulla med hunden, äta, måla uppstämplade motiv, ligga i baden-badenstolen och titta upp i äppelträdet och filosofera.....mycket väl använd tid, eftersom det var duktigt varmt.

Anders kom hem, hel och välbehållen, och mycket nöjd med sin vecka, och väldigt glad åt att han har orkat sitta och köra så långt, som 47 mil enkel resa, snacka om att ta tillbaka vardagen.

Nu börjar en ny vecka, och för min del blir det scrapträff i Västerhaninge, med några kompisar från Allt-om-scraps forum

Fler bidrag till bloggpartyt

Otroligt men sant, jag scrappar även om det är kanonsommar ute.
Eftersom jag inte klarar att tillbringa hela dagarna ute i den här värmen, jag varken tål det eller tycker om det, så har jag även möjlighet att scrappa, och dessutom var jag utan maken i en vecka, när han var på boule-sm i Borås, så då har jag gjort lite som jag velat =)

Den här är efter en inspirationsbild hos Ewonne

Det är väldigt långsökt, hur jag kunde komma fram till den här LOn utifrån hennes bild, men solstrimmorna på himlen, fick mej att tänka på snön på fjällen i bakgrunden, och djupet i det här fotot.Här var det  en bild, hos Elisabeth som jag fångade upp färgerna gult-orange-grönt till den här LOn

Den här har jag gjort efter en skiss hos Mahlin78
Och sist men inte minst, ett kort som jag gjorde för ett bra tag sedan, efter en skiss hos ChalinImorgon ska jag på scrapträff i Västerhaninge, så det lär nog bli lite mer skapat då, om jag inte har fullt upp med att prata förstås...stackars er som ska vara med "mouhahaha"........

Jamtland jamtland, jamt å standut

Jag fick ett brev med posten, med ett paket i, som gjorde mej så himla glad, så jag fick ståpäls och tårarna rann, för det var en ny jämtlandsflagga.
Den vi har, är urblekt och sliten, och skulle knappast hänga med, mer än den här sommaren,.
En av mina forumkompisar, Soffan, som bor en bit från Östersund, har skickat mej en ny flagga, och den sätter jag upp i kväll, när jag kommer till kolonin, vi har 20-årsjubileum nästa helg, så det kunde inte ha kommit bättre.

Tack snälla duOch ett kort i jämtfärgerna också


Lön för vår möda

Tack vare att Anders har kunskaperna, så kan jag med hans vägledning åstadkomma sånt här, jag är en del av hans verktyg, skulle man kunna säga.

Puh....så nu  äntligen är det ett nytt verandaräcke, plus räcketovanför rabatten,  på kolonistugan, en liten bit fattas, som ska gå mot inglasade verandan, men det kan vi inte göra klart, förän väggen och knutbrädan sitter där.

Det började med att vi gjorde iordning räcket ovanför rabatten, och att vi blev kolosalt nöjda med det, då började vi spåna på, att vi kanske skulle fortsätta, och göra likadant, runt verandan, vi skulle ha gjort helt i trä där, var det meningen, men vilken tur att vi inte har hunnit göra det än, för det här blev så förbaskat bra. och.......vi är ensamma om det i koloniområdet....kul att inte ha som alla andra.

När vi kan göra sista biten, så ska det även bli spalje, där det ska växa  humle, hela vänstra delen på verandan (vid pilen)
Från sista stolpen och in mot huset.

Den här sista en och en halva veckan  har det varit mycket jobb där, men det har varit roligt, för det är ju så vansinnigt kul att få jobba med snickerimaskiner och verktyg, och sen göra något, som det verkligen syns att det händer något.
Det är mycket kvar att göra, här på framsidan,  vi har inte virke till läkt hemma, så det är kvar, dörrfoder, knutbräda, skrapa och måla dörren/glasväggen (det var tre glasdörrar som vi kom över för  en liten penning, två blev till fast vägg och den tredje blev en skjutdörr).
Sen har vi ju sidan och baksidan av inglasade delen kvar, innan det är dags för insidan av verandan, men, ett steg i taget.

Vi tar ju hjälp till en del, annars skulle det inte fungera, men det är kul med det vi kan göra själva, även om det är knöligt ibland, men desto roligare när det blir bra.
Vi har ju byggt hela stugan från grunden, men då var ju Anders frisk, men jag var med hela vägen också, inte det översta på taket, men en viss bit av det var jag fasktiskt med och spikade, men allt som är gjort på utsidan, är hans och lejda hjälpares verk.

Nu börjar ju även den roliga tiden med att det går att börja skörda så smått, nu mognar hallon, blåbär, tomater, gurkan börjar att spruta fram, morötterna är superfina...mums....vilken lycka att plocka och stoppa i munnen, det är njutning!!!!
En förändring

Den dan jag fyllde femtio, hade jag beställt tid för att bli lite ompysslad, nån vecka tidigare var jag till tandläkaren, och...för andra gången i mitt liv, så gick jag därifrån utan några hål, då blev jag så lycklig, så jag gick till frissan och beställde tid, för att färga och göra ljusa slingor i mitt hår, och så här blev resultatet, jag är riktigt nöjd.


