Allt om scraps forum

Det är det forum jag varit mest aktiv, varför det blivit så, vet jag inte, det bara "hampade sej" så!
Det har väl varit lite låg aktivitet där sista tiden, många av oss har ju blivit med Face book, ¨å det kan ju vara en förklaring, sen är det väl, förhoppningsvis så, att vi alla har ett liv utanför internet också!
 
Nu är det iallafall en som länge varit därifrån, som nu kommit tillbaka, och då drog igång en utmaning, där ordet "lycka" ska vara inspirationen, HÄR är en länk till forumet/utmaningen.
 
 
Eftersom jag fortfarande inte landat (ha ha, nu var jag rolig) efter att jag träffade Tomas Di Leva, så var det ju naturligtvis det första jag tänkte på, när jag läste hennes utmaning =)
 
Lycka är...att få träffa min idol
 
 
OBS. Jag har skickat en fråga till dom som har hand om blogg.se om varför bilderna kapas i höger kant, men inte fått nåt svar, så därför blir det lite avkapat, i ordets rätta bemärkelse.
Ber om ursäkt för det, vet inte hur jag ska få bort det.

Nu är det offeciellt!

Sådärja!
Nu är det offeciellt, att vi ska sälja våran kolonistuga!
Vi lämnade in papper för värdering, nu i helgen, så nu är det "ute på byn" =)
Vi får värderingen gjord om två veckor, så det är rensa/röja/fixa som gäller fortsättningsvis, mycket är redan gjort, men det är mycket kvar också.
 
Det är ett beslut som vi tog i höstas, och det har mognat fram under sista tre åren, ja sen vi flyttade till Ösmo, och vi sa att vi skulle då ha den kvar så länge Tord bodde hemma iallafall, och han flyttade ju för ett år sedan, så det stämde ju bra.
Jag har alltid haft en fasa för den dan att vi inte skulle orka ha det kvar längre, kolonin är ju nåt som har varit en väldigt stor del av mitt och Anders gemensamma tid tillsammans, vi hade varit ett par i 4 månader, när vi bokade upp oss på vår tomt.
Sen på våren så började vi med en leråker full av ogräs, som vi spettat/grävt oss igenom kvadratmeter för kvadratmeter, vi har nog flyttat runt åtskilliga kubikmeter på den där tomten, eftersom den var slät när vi började, men som vi gjort iordning i olika nivåer.
 
Nu känner jag att det ska bli väldigt skönt att släppa taget, och att kunna lägga mer tid och pengar på att göra iordning tomten hemma, med rabatter och land, lite har vi ju utökat nu i sommar, men mer ska det bli, och så ska vi lämna in och ansöka om bygglov för ett inglasat uterum.
 
Det kommer att bli väldigt känslosamt att lämna ifrån sej det hela också, eftersom vi startade från noll, så har ju allt som blivit gjort, på ena eller andra sättet gjorts av oss själva, även om vi tagit hjälp till en hel del också, men ideerna har varit våra.
 
Den som övertar det hela, kommer iallafall att göra det i den tid som är som finast, med allt som blommar, bär frukt m.m.
 
Här är den rabatt som jag gjorde iordning för två år sedan, och som jag under förra sommaren, flyttade över en hel del växter till, och en del var nyköpt.
 
Den röda som blommar så fantastisk fint, är en temynta.

Jamtland, Jamtland, jamt o standut!

Jämtlandssången på Jamska

Jamtlandssången (på jamska)

Ma går på stigom
å leit oss opp öve backan,
bort milla åkrom opp hitat vållom,
der bjällan pingel skvällt
i jänsmässti.

Ma sir frå höjdom
bort mot åsom,
der kjörsan står milla gålom
bort ditat fjällom vår
der Skuta står,
så gnistrenes vit.

:/: Fejen så sjong ma att JAMTLAND DE E LANNE VÅRT!
I tusen år ha ma hadd'e,
håll'e därför hårt.
Ler ta den friheit som fedran ein gång at oss ga!
Hen ske ma lava å minnes allt,
som fedran oss sa. :/:

Text: P-G Norman/Bo Oscarsson


Utsikt från gården, mot Lorås

Utsikt från gården, mot Östersund

 

 


Mitt föräldrahem

Min bror flyttade upp tillbaka till Jämtland förra sommaren, under förra året tilläggsisolerade och brädfodrade han hela huset, plus målade så det blev jättefint.
I år har han bytt tak från det gamla eternittaket, som las innan jag föddes, alltså mer än 54 år sen, mot svart plåttak.
Det har varit ett jäkla slitgöra för honom, men nu så är det gjort, det är så fint såååå!
 
