Gjort två utmaningar till

Det blev två alster till, utifrån utmaningarna i Mollys CC, en LO och ett kort.

Utmaning nr 1:
En LO som ska symbolisera våren, och jag tycker att studenttiden är väl vår om något.
Det här fotot är på Lillemor och Zsolt, när dom är på väg till studentbalen, det år som Lillemor tog studenten i Forsmark, 2000.
Vårgrönska, uppklädda och fina, prästkragar som dekos, ja allt tycker jag andas vår.

Utmaning nr 8:
Inspireras av en tavla.
Jag plockade upp flicka med grön klänning, som inspiration till ett kort.


Scrapträff på nätet

Trots att det är och har varit så underbart väder hela helgen, så har jag suttit inomhus och scrappat, jag kan inte vara ute i solen hela dagarna, så det är en bra ursäkt för att få sitta och pyssla =)

Hos Mollys scrapbooking är det Cybercrop under helgen, det räcker tills på tisdag, så du som har missat den, hinner ännu.

Jag har gjort fem av dom åtta utmaningarna, det kan hända att det blir nån fler imorgon.

Utmaning 2.
Jag har valt att göra ett konfirmationskort, med blommor som påminner om äppelblom, för dom två sakerna förknippar jag med våren.Utmaning 4:
Jag har valt att använda ett runt papper, som i den LO jag skulle inspireras av, istället för vimplar uppe i vänstra hörnet, har jag satt hjärtan på ett band.
Iden till att göra en LO med det här temat, är att jag gjorde den i onsdags, den dan som Lillemor är född.
Där hon ligger i kuvösen är hon ca 10 minuter, det andra är hon ca 2 timmar


Utmaning 5:
Jag har använt två fyrkanter av mönstrat papper på varandra, plus band istället för att det var snören på kortet som var inspirationskällan.


Utmaning nr 6:
Det jag har plockat upp från skissen är bandet högt upp, med en metallstjärna istället för blomman. Foton, mönstrat papper och journalingrutan är utifrån dom fyra rutorna på skissen, och så blomslingan.
Fotona är från att jag blev sminkad av en tjej som utbildar sej till stylist, Alicia, när hon gjorde en veckas praktik i garn och färgstudion.
Från blek och alldaglig förvandlade hon mej till en kalaspingla =)


Utmaning nr 7:
Uddkanten nertill på skissen är spetsen på mitt kort, rutan med stämpelmotivet motsvarar densamma på skissen.Glad påsk


Nu äntligen funkar hemsidan till Mias garn och färgstudio igen

Vi har haft problem med vår hemsida ett tag, men nu är den igång igen, så att det går att se vad som finns hos oss.

http://www.miasgarnstudio.se/

Vi har ett urval av Ekogarner, både upp och bomull.

Det finns även garner som är rättvisemärkta, från Manos, Uruguay

Som enda butik på Södertörn så har vi dom lyxiga och fina garner från Rowan,
t.ex. Panama, Cocoon, Savanna, Kid silk m.m.

Gör ett besök hos oss, på Åbyplan i VästerhaningeVi har även stickornas Rolls royce, stickor från KnitPro, som bl.a. gör rundstickor, som du med hjälp av tre kablar och stickor i olika grovlekar, kan få många kombinationer eftersom man monterar ihop dom som man behöver, t.ex. stickor 3,5 med 80 cm kabel, behöver du sen 3,5 till ett annat arbete, så sätter du ändstoppar på 80-cmkabeln, och monterar dit t.ex en 40-kabel medans det andra får ligga och vila.

Disktrasor av bambugarn


Vi har fått hem en ny sändning av Bambugarnet Delphi, från HK-textil
Stickar du disktrasor av sånt, så slipper du, per automatik, en stinkbomb i köket, eftersom bambun innehåller ett ämne, "bambu-kun" som gör trasan naturligt antibakteriell.

Ett nystan kostar 42 kr och räcker till en trasa.

Vi har ett mönster som är superenkelt att sticka, bara räta varv, och sen på sista stickvarvet så släpper man maskor så får man en luftig disktrasa.BAMBU – framtidens textilfiber!

Bambu är ett snabbväxande gräs som använts i tusentals år i Asien, t.ex. till byggnadsställningar, golv, möbler och rep p.g.a. sin styrka ( 3 ggr hårdare än ek!) delvis berende på innehållet av kiselsyra.textilfiber är dess mjukhet. Den är nu på stark frammarsch inom flera områden; till barnkläder, sportkläder och sjukvårdsartiklar.Vi har inriktat oss på frottéhanddukar, en produkt som vi anser bambu vara det ideala materialet för.

