Ny bloggpartyperiod

F.o.m imorgon så är det andra perioden i sommarens bloggparty, och den här gången så vill jag att ni gör kort/LO med stämplade motivet/foton innanför en ram, istället för att sätta fotot på en fotomatta, så gör ni en ram och sätter utanpå fotot/stämplade motivet.

Jag ska göra ett exempel och komplettera inlägget med.

Här är mitt inspirationsbidrag, dopkort som jag gjorde till vårt yngsta lilla "lånebarn", jag har använt en chipboardram, han fick en stol som jag målat med Nalle Puh-motiv på, så det blev ett tema-kort, han ska även få ett lapptäcke med Nalle Puh, sen jag fått min symaskin servad.

Fotot är från det att han var två veckor, en riktig liten sötnos, eller hur?

Priset kommer att lottas ut och blir ett blandat paket med ramar i olika utföranden/material. T.ex. Diaramar/papper/chipboard osv.

Här är listan på dom andra utmanarna.

period 2:
bitte71: http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Elisabeth: http://elisabeths-scrapblog.blogspot.com/
Lena och Ronja: http://lenasochronjasscrapp.blogg.se/
carola: http://frejsan.blogg.se/
puman78: http://hmyran.blogspot.com/
leamon72: http://leamon.blogg.se/
Susny: http://susny.blogspot.com/
AnkiBo: http://www.rosalia.se/anki
Hönan: http://www.scraphonan.blogspot.com/
Linda: http://www.knorrigt.com/
elsamaja58: http://elsamajarun.blogg.se/
Millan: http://millans.blogspot.com/
ewoek: http://ewonnes.blogspot.com/
Maxell: http://maxellexam.blogspot.com/
Lilo: http://liloscrap.blogspot.com/
Bi: http://arbets-bi.blogspot.com/
mahlin78: http://mahlin78.blogg.se/
Anki: http://www.skapatavanki.blogspot.com/
Eva Andersson: http://potpourri.blogg.se/
anneh: http://annesscrapperi.blogspot.com/
chalin: http://chalinspysselblogg.blogspot.com/

Månadens hemliga vän

Det här fick jag från min MHV på Allt om scrap denna månad, så mycket fint.


Trevlig midsommar på er alla

Jag vill på det här sättet önska alla mina bloggläsare en riktigt skön midsommar, var försiktiga i trafiken och var rädda om varandra när ni dansar runt midsommarstången.


50 +

Jaha ja, nu är jag en 50 + are, det var min svägerska K vänlig nog att påpeka =) ....hmmm..kaxig kan hon vara, som har några månader kvar tills hon också blir 50.

Min dag var väldigt bra, jag var till frissan och blev ompysslad, färgade håret och gjorde slingor, och  det blev sååå bra, jag ska se till att få till ett foto på mitt nya jag, men jag ids inte idag.
 Sen träffade jag A på stan, vi gick och fikade och tittade lite i affärer, sen gick jag hem, förberedde grillmiddag med fläskfile, varm potatissallad och kladddkaka till efterrätt, det var Ander, jag och sönerna så det var väldigt lugnt och beskedligt.
Idag ska vi plocka ihop lite som ska med till kolonin, sen blir det dans kring midsommarstången, och efter det grillmiddag med dom närmaste kompisarna där, jag har gjort efterrätt, amerikansk cheesecake med jordgubbar till, dom andra fixar potatis och sallad, sen blir det engångstallrikar och bestick, enkelt och lättarbetat, det ska bli supertrevligt.

Nästa lördag har vi planerat in att ha riktiga firandet av mina 50 år, vi räknade med att ingen hade tid igår, när alla dels jobbade, och var ute för att plocka blommor, klä midsommarstänger och valla dräktskorna, nästa helg är en sån där mellanhelg, så då tror jag att det är lättare att samla ihop ett gäng, så det ser jag fram emot.

Dagen lider mot sitt slut

Det har varit en skön dag, vi har varit i kolonin, fixat och trixat lite där, sen har vi varit ut och firat vår tio-åriga bröllopsdag ikväll, med en god trerättersmiddag på resturang Kroken i Nynäshamns hamn, med fönsterbord så vi kunde titta på båtar och folk som gick förbi, när vi inte satt och tindrade med ögona mot varandra förstås =)

Vitlöksbröd till förrätt
Grillad entrecote för mej och grillad oxfile för Anders till varmrätt
Kaffe/te och tryffel med sultanrussin och havtorn i nån sås av nåt slag

Superdupergott

Vi testade att ta några självporträtt när vi var på väg hem, och jag må säga att vi lyckades rätt bra, för att bara hålla upp kameran och sikta på måfå.


10 år sedan

Helt otroligt, men sant!!!!
Imorgon är det 10 år sedan Anders och jag gifte oss, och jag kan utan problem känna av den spännig som var, om vi skulle få allt att klaffa, utan att bli avslöjade, vi gifte oss ju i hemlighet!!!!