 
 
Här är en bild från baksidan, och utan ställning =)
 
Våra föräldrar köpte huset 1950, vi bodde där till hösten 1964, då flyttade vi till Lövberga, för att det skulle funka med skola för mej, men vi behöll Trekilen för bl.a. jakten och skogens skull.
Det  användes som sommarboende under alla år, fram t.o.m.1990, min pappa dog 1991, så efter det bodde aldrig mamma där någonting, men det har ju alltid varit där som vi tillbringade stor del av semestrarna, ända t.o.m. sommaren 2002, efter det dröjde det till för tre år sen, innan vi kunde åka upp och vara där igen.
Detta för att Anders fick stroke hösten 2002, och att vi inte har kunnat köra bil upp förän för tre år sedan.
 
Det är min bror som ägt stället sen början på 1970-talet, men jag har alltid fått åka dit och vara där, vilket jag är väldigt tacksam över.
 

Inte bara grönt längre!

Nu börjar det att bli riktigt kul, att göra sin trädgårdsrunda!
Vi har ju inte värst mycket blommor eller annat som växer i trädgården här hemma än, men det är så kul nu när dom stora fina blomknopparna börjar att visa färg, och att det inte bara är grönska i rabatterna.
Här är det som växer i lådan vi gjorde vid växthuset i våras, taget i lite annorlunda vinkel, längs med lådan =)
 
Dahlia med lejongap i bakgrunden
 
Lejongap med björnbär i bakgrunden
 
Dahlia

Det gällde att knäcka koden!

Såna här sjalar kom jag i kontakt med, när jag arbetstränade hos Mia, och hon visade mej gång på gång hur man gör, men när jag satt hemma, så nej, jag kom inte på det.
Sen var det en beskrivning i en tidning, då kom jag igång, när jag både hade text och bilder som visade hur man skulle göra, så nu kan jag =)
 
Om du är intresserad och skulle vilja ha en, så kostar dom 150 kr st, plus ev porto.
 
Matrialet är polyacryl, och det är handtvätt som gäller.
 

Kul att scrappa efter skiss

JAg har gjort en LO efter den här skissen, som Ulrika har gjort, HÄR är en länk till hennes sida, där hon varje måndag lägger ut en ny skiss.
Den här har hon gjort till en utmaning på Facebook, som pågår till 22.30 ikväll, länk till den
hittar du HÄR
 
 
LOn är på mina två äldsta, när dom var små.
Den enda som kunde få Tommy att sitta still nån längre stund, var Lillemor, när hon plockade fram en bok eller tidning, och "läste" och berättade ur den.
Här är dom 5 och 3 år, vi bodde på Backlura i 11:n då.
 

Fredag den 20 juli

Kors i Kapernaum, vi är redan inne i slutet av juli, dagarna bara rasslar iväg!
Anders sov i kolonin i natt som var, så jag har varit solokvist tills middagstid idag, sov länge, käkade frukost länge och var lite allmänt slö fram till 12-tiden.
Sen har jag suttit vid pysselbordet stor del av eftermiddagen och kvällen, varvat med lite ogräsrensning och förberedelse av ny rabatt.
 
Jag lämnade en låda med kort hos Sonja uppe i Myrviken, så hon ska försöka sälja åt mej, när hon är ute på marknader, så då har jag suttit och gjort ett antal nya kort, för att fylla på e den låda som gapade väldigt tom härhemma.
 
Jag hade ju med mej uppstämplade motiv på semestern, som jag satt och målade så jag har många att välja mellan, så det är riktigt kul att göra många kort, för det är ju det här med att måla och klippa ut, som tar en väldigt stor del av tiden som går åt för att göra ett kort.
 
Jag har ju äntligen fixat iordning rätt hyfsat vid bordet där jag sitter och scrappar, sorterat upp i stapelbara burkar osv, så det är så kul att känna, att nu kan jag gå in och sätta mej nån stund lite då och då, dels kan jag låta det ligga kvar, och jag hittar bland mina grejer.
JAg ska sortera upp mera, för som ni ser så är det lite rörigt både i hyllan och på bänken till höger, men jag är på god väg iallafall.
Det är en  del större grejer som behöver göras innan jag är nöjd, men det får bli till vintern, när koloni-och utesäsongen är över, då ska väggarna målas och så upp med ett antal hyllor ovanför bordet.
 
Men, som sagt, det blir till vintern det.
Fram tills dess är jag väldigt glad åt den plats jag har!
 
