Blir bara bättre....

Jag har tittat på TV, på programmet "Blir bara bättre" där det var Tomas DiLevas tur att vara värd, och det var ett underbart program, och alla gjorde helt fantastiska tolkningar av hans texter.
Jag gillade hans förklaring "om folk tror att man är knäpp eller galen, så kan man göra en del knasiga grejer utan att bli halshuggen".......

DET ska jag komma ihåg, det är ju i likhet med mitt eget ihopsnickrade talesätt, som beskriver mej som person " dom som känner mej, vet att jag är knäpp, och dom som bara anar det, får det bekräftat" =)

Jag kan ju visa ett foto från ett tillfälle i somras, där många, om dom inte insett det förut, fick veta att det stämmer.
Jag var hemlig gäst, vid en festkväll i kolonin, och kom in, utklädd till Tomas DiLeva, och sjöng en par av hans låtar, jag var fruktansvärt nervös, men det var väl värt det, för det blev väldigt uppskattat, och det är kul att kunna göra sina medmänniskor glada.

Tävla om en Ängel till en vän/dej själv med hjälp av Linda Joona

HÄR kan man gå in och få chans att vinna en skyddsängel till en vän tillsammans med ett eget personligt meddelande, och så finns det länk till bloggen HÄR


Det närmar sej...

....med hjälp av små kort lämpliga för blombukett och dekorerade tändsticksaskar.

Med dessa plus några julkort och tack kort till blomsterhandeln, så är jag nu uppe i 90 gjorda, av dom 100 som jag skulle göra i den HÄR utmaningen.
Tung dag idag

Sista dagen på Bellis blomsterhandel idag.
Det var med tunga suckar jag jobbade mina timmar, varje grej jag gjorde, så poppade tanken
upp "det är sista gången jag gör det här nu".....

Jag har tillåtit mej sörja nu ikväll, men imorgon så ska jag vakna och vara tillbaka i tanken, på alla roliga stunder som varit där, och kalla tillbaka känslan av den varma kudden i magen, när jag tänker på mina elva månader där, hur jag, med hjälp av fantastiska arbetskamrater, har vågat mer och mer, hur jag har vuxit som människa, hur trygg jag har känt mej tillsammans med dom, hur mycket jag har lärt mej under den här tiden, en tid och en känsla som ingen någonsin kan ta ifrån mej.


Parisweekend del två

Nu har jag knåpat ihop två kort också, till utmaningar hos Mollys scrapbooking
Här är inspirationen triumphbågen.
Så väldigt franskt är ju inte mitt kort, men det jag har tänkt med mitt är ramen av text, i den embossade tomtestämpeln.Det andra kortet är en scraplift efter ett kort som CATH har gjort

Jag har här gjort ett litet kort, 7 x 5 cm, lämpligt att hänga i en blombukett.Om jag inte räknat väldigt fel, så är jag, med dom här uppe i 66 av 100 alster, utan påfyllning av mönstrat papper, dekorationer, band m.m.
75 % gjort, det är bara början, jag ska nog ge mej själv flera såna här utmaningar, för att minska matrialförrådet, så kanske det blir lättare att hålla ordning bland pyselprylarna =)

Paris-weekend hos Mollys scrapbooking

Det är alltid kul med olika utmaningar, för att få lite kickar att gå utanför dom, ibland enkelspåriga ideer jag kan ha, när det gäller scrapping, när jag, som här, har foton som jag inte vet hur jag ska scrappa dom, då är det skönt att få lite udda utmaningar.
HÄR är det med hjälp av Mona-Lisas porträtt, som fantasin ska röras ruint lite, och det fick mej att tänka på några, lite småtöntiga foton jag har på mej själv, från resan till Madeira.
Jag är ute på en lång (och backig) promenad upp genom Funchal, och här, där jag är som högts, så tog jag ett antal foton på mej själv (inte det lättaste), för att vara med på foton med utsikten bakom mej.
En del blev med lite fåniga miner, men det bjuder jag på =)
Med mitt leende på dom här fotona, så tror jag att det iallafall syns lång väg, hur bra jag mår, och hur lycklig jag är över att vara tillbaka på denna underbara ö, så det jag vill ha sagt med detta, är att jag, till motsatts för Mona-Lisa, inte har så gåtfullt leende, så inspirationen blev tvärtom-tänk, så att säga.