Men allt flöt som det skulle, och det var en otroligt minnesvärd dag, som var Anders, min och ungarnas dag, helt och hållet, det var en fantastisk känsla, att dom var involverad i det, och var väldigt glada åt det.

Imorgon ska Anders och jag ut och äta, på en resturang som jag aldrig har varit på, så det ska bli spännande, den ligger väldigt fint också, längst ut vid Ankarudden, där färjan över till Landsort går ifrån.

Sen på torsdag fyller jag 50 år, så jag börjar bli vuxen, på papperet iallafall, jag får lika galna infall nu som när jag var yngre, och det lär nog aldrig ändra sej.
Själva födelsedagen blir rätt lugn, jag har lagt festen nästa lördag, det är inte så praktiskt att ha den dan innan midsommar, det är så mycket annat då.
När jag fyllde 40 så var det på midsommarafton, men då hade vi firandet den dagen, och då var det bröllopsfest också, och det fick dom som var med, veta under festens gång...och jag kan lugnt säga...att jag har aldrig varit så nära att bli lynchad, som då...när vi släppte bomben...men kul var det, min bror var säkert tyst i 20 minuter, och det tog två dar innan han hade hämtat sej helt =)

Diverse LOs

Det blev mycket gjort när jag var i Laknäs, och även efter, och allt är inte till utmaningar, jag har faktiskt skapat efter eget huvud också, trot eller inte.

Här är den första LOn jag gjort med svartvita foton,  helt perfekt att inte behöva ha färger på fotot att ta hänsyn till, så det gav mersmak.

Lillemor som tre veckors bäbis SÅÅÅÅ SÖÖÖÖÖTHmmm..jag har nog inte fotat alla jag gjort, mysko!!!!

Midsommarcrop på svensk scrapbooking

Detta alster har jag gjort till en skissutmaning på svensk scrapbooking, om min kärlek till princesstårta..."mums"


Många LOs blir det

Jag har kommit in i en riktig scrapvåg nu, mycket beroende på att jag var på scrapträffen förra helgen, så jag fick myyycket inspiration, och jag har en del jag inte har lagt ut sen träffen, har jag kommit på, så jag har mycket att skryta med nu = - )

Det är ju utmaningar i varje hörn också, som jag bara måste vara med på, för dom triggar igång min fantasi på max, och det är ju så vansinnigt roligt.

Bloggpartyt inbjuder till många olika alster, här kommer ett antal LOs som är gjord efter såna.

Hos Lilo hittade jag en tjusig skiss, som jag gjort den här efter.Hos Chalin är det en BOM (boken om mej) som ska handla om sommar, och för mej är ju kolonilotten synonymt för mej och sommar.Texten runt om är :
"En stor del av sommrarna, tillbringar jag här, på våran kolonilott. Det här fotot är från den tid på sommaren, när det är som bäst, och jag får lön för allt grävande, sådd och vattning"

Hos scraphönan ska det vara en LO med tema student/midsommar/ skolavslutning. Det ska vara fokus på blommor och minst två mönstrade papper .


Mera scrappat

Bidrag till flera bloggpartyutmaningar, en gjorde jag i helgen, en gjorde jag i går när jag var hos Irene.

Den ena har jag gjort till utmaningen hos Lena och Ronja

Minst 1 dödskalle
2 mönstrade papper
Vit cardstock
Minst 5 knappar
Punchinella

Dödskallen föll liksom på plats till texten (förlåt Lillemor)

Den andra LOn är till en skissutmaning hos Leamon
Det var den första jag gjorde på scrapträffen i helgen, kortet tog jag för någon vecka sedan, och det är så mycket brorsan, så det var bara så självklart att scrappa det.
Han ser riktigt så full i fan ut som han verkligen är.


Jag har scrappat om Morsans 80-årsdag

Här är foton som väl inte varit dom första jag tänkt på, sen jag började scrappa, men det har mognat meroch mer, att våga göra det.
Nu när jag satt i ett sällskap med supertrevliga tjejer på scrapträffen i Laknäs, så föll allt på plats, dels att det kändes bra, och så var det papper och dekorationer med i startpaketet som passade så bra.

Jag har gjort LOn efter en skiss hos Elisabet som hon har gjort som utmaning i bloggpartyt.

HÄR är listan på alla andra som är med på bloggpartyt denna månad, passa på att gå in och titta, dels kanske du träffar på nya trevliga tjejer du inte stött på tidigare, dels kan du få ny inspiration av att titta på allt fint dom gör och sist men inte minst, så hittar du säkert nån utmaning du vill vara med i.
Vitsen med det här partyt, är att vi ska få flera besökare, och vi blir jätteglada om vi ser att du varit där, så lämna gärna en liten komentar.
Minnen från Gamla stan

Här har jag scrappat kort som är snart 30 år gamla, som helt plötsligt föll på¨plats att göra nåt av.
Jag är väldigt förtjust i dom, trots att dom inte är så märkvädiga i sej, men jag gillar dom helskarpt, så det var kul att göra nåt av dom.