 

Det växer så det knakar!

Tänk vad det värmer i ett odlarhjärta när jag ser växtkraften i det jag planterar, helt otroligt vad det kan bli stort på bara några veckor/månader.
Mest otroligt att det kan bli det, med tanke på invasionen av sniglar som är iår, och jag har blivit lite lurad, när jag varit ute för att leta och förhoppningsvis kunna ta livet av några, det tog ett tag, innan jag insåg hur in i nordens många små krabater det är, dom är ju liksom lite svårare tt se, men dom hinner göra stor skada!
Nu är det närgågna studier av potatisblast, Dahlior, och även ute i gräsmattan, där dom hålls dom små äcklen, som tur är finns det ju en del som dom inte går på, som lök och rabarber, för det har vuxit sej stort.
Jag satte ut sallad samtidigt som jag planterade ut dom fördrivna Dahliorna (dom finns med på fotot, har inte börjat blomma än) i tanken att det var salladen som skulle vara offeranoder så att Dahliorna fick vara i fred, men si det gick dom inte på!
Den minsta Dahlian har dom i stort sett skalat!
 
Nåja, skam den som ger sej!
 
Lök, rabarber, Dahlior, jordgubbar, potatis och atlasblomma, samt lite sallad finns det i vårt nya land hemma
Samt jordärtskockor i bakgrunden, vid staketet
 
 

Besök på Arbetsförmedlingen

Jaha ja, så är jag inskriven i den omtalade fas 3 hos arbetsförmedlingen, men jag väljer att hoppas på att barnsjukdomarna är avklarade,så att jag slipper bli den som får måla om sprillans nya Ikea-möbler, för att ha nåt att göra!
Går det efter ritningarna, så kan det bli praktik på Bryggan i Nynäshamn, loppis/cafe som drivs av kyrkan, om jag inte är fel underrättad.
Det kan bli helt okej, kassavana har jag, socialt kompetent är jag, det är rörligt, det ligger inte så långt bort m.m.
Känns bara positivt!
Förutsättningen är ju att det inte är lång kö dit förstås, men det får jag veta när jag blir kontaktad av den som har hand om det.
 
Fortsättning följer  =)

Är inne i en kortskaparperiod nu

Efter att ha varit på semester i två veckor, utan scrapsaker, så kliar det verkligen i fingrarna nu, jag har gjort rätt många kort, dom senaste dagarna, men jag ska inte överösa er med alla, på en gång, ni får njuta av dom ett och ett =)
 

Lön för mödan

 
 
Som den trädgårds och odlingsnörd jag är,så undrar jag ju ibland vad jag håller på med!
Det ska grävas, rensas, bättras på jord, göras nya land/rabatter etc etc
Nu, när vi börjar ha kommit en bit fram i sommaren, då vet jag precis, varför jag håller på med det jag gör, jo för att det är så himla gott att få gå ut, och plocka av det vi odlar, och göra iordning mat med mycket grönsaker till, och som jag vet hur dom är odlade, att det inte är besprutat eller använt konstgödning.
 
Det är belöningen för allt slit, dessutom så ska jag inte klaga, jag tycker faktiskt att det är kul också =)
 
Lax med grönskålssallad, mungbönor (visserligen groddade inomhus, men ändå) och brysselkål.
 
 
 

Nattarbete

JAg kunde inte somna igår kväll, så jag satte mej och gjorde färdig en par ¨påbörjade kort.
Efter att ha varit uten scrappsaker i två veckor, så är det superkul att pyssla igen, lär nog bli en hel del sånt framöver.
Jag lämnade en låda med kort hos Sonja Löwenberg uppe i Myrviken,(hon har en liten hobbybutik i sin hall, med stickat bl.a.)så det blir korttillverkning som fokus ligger på nu, när det gäller scrappingen, sen är det stickning framför TVn.
tur att jag inte behöver vara sysslolös =)
 
Solen skiner idag, så det blir en vända till kolonin för att göra undan lite där, har knappt varit där nåt i sommar, det blir mest att åka dit, och fixa undan det som har vuxit, i ogräsväg, klippa gräs och sånt där löpande.
vi har gjort en del på tomten hemma i år, så då har inte tiden räckt till.
 
 
 

Regndag=kortmakeridag

Idag regnar det, så mellan jakt på mördarsniglar så blir det att sitta och göra kort, tur att jag hade med mej en rejäl hög uppstämplade motiv, när jag var på semester, så jag har många att välja mellan.
Trots det så var jag ju tvungen att stämpla upp, och måla dom som jag hade fått hem under tiden jag var borta, konstigt att det alltid är dom nyaste, som är roligast att måla =)
På eftermiddagen blir det ett avbrott, för att vara barnvakt.
 

