Stor röst i en liten tjej

Hur kan det vara möjligt, att ha en sån förmåga att sjunga en så svår låt, och göra det så fulländat när man är tio år, om du har missat talang 2008, så tycker jag att du ska gå in och lyssna på vinnaren, som får mej att rysa och mina tårar att avämma över, fast jag lyssnat på henne, gång på gång. Klicka HÄR.

Foto: TV4

Vilken soppa

Tack vare att jenjen skrivit en komentar hos mej, så fick jag läsa det här, om hur hanteringen av PILA-projektet har fungerat/inte fungerat, och jag blir inte ett jävla dugg förvånad när jag läser det.

Bruno Berglund, är projektledare för Pila på Försäkringskassan.

Här kan man läsa om vad vi får ut av dom skattepengar som FK köper in utredningarna för

Man kan ju bli vansinnig för mindre, "%&¤&/W¤//HRF¤%¤ nötter, här kan man snacka fort och fel.

Mina Bostäder

Snodde en tidslinje som Pumanhade i sin blogg, att skriva upp alla ställen man bott på sen födseln.

Jag föddes på Östersunds BB den 17 juni 1958 (blev fel införd i kyrkboken så enligt den fyller jag den 19/6)
Bodde mina första 6 år, på en jordbruksgård på i byn Trekilen, innehållande 8 gårdar, 2,5 mil från Hammerdal.
Flyttade till Lövberga (norr om Strömsund) och bodde där i 6 år, när det hastigt och lustigt blev bestämt att jag skulle flytta till min bror och hansfru, i Leksand.
Då bodde jag hos dom som fosterbarn, i ett år, först i Karlsarvet, strax utanför Leksand, när man åker på västra sidan om Siljan, sen flyttade vi in till Leksand, och bodde på Hantverkargatan där.
Efter ett år, fick jag flytta hem till mina föräldrar igen, och då hade dom hunnit flytta på sej, så först bodde vi stugan (trekilen) till i Oktober, då fick vi lägenhet inne i Hammerdal, på järnvägsgatan, Pippi-huset bakom Icabutiken.
Tre år där, sen började jag gymnasiet, då flyttade jag till Strömsund, hyrde ett rum på Näsvägen 4, hos en tant Svea, där bodde jag i två år.

Sen blev det Östersund i en yttepyttig liten lägenhet, på Storgatan 51, och jobb på Vinetta.
 9 månader senare fick jag jobb på Teli i Nynäshamnm och här blev det en 2:a på Nynäsvägen 30,
 1,5 år senare en 3:a på Backluravägen 3.
 2,5 år senare blev det krokvägen 7,
4 år senare hyrde vi radhus på Sandhamn, i Nynäshamn, där blev vi inte långvariga, eftersom vi separerade efter att ha bott ett halvår.

Tillbaka i en annan lägenhet på Backluravägen 11, därifrån till en större lägenhet på Backluravägen 3, eftersom jag hade träffat Anders, och vi flyttade ihop med mina barn.
4 år senare köpte vi ett radhus, vaktbergsvägen 45 i Nynäshamn, och där är vi kvar.


Ännu en vecka till ända

Hjälp vad veckorna går fort, nu är det söndag igen, och en ny vecka börjar imorgon, och jag har fortfarande inte satt upp nåt anslag i koloniområdet, att jag kommer att fira min 50-årsdag där, och dom som vill vara med ska anmäla sej till mej, och jag har inte skickat ut inbjudningar, till dom som inte är kolonister, bara lite löst pratat åt en del om det "holy shit" det är nog dags att ta tag i det, festen ska jag ha den 28/6, så det börjar bli ont om tid.
Jag fyller ju den 19/6, men det är inte så praktiskt med en fest då, många är upptagna när det är midsommar, och framförallt, så är festplatsen i kolonin upptagen, och jag behöver låna den, för att få plats.

