Scraplagrets marsutmaning

Hos scraplagret hittade jag en tilltalande utmaning, men inte för än nu i helgen, när jag fick lära mej att använda distresser på olika vis, kom jag på vad jag skulle göra.

Jag har utgått från ett vitt cardstockark, embossat med clearpulver, nere till vänster, innan jag började att färga in det med turkos distressdyna och en bomullspad, på hela arket, då framträder dom embossade swirlarna mer och mer, eftersom jag färgar in papperet.
Sen har jag i omgångar, tagit på mera turkost för att få mörkare kanter, jag har även använt vintagedyna lite i ytterkanterna, men även stämplat träd, som bara kan anas,i bakgrunden, jag har använt den turkosa dynan och stämplat swirlar lite här och där, för att få djup i bilden, samt även till Grattis.

Jag har klippt ut grenar och blad ur ett papper, som jag sen har skuggat lite extra med promarker, och även lagt på glitterlim.

Sen har jag monterat in grenen med ugglorna, in i bladen av det utklippta. Här är ett kort till som jag gjort, med egengjord bakgrund, det är ju superkul, att kunna göra bakgrundspapper själv, och få i dom färger man vill ha, i och för sej är jag väldigt begränsad än så länge, för jag har inte så många färger.Lärde mej lite nytt i helgen

Jag var på scrapträff nu i helgen som var, två hela dagar med bara prat, skratt, scrapping, dricka kaffe, äta godis, äta mat och dessutom bodde jag på hotell natten emellan, fast jag bara har fem mil hem.
Det var en härlig lyx!!!
Jag lärde mej att använda Distresser, vattenbaserade stämpeldynor, som även finns refiller till.
Det var Yoli (YooRee) som lärde ut detta.
Här har jag utgått från vitt cardstock, och sen har jag använt vanliga bomullspads (för ansiktet) och färgat in
papperna, jag har börjat utifrån, och gått inåt, jag har knölat ihop och sen slätat ut alla utom den turkosa, jag har använt svirlstämplar både till att stämpla med färger, men på den turkosa, embossade jag med clear embossingpulver, innan jag började att färga in papperet, då framträderdet embossade eftersom jag färgar in.

Som tur är så har jag beställt ett gäng distressdynor, som jag snart får hem, så att jag får flerafärger att leka med, för det här gav mersmak.


Blommande kaktusskott

Förra året norpade Anders några skott av svärmors underbara bladkaktus, och fast den inte är stor, så blommar den redan, och i en färg som är helt underbar.


Kloka ord

Det vackraste riktiga vänner kan finna är att de kan växa på
skilda håll...utan att växa ifrån varann.

Visst stämmer det bra, när det är riktiga vänner

Det var Charlie, som jag arbetstränade hos förra året, som
skrev det på Facebook, och jag fick lov att kopiera det.

Jenny K Design

Nu har min vän och granne uppdaterat sin hemsida, så det finns lite nytt att njuta av.

Jenny K Design

Bloggcandy

Via Lilos blogg hittade jag till Jannhilds, där jag dels httade denna bloggcandy, men framförallt väldigt mycket inspiration, eftersom hon gör fantastiskt fina kort.
Kika in du med, men se till att du har god tid på dej, för det finns mycket fint att titta på.Använda växthuset

Nuuuu äntligen så är vi där, jag kan använda växthuset till annat än att odla i.
+ 25 grader och det var aldeles underbart att sitta där inne och fika, jag ska ta och plantera nån kruka, med lite tåliga blommor, så att det blir lite blomsterfägring, där också, då blir det ändå mysigare.

Men en scraptidning, en kopp kaffe och lite gott till det, satt inte fel, men jag ser nu att det är lite komiskt, vad jag sitter och tittar i för tidning, ett julnummer, men jag lovar, det är INTE julkort jag sitter och gör nu, lite vårigare är det på tapeten för tillfället.
Whiskyprovning

I onsdags, var jag och Anders iväg på nåt riktigt trevligt.
Det var min födelsedagspresent till Anders.

Vi var på Whiskeyprovning, och det var en producent från Skottland, som var här och höll det hela, via Vinkontoret.
Det började med att när Scrapbox Pyssel och ting var med på Haningedagarna, så hade Johnny Danielsson, som är representant för Stockholm, montern bredvid den som Charlie hade, och jag var ju i hennes monter, och sålde, då började jag att prata lite med den här killen, om glas som han sålde, som visade sej vara jättefina Whiskeyglas.
Vi pratade lite om Whiskey, och jag berättade om en flaska vi fått efter min svärfar, första utgåvan av Mackmyras Whiskey, som, enligt vad jag vet, är den enda svenska tillverkaren.
När han hörde att det var första utgåvan, rådde han mej att spara den, och köpa en ny, för att dricka av, för den kan bli värd pengar, bra att få såna råd, av en som kan sin sak.

Mera snack blev det, och utifrån det så fick jag en inbjudan till denna kväll, som ju var lite speciell, eftersom det inte var nån som kommer hit titt som tätt, och håller sånt här.

Det var en givande och innehållsrik kväll, lite svårt att hänga med på allt han sa, dels för hans skottska dialekt, även om han pratade en väldigt bra engelska, för att vara skotte, men sen har jag ju hörseln som stökar till det också, men det var ändå en upplevelse, och han var väldigt trevlig.

Jag var enda tjejen där, så efteråt så kom han fram och pratade med mej, och sa att det var sällan att det var tjejer med på såna här kvällar, sen var det en kul grej, när han frågade vilka som hade vilken sort som favorit, så var det en nästan svart sort, som blev min, och i sägnen om hur dom började att tillverka den, ingick en svartklädd häxa, så han fick till det att givetvis, skulle det vara min favorit, jag var ju helt svartklädd, don efter person alltså =)


AndrewDom sorter vi fick prova


Nam-nam (glasen står i omvänd ordning mot flaskorna)


Johnny, Anders, Andrew

Loppisfynd

Vi var på loppis i lördags, jag ville titta efter nån liten lampa, att sätta i köksfönstret, och en till sovrummet, och ibland ska man ha tur!!
Den med guldiga foten hamnar i sovrummet, än så länge med den skärm som är på, men den ska göras om, och en lampfot i nåtmarmoraktigt som ska få sin plats i köket, sen jag klätt om skärmen som jag också hittade där.
Brickan ska jag spraya med guldfärg, och sätta bakom en väggljusstake, som jag inte får elda i, efter att Anders såatt ljusen hade sotat på väggen bakom!!
Tur att jag inte satte den där det var ommålat/tapetserat, utan i sovrummet, där vi inte gjort nåt än...

Nytt foto kommer sen det är tillfixat.

Pris för allt: 160 kr


Har man inte jobb så skaffar man sej "puh"....

Igår och idag har jag lagt in en massa nytt på Tradera

Enbart scrapgrejer, men för dej som är intresserad av det, välkommen in att titta.

Vinter i kubik

Den här vintern behöver vi ju inte klaga på snömängden iallafall =)
Det har kommit mycket, ofta och det ligger kvar länge, lite ovanligt för att vara här, på dom här breddgraderna, det har snöat närmare en meter totalt, på hela vintern, och det har jag inte ens nåt minne av, under uppväxttiden heller.
Jag trivs när det är riktig vinter, som det var igår, med snö, regn, blask och grått, det gör ingen människa glad, åtminstone inte mej.

Här är lite blandade bilder från vintern
RSS 2.0