JAg har scrappat en LO

Det är ju två veckor jag har varit borta, utan mina scrapsaker, så när det drogs igång en skissutmaning, på Face book, så var jag inte nödbedd!
 
Då så! Klockan är slagen, och här har ni skissen ni ska skapa efter! Ni får vända och vrida på den, lägga till och dra ifrån, men det ska synas att skissen är utgångspunkt! Du kan skapa ett kort, layout, digi, art journaling eller kanske en canvas-tavla? Varsågoda, och lycka till!!
 
Den här fina skissen är gjord av Ulrika, HÄR är en länk till hennes skissblogg, där du kan hitta flera fina skisser.
 
Givetvis blev det ju en LO med foton från att jag lyssnade på, och fick träffa Tomas Di Leva
 
 
Hmm, undrar varför jag ser hela fotot här, när jag skriver och lägger upp bilden, men inte när jag tittar i bloggen!
Mysko!
 
 
 

En dröm som gick i uppfyllelse

JAg har varit i Jämtland i två veckor, som har varit helt underbara.
Umgås med goa vänner, släktingar och mycket vila och "bara-vara-tid".
Vi började i Myrviken, hos Staffan och Sonja, där var vi med på Realeeseparty, när Staffan släppte sin nya skiva "1975" Länk till där han var med och pratade på radio om sin tid som musiker och nya skivan.
 
JAg blev kvar där några dagar extra, när Anders åkte upp till Treklien, så han och brorsan fick en par dar själva, med mycket killsnack =)
 
Vi var iväg på en liten minisläktträff också, hos en kusin utanför Östersund, vi kom fram till att det var 20 år sen hon och jag träffades, så det var på tiden, hennes mamma och min sen tidigare ingifta faster, var på besök från Gotland, så det var det som gjorde att det blev av att träffas, henne var det 16 år sen jag träffade, när vi var till Gotland, attan vad åren går.
Sen var ju kusin med son där, vi träffas varje år, sen ett kusinbarn som jag aldrig hade träffat, så det var himla kul.
 
Det som var höjdpunkten av allt på dom här två veckorna, var ju att min goa kompis Lillemor Skoglund Näsström, i Strömsund, gjorde så att en av mina drömmar blev verklighet, och mer änså!
 
Vi var på Dundermarknaden i Strömsund, och lyssnade på Tomas Di Leva, vilket jag ju har velat gjort länge, men att gå på en stor konsert med honom, är för mej en omöjlighet, pga av panikångest, jag skulle aldrig klara av, skulle inte ens försöka gå på ett ställe, där jag skulle vara ihopträngd av massor med folk.
Här var det inte alls så himla mycket, vi stod längst fram vid kravallstaketet, på ytterkanten, så vi hade två vakter till vänster om oss, det kändes väldigt tryggt!
 
Det som blev den ultimata upplevelsen, var att vi fick komma in i logen och träffa honom!
Vi frågade en av dom som spelar åt honom, om han trodde att han skulle komma ut nånting, men han visste inte, hur han skulle göra.
Då berättade jag för honom, om min upplevelse av kvällen, och bad honom hälsa och tacka för hans framträdande, efter att ha stått och småpratat lite mer med killen, så säger han till oss, att nu skulle han komma ut, och så försvann han.
Vi väntade och väntade, rätt vad det var, så kom en annan kille och frågade om jag ville komma in och hälsa på honom! OM jag ville! Jag fick ta med mej min kompis också, och när jag kom in (jag gick först) så står han där och väntar på MEJ!
Fatta hur stort det var, det var som att gå in i ett moln av värme, att komma in där, jag talade om för honom hur mycket jag uppskattade att kunna vara där, och varför jag inte kulle ha kunnat gå nån annanstans, och han blev glad över att höra, att jag hade klarat kvällen!
Under tiden så berättade hans musiker, för Lillemor, att han hade talat om det där, och dom tyckte att det var en så fantastisk historia, så att han var tvungen att få träffa oss =)
 
Jag är ju ingen som springer efter kändisar, det här är nåt helt utöver det vanliga, han är inte bara idolen Tomas, jag beundrar hans sätt att vara, att gå sin egen väg, trots att många sågar honom.
 
TAck än en gång, Lillemor, för att du gjorde det här möjligt, utan dej hade det inte gått...
 
Lillemor och Jag
 
 
 
Tomas och Lillemor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0