Den andra utmaningen jag hoppat på är den HÄR

Där har jag fått ideerna till min LO från att det syns lite av en gul Taxibil i videon, och på Madeira är taxi-bilarna bl.a. gula, och jag fick genast tankarna på, när jag och min bror, hade en mycket trevlig dag i Monte Municipal garden, vi hade det lugnt och skönt, inga tider att passa den dagen, trodde vi!!

I själva verket så hade vi bokat in oss på en dagstur, västerled på Madeira, men min bror hade onsdag den här dagen vi var i Monte, och jag var inne på att det var först på lördag, vi hade bokat upp oss.
Detta kommer vi på först på fredag morgon, när min bror knackar på min dörr, och förvånat säger till mej "sov du"??
Klart att jag gjorde det, vi brukade ju äta frukost 45 minuter senare, "jamen vi ska ju på utflykt" säger han, "nix, det är först på lördag" säger jag då, självsäkert.
"Nej det är idag, torsdag vi ska åka" talar han om för mej då, "jamen det var ju igår, det är fredag idag" upplyser jag min käre bror om!!
Vi stirrade på varann, och konstaterade att vi hade lagt ut ex antal kronor, på nåt som vi hade lyckats sumpa pga taskigt minne!!
Vi käkade frukost, sen tog vi en taxi till kontoret, för att visa av oss, och tala om att vi levde, och för att höra om det fanns platser kvar på utflykten på lördag.

När vi klev in på kontoret, så tittar tjejen på oss och utbrister "jamen där e´ni ju".....

Hon var på väg att ringa och kolla så inget hade hänt oss, eftersom vi uteblev från bussturen.

När vi berättade vår historia, så så talade hon om att det fanns platser kvar till lördagen, och hon bara ändrade datum på våra biljetter, vi behövde inte betala nåt, för att istället för västerled, åka en tur österled, det var ju sjyst.

Sen kom jag inte med ändå på den, pga att jag hade haft världens migrän natten mot lördag, men det är en annan historia.
Dopkort med Magnolias ursöta bäbisstämpel

I senaste Magnoliatidnigen, så fanns det en bäbisstämpel som jag blev såååå förtjust i, så genast när den kom ut i butik, så köpte jag den, och jag är säker på att jag kommer att använda den ofta.
Kortet är gjort efter en skiss hos fruarna Lilja som är denna veckas utmaning.


HÄR hittar du priser på dom kort jag gör


Lite annat än scrappat

Idag fick jag göra lite höstpyssel, med mosshjärtan och kransar, och det gav ju mersmak.
Jag fick godkänt fast det var första försöket =)


Julkort i udda färg

Hos scraplagret har dom en månadsutmaning, där färgerna lila, rosa eller turkost ska vara övervägande.
Jag gjorde ett z-folded card, med en urgullig hÄnglar-ängel som jag köpte från hÄnglar och sTänglar förra året.

Lon i förra inslaget, det här plus ett julkort till, gör att jag nu är uppe i 60 av 100 gjorda i utmaningen till mej själv, läs HÄR
LO med foton från tidigt 80-tal

Här är det mina två äldsta barn, med sin farfar.
Han försöker att läsa dagstidningen, men det var inte det lättaste, med en mycket livlig Tommy i närheten =).


22 år sen

Det är inte klokt, men ikväll är det  22 år sedan var vi ett helt gäng från Ösmo folkdansare, som åkte in till Mälarsalen för att dansa.
Den danskvällen förändrade hela mitt liv, till det bättre.
Anders och jag blev ett par, från att fram till dess varit danskompisar i folkdansföreningen.
Flera andra fattade vartåt det lutade, vi förstod ingenting, förän det var ett faktum.

Det lilla kortet är ett mycket enkelt, men ändå det 55:e av dom 100 =)

Skissutmaning hos Fruarna Lilja

Hos Fruarna Lilja finns det mycket inspiration att hämta, och mycket fint att dreggla över, för dom är grymt duktiga, med sin, i mina ögon, lite annorlunda stil på sina kort, tuff-söta eller vad jag nu ska kalla dom för, skitsnygga i vilket fall som helst.

Nu har jag gjort ett bröllopskort efter skissen i deras veckoutmaning, titta HÄRSen har jag tre julkort till, som är gjorda, så nu är det 56 av 100 alster gjorda.

Priser på mina kort

Höstens rikedom

En underbar syn som gör att jag känner mej rik =)


RSS 2.0