Idag har jag gjort en förberedelse iallafall, jag köpte runda folioformar, för att baka kladdkakor till efterrätt, det är enkelt att göra i förväg, och det är enkelt att servera, och så vansinnigt gott, dessutom...mums....

Vi har varit på Ösmo marknad, några timmar idag, tillsammans med vår goa vän Doris, en hottig dam på 82 år, men häftig som få, jag tycker så otroligt mycket om henne.
I normala fall brukar vi stå och sälja lotter, för DHRs räkning, vi tre, men i år hoppade vi över det, och så gick ´vi runt som turister istället, va skönt det var, sen blev det fika med macka och kaffe, och på hemvägen åkte vi en fin slingrande väg över skogen, som är väldigt vackra vyer utefter, fina gårdar, djur, åkermark med späd vårgrönska m.m.
När vi släppte av Doris så tackade hon för att vi hade tagit hand om henne idag, och låtit henne få en så skön utflykt, det var då ömsesidigt, vi hade det också väldigt skönt.

Ett bra avslut på en bra vecka.

Godnatt

Jaha ja, en veckas utmaningar gjorda

Kort i fokus har snärjt mej i sitt garn, med sin utmaning "ett kort om dagen", jag hänger över dom som en hök, för att se vad dom tycker att vi ska göra, dag för dag, och det är den ena utmaningen roligare än den andra.

19/5 Kort efter valfri skiss i galleriet
Jag valde den här som tootsie har gjort


image386

20/5 alla dekorationer ska vara tre av varje

image38721/5 Fotografi som motiv
image388

22/5 Krya på dej
image389

23/5 Fokus på journalingstämpel
image390

24/5 Svart-vitt med stark accentfärg
image391

Höll på att frysa näsan av mej

"Brrrrr"...vilken kall helg det har varit.....uschianemej.....!!!
Min näsa var så kall, efter några timmar ute, så den var nästan blå.

Jag hjälpte min kompis M med blomförsäljning i kolonin i helgen, men det var inte alls så mycket folk som det brukar vara, vädrets makter gjorde att folk höll sej hemma, trots att det fanns stora fina blommor till otroligt bra priser.

Jag handlade mycket, som vanligt, först blir det dom där riktiga godbitarna jag vill ha, sen går jag runt och funderar, och så kommer jag på mer efter hand, det är nackdelen att vara med och jobba med det, men jag ska inte klaga, jag får ju väldigt bra pris, så jag får mycket blommor för pengarna, så nu är det proppat med blommor inne i stugan, eftersom det är för kallt att sätta ut dom, det blir till att springa med dom ut och in några dagar innan jag kan ha dom ute, men det är det värt.
En  del av dom ska hem för att ha  på balkongen och uteplatsen, så dom försvinner därifrån redan imorgon, för då ska vi dit och greja mest hela dan.BröllopskortPriser hittar du här

Vill du titta på flera kort klickar du på AAA kort till saluimage353 image354


                                   

Våren har blivit kall "visa våren vecka 20"

Jaha ja, det var den värmen det, nu är det kallt som fanken men det får man väl räkna med när vi är i mitten på maj, förra veckan hade vi 19 grader kl 10 på kvällen, och det är väl lite häftigt, några dagar in i maj, men det har varit skönt.

Jag har några bilder till veckans "visa våren-utmaning" hos Fröken Evans, nu är det äppelträden som får stå modell, eller rättare sagt blommorna, visst är dom underbara.

image340

image341

image342

Dom här fotona är taget i Ösmo, en mil från Nynäshamn, här har inte blommningen kommit igång riktigt lika mycket, det gör mycket att vi har havet som håller kylan ett tag till, men det är ju iallafall här i trakterna.

Vinnare i min utmaning till bloggpartyt

Nu har jag haft lottning av vem som vann min utmaning, att scrappa nåt som flyger.