Det är en scraplift som jag har gjort, en utmaning som finns hos http://thereselittlecorner.com/blogg/ som hon har till bloggpartyt, gå in och titta och se allt fint hon gör.

4 generationer

Den här LOn har jag gjort till bloggpartyt hos Mahlin78 
där man ska använda
Någon slags ram
Minst två mönstrade papper
2 olika dekorationer
Journaling

Jag har sneglat på Momas teknik, med att lägga blommor under ramen, som jag tycker att hon gör såå himla snyggt, och jag måste faktiskt säga, att jag är grymt nöjd med den här, så den kommer nog att hamna i en ram, så småningom, eftersom det är ett sånt foto som gärna ska finnas på väggen.
Minnesvärt

Här har jag scrappat  några av mina älsklingsfoton på två av ungarna, den yngsta
och den äldsta, som uttrycker så mycket.

Lillemor ger Tord mat, med en sån ömsinthet, så jag blir alldeles rörd så fort jag tittar på dom, och hans undrande blick när han tittar på henne.

Jag har utgått från den här skissen som Moma har på sin blogg
image393

image394

image396

image397

image395

Resfeber

Gaaahhhh......jag är hopplös!!!!
Imorgon ska vi åka till Leksand, för att jag ska på scrapträff fredag-söndag i Laknäs, och, min vana trogen, så blir jag handlingsförlamad så jag får inget gjort, fast jag vet att jag ska packa, tvätta m.m.

Låt se

Tvätta- färdigt
Packa-Letat fram väskorna
Vattnat blommor-Delvis
Pratat med vattningshjälp för kolonin - hmm...både ja och nej
Diskat- Nej
Handlat sånt som jag behövde handla - Nja tror det
Stressat - Jaadå!!!
Sprungit i cirkel - Yes
Beslutsångest om vad jag ska ha med - Japp

Och nu är det ju dessutom scrapgrejer som ska med, sånt har jag
aldrig behövt tänka på tidigare, så det innebär.

Plocka ihop foton - Måååånga foton
Packa scrapgrejer -Klart
Sålla ur sånt jag inte tror jag använder Tror jag har lyckats
Fundera på vad jag ska packa det i - Fixat

osv osv

Att jag aldrig blir vuxen för såna här tillfällen, det är ju inget att stressa upp sej för!!!

DET ÄR JU ROLIGA SAKER JAG SKA GÖRA

Bloggparty i Juni

Nu är vi tokiga scrappare igång med ett bloggparty igen, visst är vi galna!!!!!
 Jaaaa, galna i att scrappa, så därför finns det en lista på alla som deltar, och tittar du in hos dom, så hittar du lite av varje.
 Alla utmaningar kanske inte är scraprelaterade (jag har inte tittat än..."rodnar") så det kanske finns lite kul även för dej som inte har drabbats av scrapbacillen, och för dej som är nyfiken men inte har börjat, så har du här många adresser att gå in och titta på, för att bli mer sugen på att börja, än vad du redan är =-)

Min utmaning den här månaden, är att scrappa med övervägande lila "he he", jag vet att många tycker att den färgen är svår, så därför utmanar jag er att göra kort/LO i den färgen.

TILLÄGG: Det får givetvis vara andra färger också, glömde att skriva det, men det ska vara fokus på LILA

Lämna en komentar med direktlänk till ditt bidrag, så kommer jag att lotta ut en liten vinst efter månadens slut.

Jag har en LO som inte är hundra klar, som jag ska lägga upp som inspiration, hoppas på att göra den klar imorgon.

Här är mitt lila alster, med vår lilla plutt, när vi precis hade kommit hem från BB, jag tycker att han ser ut som en docka!!!!
(Inte så liten längre, 17 år, 1.82 lång och bredaxlad som en tonårskille inte brukar vara)

image392


period 1:
bitte71: http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Elisabeth: http://elisabeths-scrapblog.blogspot.com/
Lena och Ronja: http://lenasochronjasscrapp.blogg.se/
chalin: http://chalinspysselblogg.blogspot.com/
carola: http://frejsan.blogg.se/
puman78: http://hmyran.blogspot.com/
MissMian: http://missmian.blogspot.com/
leamon72: http://leamon.blogg.se/
Susny: http://susny.blogspot.com/
AnkiBo: http://www.rosalia.se/anki
Hönan: http://www.scraphonan.blogspot.com/
Tirre: http://thereselittlecorner.com/blogg/
Linda: http://www.knorrigt.com/
Millan: http://millans.blogspot.com/
ewoek: http://ewonnes.blogspot.com/
Maxell: http://maxellexam.blogspot.com/
Lilo: http://liloscrap.blogspot.com/
mahlin78: http://mahlin78.blogg.se/
epona: http://epona.blogg.se/
Tette: http://ogonblicken.blogspot.com/

RSS 2.0