Gnistrande nyårsLO

Scraplagret har en utmaning som har deadline 23.59 nu ikväll, sista januari.
Det är dels två foton, med nyårsraketer och dikten "Tomten" av Viktor Rydberg, som ska ge inspiration, och så ska det gnistra och glimma om det alster som görs till utmaningen.

Jag har scrappat ett foto, som jag tog på gå-bortsblomman jag gjorde, när vi skulle fira nyår med våra goda vänner, Jenny och Tony, första gången, nyår 2007.
Det är ett ljus som är som en champagneflaska, som jag har satt fast mitt i blomdekorationen.

Jag har använt bokstäver som är glittriga, snöstjärnepapperet uppe i högra hörnet, är glittrigt, jag har embossat delar av mönterslingorna i papperet med holographic embossingpulver, en hel del bling och silverglittriga dekosar, mycket silverfärgad glitterstickles, på jounalingkortet, i tyllen, på dom vita blommorna, runt fotot och i ytterkanten på hela LOn, silverfärgad pärlfloss och ett gnistrande glashänge.
Jag har använt silvertråd, som jag har satt fast silverglittriga stjärnor på, och så snurrat trådarna till krumelurer, för att symbolisera fyrverkerier.

Allt silverglittrigt jag har använt, är dels för att för mej är julen guldglittrigt, men nyår för mej är just silverglittrande, och jag fångar upp det silversprayade gräset i blomsterdekorationen, och silverglittret som jag har strött över hela arrangemanget på fotot, när jag var klar.

Lillblommans har gått över 50 000 besökare

Det firar hon med en bloggcandy, med en massa roliga fina godsaker för oss som är scrappare.
Gå in HÄR  och ta chansen du också.50.000 besökare måste ju firas!!!

Förra lördagen när jag satt och scrappade i Södertälje klev min räknare över 50.000 besökare!!!! Helt fantastiskt! Jag känner mig både oerhört glad, stolt och lite överraskad att så många vill hälsa på i min blogg! Såklart vill jag ju dela med mig av min glädje och bjuder på ett litet blogg candy!

För att få en lott vill jag att du lägger min bild på godiset i din blogg och länkar till detta inlägget! Lämna också en kommentar här så jag vet vem du är och kan få en lott! Jag drar en vinnare på alla hjärtans dag den 14/2 klockan 18:00!

Jag har vunnit, fast det inte var genom lottning!!! "Glad"....

Jag har varit med i en scraptävling hos stellas.se där det gick ut på, att var och en fick skicka efter ett tävlingskit, och utav det göra någonting, till fyra olika deltävlingar, och så räknades poängen ihop, till ett slutresultat.

Jag hamnade i kategorin 8-10 plats, och vann ett kit värt 200 kronor!!!

Här är mina fyra LOs som jag deltog med


Nr 1: Där skulle rubriken vara "inte alltid bästa sättet"....att ta 
        reda å returpapper,  men absolut det roligaste blev
        följetexten på denna. Fotot är på hunden när
        hon hade slaktat alla julklappspapper + kassen som
        dom skulle ligga i.Nr 2: Där var vilkoren
        Ett citat
        Minst fyra fotografier
        Fem mönstrade papper
        Band
Nr 3: Där var det en LO som man skulle lifta
        Jag vred den ett kvarts varv medsols, så jag har blomslingorna 
        till höger och vänster
        Remsor med text sitter i en label holder, istället för direkt på
Nr 4: Det var en valfri LO


Eftersom det är nyckelharpor vi spelar på, så har jag en nyckelcharms som dekoration


Snön kommer längs med backen

Jaha ja, så nu får vi lite mer snö, det är bra, vi har ingen förut!!
Nä skämt åsido, den har vintern är det ju vinter, inte bara till namnet, utan även med snö, kyla och allt det som ska vara denna årstid, det är ju värst för dom som måste ge sej ut i trafiken när det kommer mycket på en gång, mej veterligen så har jag ingen ev mina närmsta ute på vägarna, inte för några längre turer iallafall.
Dottern och svärsonen håller sej väl förhoppningsvis inom Linköping, vad jag vet, äldste sonen bor ju inne i Kalmar numera,så förhoppningsvis ger han sej inte ut på nån tur nu, vi själva är inte tvugna ut och köra, och brorsan sitter redan insnöad på Trekilen, uppe i Jämtland, och har väl ingen anledning till att vara tvungen att ge sej därifrån precis idag, pensionär som han är.