Det kom in en hel del jättehärliga bidrag, och jag är så snopen, över hur kreativa ideer som går att förverkliga utifrån det temat, jag har själv fått en hel del inspiration av att se hur ni har tolkat det.

Jag får tacka er alla som nappade och deltog, jätteskoj, extra roligt eftersom det var första gången jag hade nån utmaning här.Vinnaren har utsetts med hjälp av att jag skrev alla namn på små lappar, som jag la i en låda, och Anders fick den stora äran att dra vinnaren, som blev.........
.
.
.
.
.
Kela............ med sin LO om en flygande brudbukett.

Grattis, det kommer en litet pris till dej.

Det kom in nio bidrag, dom kan ni titta på i respektive blogg, om ni går in här, och tittar på komentarerna

Nattarbete

Stööön.....inte bra att ideer kommer sent på kvällen, och att jag inte kan låta dom vara utan måste förverkliga dom också, men men, kul var det och jag är nöjd med den här LOn, med den grymt söta bilden på Yelly, ´där hon har blivit fångad av kameran precis när hon gör ett utfall, det är Lillemor som har tagit fotot "tack gumman" som jag tycker är så lyckat.

Den är gjord till en scrapliftutmaning på Allt om Scraps CC

image339


Bidrag till bloggpartyt

Lilo har en utmaning i sin blogg, till bloggpartyt, att det ska finnas med en fågel, på det jag scrappat, och jag har använt ett helt underbart papper som grund, ur Basic greys serie Periphery  "chardonnay"  som jag har sugit länge på, men inte nänts använda (visst är det väl korkat) men nu föll det på plats, sen har jag spillbitar av två andra papper.
Det är så fint så jag har valt att inte använda så mycket dekorationer, fotot har Anders tagit, och det är så underbart, riktig urskog med rötter,mossa och lav, och så var det dimmigt, så det är inte blänk i fotot.
Titta in hos dom andra partytjejerna också, det finns mycket fint att titta på, och hos dom flesta är det till och med i morgon som man kan delta i utmaningarna, så än finns chansen.

image338

Bidrag till utmaningar

Det är lite svårt att få ihop några bidrag till utmaningarna nu, det är för bra väder för att sitta inne och scrappa, men idag har jag faktiskt skippat stugan, och varit hemma själv och scrappat, trots fint väder, skönt med några timmar solo.

Scrappa i svart-vitt  Utmaning tll  Allt om Scraps cybercrop
Här har jag gjort en LO om mina olika sidor, jag är ju inte tvilling för intet, så jag har en del motsatser i min personlighet, en som jag tycker är både svart och vit.......Envis.
image328

Här är ett bidrag till utmaning hos  Miasun, deltagare i bloggpartyt
Scrappa om en resa
image329

Och här har jag gjort ett kort efter en kortskiss hos Mariaanmar, också deltagare i bloggpartyt.
image330

Visa våren V 19

Vad jag har att bjuda på den här veckan, är ett magnoliaträd, det är inte så stort ännu, men fullt i blommor, det finns en del fullstora såna trän här i stan, men dom har inte börjat blomma ännu, det här står lite skyddat till, så det är först ut.
Det blommar på bar kvist, och är så fantastiska blommor.
image326

image327

Mera bidrag till CCn och första till bloggpartyt

Det går lite trögt för mej, att få nåt gjort, men här har jag två bidrag till, en till en utmaning cybercropen på  Allt om Scrap, där man skulle utmanas av en bild på en pärlplatta i form av en stjärna, med pärlor i rosa-rött-orange-gult, och jag blev inspirerad till att scrappa ett kort jag tog med min gamla Pentax systemkamera, första sommaren jag hade den, slutet på 70-talet början på 80.
På semestern när jag var uppe i Jämtland, hos mina föräldrar, så tog jag mycket foton på blommor, och en del var av blommor som var yttepytte små, så min pappa undrade vad jag sysslade med, när jag låg raklång ute på backen, men jag hade ju makroobjektiv på kameran, och kunde ta massor på läckra bilder även på små blommor.