Det finns ett 1000-tals arter av bambu, för framställning av textilfiber används ”Phyllostachys heterocykla var. Pubecens” mera känd som Moso bambu i en viskosprocess. Utmärkande för bambu som 

Miljövänligt

Bambu är ett utmärkt val ur miljöhänseende då det är en förnyelsebar råvara med snabb återväxt. Det tar endast 3-4 år för plantan att nå den mognad som krävs för textilt bruk. Mogna plantor selekteras ut inför skörd och övriga lämnas orörda. Ingen återplantering är nödvändig då dess omfattande rotsystem ständigt utvecklar nya plantor. Bekämpningsmedel behöver inte användas då  stamen är oätlig for de flesta insekter och inte angrips av bakterier och svampar.

BAMBU – framtidens textilfiber!

Bambu är ett snabbväxande gräs som använts i tusentals år i Asien, t.ex. till byggnadsställningar, golv, möbler och rep p.g.a. sin styrka ( 3 ggr hårdare än ek!) delvis berende på innehållet av kiselsyra.textilfiber är dess mjukhet. Den är nu på stark frammarsch inom flera områden; till barnkläder, sportkläder och sjukvårdsartiklar.Vi har inriktat oss på frottéhanddukar, en produkt som vi anser bambu vara det ideala materialet för.

Det finns ett 1000-tals arter av bambu, för framställning av textilfiber används ”Phyllostachys heterocykla var. Pubecens” mera känd som Moso bambu i en viskosprocess. Utmärkande för bambu som 

Miljövänligt

Bambu är ett utmärkt val ur miljöhänseende då det är en förnyelsebar råvara med snabb återväxt. Det tar endast 3-4 år för plantan att nå den mognad som krävs för textilt bruk. Mogna plantor selekteras ut inför skörd och övriga lämnas orörda. Ingen återplantering är nödvändig då dess omfattande rotsystem ständigt utvecklar nya plantor. Bekämpningsmedel behöver inte användas då  stamen är oätlig for de flesta insekter och inte angrips av bakterier och svampar.För dej som inte kan sticka själv, så finns det att köpa färdiga av mej

Det finns flera färger att välja på, bl.a. ljusgul, ljus och mörk lila, naturfärgad och nån fler som jag inte kommer ihåg just nu.


Ny skylt till butiken

Nu har jag äntligen gjort klart skylten till ljusterapin som finns hos Mias färg och garnsstudio.

Hemsidan har legat nere ett tag, men den kommer förhoppningsvis igång inom kort

Kopierat från hemsidan

Färgdomen

Karl Rybergs forskning kring ljusets påverkan på oss människor har lett till att han uppfunnit en ljusdome, bubblan, som belyser oss med monokromatiskt ljus.

Hans forskning pekar på att det monokromatiska ljuest påverkar oss mycket positivt.

Passa på att prova en färgbehandling i bubblan, den tar 10 minuter!

Läs mera här

Vi har Specialerbjudande nu under våren.

Ord pris 350:- Nu 225:- / tillfälle
Bokar man fyra ggr vid första tillfället så kostar det 675:- som betalas vid första besöket

Välkomna till Mias garn och färgstudio, Åbyplan, Västerhaninge


Återhämtningen tar tid

Förra helgen var jag på scrapträff, lörd-sönd och sov på hotell natten mellan, en otrolig lyx, eftersom
jag bor 5 mil ifrån =) , men det är enda chansen att jag ska orka med en sån här tillställning.

Jag hade sååå roligt, och jag hade en ortolig tur, jag vann två priser, det ena med en LO som man skulle göra i förväg, och ha med sej dit.
Där skulle man göra ett alster, där man med ett enda ord, beskrev sej själv som person.

Här är mitt bidrag


Fotona är tagna av Cath, när jag gjorde en imitation av Tomas Di Leva, vid en av våra träffar, i "stockholmsklubben".

Jag vann 5 stämplar, som Stämpelkällan hade sponsrat med

Sen vann jag en embossingfolder till min stansmaskin, med hjälp av en LO som jag gjorde efter en skiss, den vinsten kom från Designat

Första mötet med Yelly, här provtuggar hon mina fingrar

RSS 2.0