Så här ser det ut på vårt hallfönster, och då blåser det ändå inte från det hålletSå här såg det ut i kolonin häromdan, när Anders och Tord var där, det ser rätt mysigt ut.


Det är är fotat utefter strandvägen
 

Scrapträff med goa människor

Trots en tuff vecka, med tre migränanfall, att jag jobbade torsdag och fredag, så åkte jag på scrapträff igår, och det var underbart kul, härliga roliga och smått galna människor, som har samma intresse, och sitter och pratar, skrattar och skapar under några timmar, ger så otroligt mycket.
Idag är det mindre roligt, men det är det pris jag får betala, det vet jag om.
Jag tänjde väl gränserna lite väl mycket, och då vet jag ju att jag får sota för det, men "thats life"!!!

En LO som jag gjorde under dan,var  till en liftutmaning hos Pion Design.

Så här blev mitt resultat

Hos Cards of Maria har dom en skiss, som ska inspirera till att skapa något, jag gjorde en tavla som jag gav bort till doppresent.
Superkul att göra.
Det ser ut som jag har monterat hela altet snett, på canvasduken, men när jag fotade så hade jag inte limmat fast den ännu, därför ser det snett ut.


Första frökatalogen ligger i min hand

Nuuuu är kvällen räddad, första frökatalogen för året, fanns i min brevlåda idag, nu ska här frossas, men!!!! Jag ska baaaara titta.....säger jag nu ja =)

Mitten på januari månad

Nu känns det att det har börjat vända, och bli lite längre dagar, skööönt!!
När det kommer till den här tiden på året, då börjar det att klia i fingrarna på mej, efter att få börja så och förbereda för sommarens växtlighet, men jag får lov att hålla mej ett tag till, för jag har inte förutsättningarna som krävs, för att så sånt som behöver sås redan nu, som pelargonier och div annat, som kräver lång förkultivering.

Men drömma går ju alltid!!

Varje år, så säger jag "i år ska jag inte odla så mycket" och varje år så står jag där och undrar över var jag ska göra av alla plantor, när dom börjar bli utrymmeskrävande, men inte går att plantera ut.
Det är lätt att så i en kruka, det tar ju inte så stor plats, inte ens om det är tio sorter, så tar det ändå inte så stor plats, men....när dom ska skolas om, och x antal plantor behöver varsin kruka, gånger det antal sorter jag sått, DÅ kräver det utrymme!!!

I år hoppas jag ändå på att kunna använda växthuset, och ställa ut småplantor i, eftersom vi har det på hemmaplan nu, så det är lättare att titta till, så då kanske det går att få plats utan problem.
Då kommer jag ju att kunna odla ÄNDÅ mera =).


Bildutmaning ho Scraptorget

Jag hittade en utmaning hos Scraptorget, som triggade igång min skaparlust klockrent, jag visste direkt vad jag skulle ha för foto, och titeln på det.
Plus att några saker i bilden är sånt som jag har hemma, och kunde använda.Här har jag använt ett hjärta som jag fick i julkalenderswappen på allt om scrap


Hjärtebandet + mitten på den vänstra blomman fick jag också i kalendern.
Jag måste kolla vilket år fotot är taget innan jag skriver den sista siffran
på den lilla tagen, så jag är inte senil, och har glömt sista nollan i "år 2000"
Traderaannonser

Här är en länk till mina aktuella annonser på Tradera

http://www.tradera.com/auktioner/Elsamaja

Stämplar, bl.a. hÄnglar och Penny Black, scrappaket med nya saker i och bäbiskläder.