Dom här blommorna är nu inte så små, men det var en av min pappas favoritblommor, orange lilja, där uppe kallas den för kejsarkrona, vilket jag numera vet är en annan lilja.

Bildinspiration
image324

Nästa alster är en av bloggpartydeltagarnas utmaning, Alexandra 
Scrappa i rött-rosa-vitt
Det röda är endast hjärtana i papperet bakom bandet, och det vita finns i det rutiga papperet, det var det rosa som tog överhanden.
image325


 

Första bidraget till CC på AoS

Eftersom det var nationella scrapbookdagen igår, så påbörjades en Cybercrop (scrapträff på nätet) på Allt om Scrap igår, som pågår till den 11/5, och jag knåpade ihop ett bidrag igår, iallafall.

Multiutmaning

Scrappa en layout som har grönt som framträdande färg, titel som är en stor och viktig del av layouten och minst en textruta. (Du får gärna ha med ett foto på layouten, men det är inte nödvändigt.)

Eftersom jag hade ett foto på våran gröna klockjulros, så var fotot ganska givet, eftersom till och med blomman på kortet då stämmer med färgutmaningen.

image323


Jag har varit och snusat bäbis

Vi har varit och hälsat på hos våra små "lånebarn" och välkomnat minsta lillebror, som är 6 dagar idag, såååå ljuvlig.
Jag frågade om lov, att få lägga ut bilder på dom små raringarna här, och jag fick ja på den frågan, så här kommer mina små älsklingar.

Stora storebror
image319

Storebror
image320

Bäbis
image321

Jag och bäbis
image322

AoS Bloggparty

Idag, den 3 maj, är det internationella scrapdagen, därför  startar jag ett bloggparty, tillsammans med många av mina vänner från Allt om Scrap.

Min utmaning är att du ska scrappa/göra kort om/med  nåt som flyger, fri tolkning, senast 11/5 00:00

Med din komentar  vill jag ha en direktlänk till ditt bidrag  så att jag lätt kommer åt att se det.
Det kommer att bli ett litet pris som jag lottar ut.

Här är listan på andra partare, gå in och titta vad dom har att bjuda på

moma - http://monma.blogspot.com/
Lilo - http://liloscrap.blogspot.com/
Cissi - http://cissiscrap.blogg.se/
Puman - http://hmyran.blogspot.com/
Bitte 71 - http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Jozebelle - http://jozebelle.se/
Silwerstar - http://silwerstar.blogspot.com/
Elsamaja58 - http://elsamajarun.blogg.se/
Sannasmamma - http://skeppar.blogspot.com/
Linda - http://www.knorrigt.com/
Alexandra-L - http://www.alexandras-scrap.blogspot.com/
MariaS - http://www.miasun.blogg.se/
MissMian - http://missmian.blogspot.com/
Monnah - http://monnahs.blogspot.com/
Tezzan - http://tezzangirl.blogspot.com/
Millan - http://millans.blogspot.com/
Maxell - http://maxellexam.blogspot.com/
Babbalalla http://babbalalla.blogg.se/
Mammamaria 79 http://www.mariaammar.blogg.se/
AnnaG http:// http://www.annag.blogg.se/
Susny http://susny.blogspot.com/
_________________

Bidrag till Cybercrop på Kort i Fokus

Wiiiieh!!!!!
Jag har vunnit med ett av korten som jag gjorde till Cybercropen på Kort i Fokus, så himla roligt.

Detta kortet gav mej vinsten "fokus på Textstämpeln"
image314

image315

resterande kort jag gjorde
Tema Student eller Sverigekort
image316

image317

Citat av Nalle Puh "med en ballong kan man inte vara nere"
Det blev ett bäbiskort som mitt nyaste lilla lånebarn som föddes i söndags, ska få.
image318

RSS 2.0