Dagsutflykt till Trosa

Mitt i byggnationer i kolonin, rensande av ogräs, vattnande och diverse andra sommarsysslor, så gjorde vi en liten dagsutflykt, Anders och jag, det var riktigt skönt.

Att vi jönsade runt och letade efter en loppis som inte fanns, inte där vi trodde, iallafall, drog väl ner mitt humör ganska ordentligt, milt sagt, men efter att vi gav upp, och åkte mot Trosa, hittade en mysig resturang, och fick oss lite till livs, så steg mitt humör många grader, så resten av dan blev bra.

Vi strosade runt en par timmar, handlade lite kul saker, och avslutade med att fika på "Kutter konfekt" , marsipan och chokladtillverkare, som har  cafe´ och försäljning av allt möjligt gott "mums", mysigt var det att sitta ute i skuggan, med en kopp kaffe (te för Anders) och en liten kaka + en tryffel var, under tiden som vi lyssnade till porlandet av vatten i dammen bredvid där vi satt.


Vi var även in på en loppis, i utkanten av Trosa, där Vi  handlade lite smått och gott av , bl.a. lite udda Gustavsbergsporslin, som vi ska ha i stugan, en jättesöt tekanna, ett seriealbum "ensamma mamman" och två små plåtburkar.
Har ni möjlighet att åka till Trosa, så kan jag rekomendera både en sväng till cafeet, och loppisen, och att rent allmänt gå runt i denna småstadsidyll.

Utanför loppisen var världens snyggaste Cadillac parkerad,"dreggel......", det var loppistjejen som hade den, vi pratade en hel del med henne, och fick veta att det var en fin årgång på bilen - 58 ;) och att den visserligen var omlackad, men i övrigt var det orginaldelar på den, inget utbytt, det hade varit en äldre dam och hennes son, som hade varit första ägarna på den, och skött den som ett barn.

Jag såg en mintgrön Cadillac med vitt tak, när jag gick gymnasiet, som jag förälskade mej så otroligt i, så att det har varit en drömbil för mej i alla år, att jag gärna skulle ha velat haft en, den här var om möjligt ändå finare, det var en enorm glädje att få titta på den på nära håll, och närmare min dröm än så kommer jag nog aldrig, det skulle vara så förbaskat svårt att bygga om den till att Anders ska kunna ta med elskotern...plus att jag inte skulle vilja parkera med den...

Månadens hemliga vän

På Allt om Scrap är jag med i månadens hemliga vän, och den här månaden är det här vad som
 kom i min brevlåda:
 Utstansade ballonger
 Små rosa blingisar
 Vita stora brads
 Två askar floss, brunt och svart.
 Och ett superfint kort

Sen får jag vara nyfiken ett tag, innan jag får veta vem som skickade detta godispaket.


Gräsänka med hund

Igår åkte A och T till Söderfors, för att fira svärmor som fyller 70 idag, jag känner mej sliten så jag stannade hemma, och med mej var det sagt att Yelly ska vara, vilket hon är, men när dom skulle åka så var det delade meningar om den saken.

Under tiden som dom lastar i bilen, så smiter hon ut genom grinden, och´, som den självklaraste sak i världen, så hoppar hon in i bilen, och sitter där med en min som talar om, att hon minsann inte tänkte stanna hemma .
Nu brukar hon inte sitta på förarplats, men det var den dörr som var öppen, och tur var väl det, så dom inte hann köra en bit, innan dom upptäckte henne, eftersom hon i stort sett aldrig säger nåt, när hon åker bil.

Fotona blev inte superbra, men dom förmedlar rätt bra vad hon ville ha sagt
Scraptid är underbart

Åh vad det är skönt att ha tid att sitta och scrappa, det har inte varit så mycket av den varan, men jag stjäl mej till det emellanåt.

I måndags, när det hällregnade, så satt jag på Pyssel och Ting här i Nynäshamn, i flera timmar och pysslade, snackade skit med I som var med, och med Anneli och delar av hennes familj, mycket trevligt, och jag fick lite gjort också, ett kort och en LO blev klar, och så har jag två kort som ska slutföras.

Igårkväll så hade jag besök av I, så då blev det två LOs till, så nu börjar jag att vara inne i ett stim, kul kul.

Anders och Tord drog upp till Söderfors igår, jag valde att stanna hemma och se till hunden, och så kände jag, att efter den sista månaden så ordar jag bara inte åka någonstans, jag vill vara hemma, landa lite och sova, men även hinna med lite nödvändiga sysslor, både här och i kolonin, så det var mitt eget val, även om jag väldigt gärna hade velat vara med, för idag ska dom fira svärmor som fyller 70 år, med middag på resturang nånstans i närheten med Furuvik, där svärföräldrarna är med husbilen några dagar, men, ibland måste jag välja bort trevliga saker, så nu är det så här, och det går ingen nöd på mej.