Underbar film

Det finns filmer och det finns filmer, en del bra, en del dåliga, en del som inte jag har nåt intresse av, en del som tråkar ut mej och som jag inte skulle ägna tid att sitta still och titta på, speciellt som jag brukar ha fruktansvärt svårt att ha ro att titta på en hel film.
Under mellandagarna så tittade vi på flera filmer, och det var riktigt roligt att ha tålamod till det, jag har nog lyckats gå ner i varv ordentligt eftersom jag tror att det är en inre stress som gjort, att jag under flera år knappt har sett en handfull filmer, från början till slut.
Jag kanske har suttit kvar, men mentalt har jag inte varit på plats, så då har jag ändå tappat sammanhanget, och då är det kört.
Det finns dock en film, som jag aldrig skulle vika en sekund ifrån, när den är igång, Potatishandlaren....
En underbart charmig film, som med enkel rekvisita och lantlig humor gör att jag bara älskar den, vi har den inspelat på ett gammalt VHS-band, som nu börjar att ha sett sina bästa dagar, men efter lite undersökning, så visar det sej, till vår stora lycka, att den finns på DVD, så nästa inköp inom film och musik, blir denna.


12 foton den 12 januari

En utmaning för att scrappa efter, men jag tar upp iden även här i bloggen.
Den 12 varje månad ska man fota allt möjligt vad som händer under dagen, så att man kan få till 12 bilder, därav ett måste vara på en själv, det behöver inte vara proffsfoton, känslan är viktigare.

Här är min dag i 12 foton

Klockan var ställd på 8, jag klav väl upp kvart över, jag har ledig dag när det är tisdag, skönt med sovmorgon.
Morgonen började med - 13 grader, lite mulet, men vindstilla, helt okej väder att gå ut i, mycket snö kvar av det som kommit sen före jul.


Börjar morgonen med ett titt i datorn, bl.a. på facebook, aftonbladet, forumet Allt om scrap och lite annat,
 

En stunds spelande, favoritspelet som är så fånigt men ändå så fängslande...Kyodai...


Min lilla porslinsblomma som doftar smörkola när den slagit ut, har sin andra blomknopp på gång.


Sista klockan av amaryllisen som var i nyårbuketten som Anders fick från Malux, är räddad och sitter i ett provrör ovanför diskbänken.


11.15 kom pendeltåget som jag skulle åka med, till Västerhaninge


Jag larvar mej


Goaste kompisen Irene som jag gör sällskap med


Till butiken Scrapbox pyssel och Ting, där vi ska tillbringa några timmar med att shoppa, scrappa och prata med Charlie


Där finns även hennes gosiga hund Ronja, som tydligt visade att hon saknat mej, nu när det är länge sen jag varit där, det blev en viss skilnad för henne, mot förut när jag jobbade där.
Här sitter hon i en stol bredvid mej, och har lagt sitt huvud på min arm, och är nära att somna.


Jag gjorde bl.a. en LO till albumet för min resa till Madeira, som jag gjorde förra året


Vid hemkomsten var det skönt att veta, att middagsmaten var färdiglagad sen igår, bara att värma och äta.
Ärtsoppa med hembakat bröd och ost...mums...gott med varm soppa när det är kallt.


Kvällen har jag tillbringat dels här, framför datorn, med redigering av bilder, bl.a. dessa, och så har det varit TV-tittande, "Bygglov" och nu är det "Jag vill bli stjärna"
Nu när klockan är 21.15 är det - 11 grader, det blir till att ladda kaminen, så den är klar att tända när vi vaknar imorgon, för det blir nog fortsatt kallt.

På tal om stjärna, jag fick rita  in min första stjärna i almanackan idag...skönt!!!

Enkel och lite dekorerad scrap för att vara mej

Allt om Scrap så var det ett gäng som drog igång några utmaningar , för att väcka ideer till scrapalster under julledigheten.
Nog blev jag inspirerad, men inte katten kom jag igång att göra nåt för det, jag har scrappat allt möjligt annat istället, men idag så gjorde jag en LO till utmaningen som druvan har, att scrappa i färgerna dovt blått, gammalrosa och grönt.
Det blev en LO till mitt album om Madeiraresan jag gjorde förra året, jag har övervunnit min rädsla för att vara ute på havet, så pass mycket, så jag till och med kravlat ut och sitter på en madrass, som ligger på ett grovt när som är spänt mellan pontonerna på katamaranen som åkte i.Helt fri från blommor och blader, jag har gnuggat på vita rub-ons, som ska symbolisera vågskum, eftersom det blåste rätt friskt.
Sen är det lite bling i det vita, och rivna hjärtan ur ett papper.

