Fredag kväll...1 natt kvar på vaktbergsvägen

Broder toker kom mitt på dan idag, så nu har han gått fram som en bulldozer hos oss, och skruvat ner, monterat isär, grejat och donat så inget är sej likt här längre =), men det ska det inte vara heller, eftersom imorgon går det stora flyttlasset, till vårt nya boende.

Dom tre veckor som har gått sen vi fick nycklarna, så har vi haft hjälp att köra lite eftersom vi packat kartonger, så att det mesta av köksgrejerna är uppackat, diskat och inställt i skåp, vi har fått hjälp med den renovering som behövdes m.m.
Så det är väl förberett för att flytta in på allvar, det blir aldeles nog mycket att ta reda på ändå, när vi är på plats, men det är ju skönt att inte behöva börja leta efter tallrikar, glas och sånt, som behövs direkt, dom saker som är kvar för kökets del, räknar jag med att hinna ta under dagen imorgon, för dom körs upp av brorsan nu i kväll, så pallrar jag mej dit tidigt imorgon, så hinner jag börja med det, innan dom kommer med första lasset.

Tänk vad konstigt det kan bli, för fyra månader sen, så visste vi inte ens om att vi skulle flytta, vi hade inte ens tänkt tanken, att göra det i närtid, ändå så sitter vi nu mitt i en flytt, till en villa....var inte ens tänkt att det någonsin skulle bli en sån, det var lägenhet som var möjligt för oss......till Ösmo....fanns inte ens på världskartan att vi skulle bo där.....bli grannar med J och T, och våra lånebarn.....

Tänk vilken tur att vi har vänner, som gjort det här till en verklighet för oss!!!!!

Den här ängeln köpte jag samma vecka som vi hade fått veta att huset skulle bli vårt.

Husets skyddsängel

Engla Tyrsvägsdotter

Flera renoveringsbilder

I helgen som var, så målade Tord sitt rum ljusgrått, (det är en strykning kvar) och vår vän T tapetserade vårt vardagsrum i milt grönt, äldste sonen var hem över helgen också, så han var hjälpreda vid tapetseringen.

Vilken skillnad.
I vardagsrummet hade vi en stor Mangafigur målad på väggen, den var supersnyggt målad, men det passar inte oss, men jag har tagit kort på den, så att den ska bevaras i husets historia.
Det kändes grymt att ta rollern och dra över med grundfärg, men det var bara att ta ett djupt andetag och göra det.

Mangafiguren som Corinne hade målat, skitsnyggt gjord


Närbild på vår tapet, med bårdBilden tagen in mot Tords rum, från vardagsrummet, så här ser man den ljusgrå färgen i hans rum

Det går så sakteliga framåt.

Imorgon ska det komma upp nya tapeter på vardagsrumsväggarna, lindblomsgröna, skulle jag vilja kalla färgen för, kanske lite dovare än så, men nåt åt det hållet, och T ska måla i sitt rum, ljusgrå väggar, han vill ha grått-vitt-svart i sitt rum, så det ska bli kul att se hur han fixar iordning.

Vår käre vän och blivande granne (som även är orsak till att vi nu håller på att flytta) hjälper oss med tapetseringen, och äldste sonen har kommit hem, från Kalmar, över helgen för att hjälpa till, med sånt som behöver göras, han kan inte nästa helg, vid själva flytten, men då kom han nu istället, så dels får han väl bära några kartonger, och så vara behjälplig vid tapetsering och målning.
Ute så har några killar från kommunen varit och byggt bro och ramp nu under veckan, så det är riktigt snyggt iordninggjort, och även en liten trapp med räcke, till uteplatsen på baksidan, så att Anders ska ta sej in och ut, helskinnad, även om han behöver använda rullstolen, tillfälligtvis.

Köksmöblemanget är målat och ska bara lite lack på, så är det klart, sen när stolsdynorna är sydda, så kommer det att bli sååå snyggt, och framförallt gott om plats.