Här kommer bilder på det jag gjort, bidrag till olika utmaningar i bloggpartyt 

Den första är efter en skiss hos Lena och Ronjas scrap

Jag lyckades hålla den ganska enkel, vilket är svårt, för jag har börjat med att få en viss ovana, att jag duttar på pryl efter pryl, även när målsättningen har varit att inte göra det.
Den här LOn behöver ingen journaling, fotot säger allt =)Nästa är till en matrialutmaning hos Susny

Måste-listan
alfabetsstickers/thickers
Minst två hjärtan
journalingruta (köpt,stämplad el. egengjord)
ritade konturer

Förbjudet-listan
Cardstock
brads
bling/glitter
spets (band är ok)

Fotot är taget på Anders 40-årsdag, och jag tycker att det är så bra på honom.Tredje alstret är ett kort, hos Annes scrapperi där det var en annons som vi skulle inspireras av, och för mej blev det ett kort. Jag hittade denna helt underbara fulsöta grodstämpel hos Anneli, och fick iden till att använda den tillsammans med en bit papper som fick mej att tänka på bilden i utmaningen.Den fjärde och sista är en skissutmaningen är hos PyssellinaTexten är:
I maj 2007 fick jag följa med några kompisar till Frankrike.
Vid inflygningen över Nice, så slog det mej, att medelhavet
 faktiskt är grönt, precis som man ser på foton.

Jag fick till den här underbara bilden, där min upplevelse av färgen syns tydligt.

I backspegeln

Här har jag scrappat ett foto, som faktiskt blev till av en ren tillfällighet, vi tog på utsikten framåt, men det blev ett så underbart kort, där bilden i backspegeln är så tydlig.
Det tyckte jag passade bra, för en LO om våra snart 20 år tillsammans.
Lotteri hos Papp och Scrap

Vill du pröva lyckan, så gå in här, hos Papp och scrap, som har utlottning fram till den 15/7

Första beställningen av dopkort

Det skulle vara en groda på dopkortet, enligt beställningen, och skulle gå i grön/gult, och jag tycker att jag lyckades rätt bra, tog upp lite av det blå i det ena papperet, jag kan tillägga att beställaren var väldigt nöjd, det är det bästa betyget.


Jag har haft tid att scrappa, underbart

Efter att inte aft tid och ork över för nån scrapping, så har jag äntligen fått göra det.
I tisdags var jag ner till Anneli, på Pyssel och ting, här i Nynäshamn, och invigde hennes pysselhörna, där man kan gå ner och sitta och pyssla, och för en liten slant låna stämplar, verktyg m.m.

Ni som har vägarna hit till Nynäs, ta er tid för ett besök där, om du inte har tid att sitta ner där, så kan du iallafall få en njutningsfull stund, när du botaniserar i hennes butik, med scrappsaker, garner, broderier m.m.
Den är underbar, och hon också, jag hade mycket trevliga timmar hos henne.

Sen igår kväll, var jag till I, och där fick jag en LO gjord också, så nu börjar det kännas riktigt bra, jag har stillat den värsta hungern, och idag ska jag göra två dopkort, som måste vara klara idag, men jag har uppläggen hyfsat klart för mej, så det ska nog gå bra, i med hörlurar i örona, lyssna på en talbok och scrappa...mmmmm....en lisa för själen.

Den första LOn kände jag direkt, när jag såg kortet, att det var det här det skulle handla om, jag tycker att jag ser så där lite lagom kaxig ut, och utstrålar det självfortroende som blivit bättre nu, än när jag var ung, då var det obefintligt.
Den här har jag gjort till en utmaning som finns i Lilos blogg, till juli månads bloggparty, studsa in och hälsa på där.

Av dom saker som skulle användas, så blev det följande jag lyckades få med 

# Mönstrade papper
#Lager på lager
#Spets
#Knappar
#Häftklammrar
#Roliga dekorationerTexten är
 "Mitt självförtroende har vuxit med stigande ålder, jag vet att jag duger som jag är. som som inte kan stå ut med det, kan jag vara utan!!!!"

Nästa LO fick jag inspiration till hos Linda som har utmanat oss att lifta hennes LO "titt ut" och där blev det samma tema som hon har, en söt voffsing och titeln "titt ut" som jag tog efter.
Scrappa i Lila

Jag har försökt att få in bilder på alla bidrag som kom in till juni månads bloggparty.

Scrappa i lila

Men jag får ingen ordning på det, men, det viktigaste lyckades jag med iallafall, med hjälp av min man
som drog lotten, och fick fram en vinnare.

Det blev hela 20 bidrag som ramlade in, vilket jag tycker är jätteskoj, det innebär ju att många har varit in och hälsat på hos mej, och jag lovar, jag kommer att hälsa på hos er, och stanna lite längre så jag hinner lämna en komentar också, vilket jag inte har hunnit göra hos alla, pga att det har varit väldigt snärjigt, när vi förberedde mitt 50-årskalas, som var i lördags.

Jag tackar er alla kollektivt, nu till att börja med, för att ni ville vara med,
och utnämner här en vinnare.
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
TAM-TA-DA
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
Är ni nyfikna =)
#
#
#
#
#
#
#
#
#
Susny........Grattis tjejen.

Här är länk till hennes bidrag

Jag skickar ett litet pris till dej

RSS 2.0