Även om det är kallt, så finns det vårtecken

Kylan fortsätter, även om det igår var rena sommarvärmen, bara - 4 grader!!!
På kvällen var vi åter uppe på - 15 så då var ordningen återställd =P
Det som är fördel med dom här kalla dagarna, är ju att det kan bli en del sol, eftersom klar himmel ger kallt väder, och därigenom ofta sol, en bra kombination.
Jag trivs ju när det är riktig vinter, med snö och kyla, men visst, det behöver ju inte överdriva, men det som är skönt är ju att snön ligger kvar, så det kan få se till att åtminstone hålla sej på minus februari ut.

Det som jag ser som vårtecken, även om det väl kanske är lite tidigt, det är istappar, jag är vansinnigt förtjust i såna, och häromdan hade jag turen att solen låg på så att det gnistrade väldigt fint i dom, som hänger under taket på baksidan.Så här fin var himlen när jag gick till bussen i fredags, solen var precis på väg upp, det var vansinnigt kallt, men jag kunde inte annat än njuta av detta skådespel ändå.
När jag var på väg till Nynäshamn, hade solen kommit upp helt, och den var superstor.
Det som var mindre bra med den dan, var att vi hade bara  + 14 grader, inne på jobbet!!!
Tur att det är ett rörligt jobb, och en fördel med temperaturen, var att det behövdes inte en massa krångel för att ta av sej långkalsonger när jag kom dit, dom behövdes på hela dan =)


Å där finner jag ...ödemarksro......

Min bror har skickat en helt underbara bild, taget uppe vid vårt föräldra hem, huuuur gärna hade jag inte velat vara där, just nu, även om det är kallt, men det skulle vara helt UNDERBART!!!

Har ni sett så fint det är, bortanför huset och framför, sluttar det kraftigt neråt, och är helt öppet, så man ser hur långt som helst, det är två gårdar ca 500 meter framför, men det är väldigt öppet, och ligger högt.

Jag vill fira Nyår där iår, en av mina drömmar.....

Trekilen Jämtland Foto: Jöns-Olof Hallgren

Charlie har ökat elsamajarabatten till 40 %

Du som har möjlighet att besöka Charlie, i hennes butik Scrapbox Pyssel och TingÅbyplan i Västerhaninge, kan få möjlighet till 40 % rabatt om du skriver din mailadress här i komentarerna, för då mailar jag en kupong till dej, som du skriver ut och tar med dej, när du besöker hennes butik.

Länka gärna till detta på din egen blogg också. 

OBS. GÄLLER HELA JANUARI MÅNAD

Det är vinter, inte bara i almanackan

Ja nu har vi fått så vi tiger, både mycket snö och kallt, men jag tycker att det är härligt, ja okej, det behöver inte vara 20 grader, det får gärna bli lite mildare, bara det fortsätter att vara minusgrader.

Vad passar bättre än att scrappa med vintriga papper då =)

Jag gjorde en LO med några av Maja Designs fina vinterpapper, ett förlovningskort och sen ville jag inte sluta, så det blev en LO till, och så kort medans jag hade nåt kvar av papperna,

Hör och häpna, jag har gjort två julkort, redan den tredje januari!!! Jag kan inte gärna vara ute i mer i god tid.

Den första LOn jag gjorde var den som finns i ett tidigare inlägg "frozen santa".Förlovningskort framsida

Insida, innanför luckan med versen finns ett fack med blomstercheckar iNytt år, nya möjligheter

Nu är vi inne i 2010, var katten tog det förra deceniet vägen?
Det var ju nyss vi stod på kullen framför sjukhuset och tittade på kommunens
fyrverkeri och firade in det nya milleniet!!!

Nåja, tiden går och vi med den, och inte kan vi bromsa den, tur är väl det kanske,
det är bara att gilla läget, åka med och göra det bästa av det.

Jag har gett mej själv nyårslöftet, att förverkliga nån av mina drömmar under året som
kommer, vilken av dom, det får vi se, jag säger inget förän jag har gjort det =)

Jag har iallafall börjat året, med att ha en dag där jag bara gjorde sånt som var roligt, då
inbillar jag mej, att resten av året kommer att bli så, till största delen, det är iallafall en
bra ursäkt till att inte göra några måsten.

Årets första LO blev en som ligger i tiden, ett foto med en frostig trädgårdstomte.


RSS 2.0