Nu ska jag sova, jag är dödstrött, och ändå somnade jag före 10 igårkväll, och sov till kvart över 10 i morse....ZZZZZZZ....

Lite scrappat blir det

Här har jag gjort ett kort till en utmaning i bloggpartyt, som ett antal tjejer har dragit igång, här är det alexandra som har en utmaning, där man inte ska scrappa nåt som har med barn att göra.Det andra kortet är till en utmanig hos AlienBling om att skapa något på tema djur, jag gjorde det enkelt för mej, så det blev ett kort med en kattstämpel.


Var är mina krafter som jag så väl behöver "letar"......

Jag känner mej så slutkörd, det blev en riktig urladdning när jag var på arbetsförmedlingen i tisdags, på jobbsökarkursen, jag bröt ihop fullständigt, av en sån skitsak som att vi skulle gå igenom hur långt vi hunnit på våra CV och personliga brev, och jag talade om att jag inte hade börjat på mina, för att jag håller på med flytten, så orken har inte räckt till.
"Men herregud" säger en av ledarna, " då flyttar du först och så tar du det här sen".....då väller allt ur mej, om att så får jag ju inte göra, för jag är ju dum i huvet som flyttar just nu, att jag är oansvarig som inte lägger all tid på dettta osv....
"Vem har sagt det " frågar han, och det fortsätter att välla ur mej, att min förra handläggare (som jag har fått byta ut "Thanks God") inte tyckte att jag skulle få fortsätta ens på startkursen, att det var skit att dom skulle lägga ner arbete på mej som inte brydde mej etc.
"STOPP" säger han, "nu bryter vi där"..."du kan ju inte orka med allt samtidigt, du måste ju göra en sak i taget"....

Han förstod hur det ska vara, han är mänsklig, han vågar gå utanför ramarna, han såg mej som människa......

Efter samtal med arbetspsykologen så kom vi fram till att jag ska åka dit på tisdagarna, bara, och så ha mailkontakt med min nuvarnade handläggare, som är urgullig, och en av ledarna på kursen, om vad som gås igenom på torsdagarna, så jag kan försöka jobba lite hemifrån.

Undrens tid är inte förbi......

Det här ledde ju till något bra, men jag är totalt urpumpad, och får verkligen anstränga mej för att orka göra det som jag ska göra, inför flytten, men jag försöker ta lite då och då, så ska det väl bli ordning på det här också.
Det var väl bra att jag fick det där utbottet, men det har reducerat mina krafter, radikalt.

Vårat badrum, en helkaklad dröm

Här är vårt badrum, helt underbart, jag har alltid önskat mej ett helkaklat med klinkers och värmeslingor på golvet....nu har vi det.
Det ska bli duschkabin så småningom, men så här ser det ut nu.

Och så är det vitt, så jag kan välja vilken färg jag vill i övrigt, och då blir det turkooooost, men även grönt och brunt kommer att slinka in, i handdukar och sånt, jag har frossat i att köpa nya fräscha handukar.
Blommorna på väggen har den förra tjejen målat på plast, och satt dit, jag tyckte dom är så fina, så jag bad att dom skulle lämna dom.
En vecka till med bra resultat

Jag fortsatte med viktväktarräknande, kombinerat med camebridge när jag inte har ätit hemma, och den här veckan blev det 0,9 kilo ner, så nu är det 2,9 kg på två veckor, och det är jag fullt ut nöjd med.

Lite bilder från huset

Nu är det drygt en vecka sen vi fick nycklarna till nya huset, och det har blivit en del förändringar redan.
Till helgen blir det tapetsering av vardagsrummet, och Tord ska måla sitt rum, ljusgrått.

Väggen i matrummet före


Samma vägg + fönster och gardin


Det är den nya färgen i matrummet, härser den grönaktig ut, men den är mjölkchokladbrun.
Köksbord och stolar blir som den stolen på bilden, som visserligen ser vit ut, men som är ljust grå, med lite mörkare brå lasyr.

Dåligt bloggat på sistone "skäms"

Det sista jag skrev om, var ju min påbörjade viktresa, som jag gjorde offentlig, för att det skulle funka!!!!!

Glöm den, det sket sej, iallafall med camebridgehistorien, jag klarade inte av det, men däremot så har jag börjat räkna efter viktväktartabeller, och det funkar bättre, så då får det bli det.
Fördelen med en vecka med camebridge, var att mitt godissug har minskat iallafall, så nån nytta hade det med sej, nu gör jag så, att om jag vet att jag har svårt att komma åt att äta nåt vettigt, så har jag med mej en soppa, så jag kör en kombinationsgrej.
Resultat: 2 kg på en vecka

Det har varit mycket som har varit rätt rörigt sista veckorna, så det gör väl inte det hela lättare.

Jag har ju varit hemma sjukskriven/med sjukersättning i snart 6 år, på heltid, men nu har jag påbörjat ett rehabiliterings-projekt, som jag blev kallad till,  som arbetsförmedlingen/försäkringskassan samarbetar om, eller ska göra iallafall, men det funker väl sådär, jag är inte imponerad, det har varit riktigt rörigt och knöligt, så jag har väl mått sådär, av deras behandling.
Summan av kardemumman, efter 3 veckor , med startkurs, och påbörjad jobbsökarkurs, diverse diskussioner om vad som är vettigt att göra och inte, när man vet att man ska ingå i nåt sånt här, som ju kräver en hel del energi, ( vilket jag ju faktiskt förstår alldeles själv),  så har jag lyckats göra mej obekväm hos en puckad handläggare från AF, som var mycket arrogant och otrevlig , mot en väldigt gullig och rar, som inte behandlar mej som en 5-åring, och som till och med svarar på mail, bägge delarna borde väl vara  grundkriterier för att jobba med det här, men tydligen inte för alla.

Bl.a så fick jag nerkört i halsen, att det var ju väldigt dålig timing, med en flytt mitt uppe i det här, när jag bad om att få senarelägga starten av arbetsträningen, med en månad, då svarade jag med detta " att det var väldigt dålig timing av Anders att åka på en stroke, för drygt 6 år sedan, så vi inte kan bo kvar, i vårt nuvarande boende, som vi har tänkt, utan måste passa på när ett lämpligt hus dyker upp, och det råkade bli nu " ......."morrr".....
"Tänkte inte på det."...blev svaret från henne!!!!!
Social kompetens ingår inte i utbildningen för vissa....

Jag har fått  ett gulderbjudande om plats för arbetsträning, som är för bra för att vara sant, men det återkommer jag till, när allt är klart om det, men jag kan säga så mycket, som att jag är väldigt glad och tacksam, mot den person som gör detta möjligt för mej.
Det blir mars-april till att börja med, först 10 timmar i veckan, sen 20 timmar, uppdelat på första perioden 3 dagar i veckan, andra perioden 4 dagar i veckan.

I tosdags fick vi nycklarna till vårt nya hus, så i fredags var vi där, med första lasset med saker, och så handlade vi en del som behövs från början här.
Det var en underbar känsla, att gå runt och titta, nu när det var tomt, och att nu äntligen förstå, att vi faktiskt ska bo där, om tre veckor har vi flyttat in, ....GOUCH......det är inte länge kvar!!!!

Idag har vi varit där, och har börjat packa upp porslin, diska upp det och ställa in i skåpen, skönt att kunna ta lite pö om pö, det ska även renoveras lite där, men det får vi hjälp med, tapetsering och målning.
Två väggar i matrummet och  sonens  rum  ska målas, och vardagsrummet ska tapetseras, sen är det lite småsaker som ska åtgärdas.

Jag gjorde en väldigt nödvändig sak idag =) .....jag hängde upp ett nytt turkost duschdraperi, en ny turkos handduk på en krok, och en ny turkos halkmatta över badkarskanten....vadå! Ä r det nån som tror att jag tycker om turkost????
Det gjorde faktiskt en hel del bara dom sakerna, att det ser mer "vårat" ut.

God natt med er allihop

RSS 2.0