Gosnos!

Tänk va mycket kul bilder man kan få till, när man kan kameran lite bättre än förut!
Testade att ta en närbild på Goliats nos, och den blev riktigt bra!
Det var då mycket tur, för han är inte stilla långa stunder, men här lyckades han vara det.
Bägge hundarna är sommarklippta nu, så dom är jättefina, jag har inte tagit nåt nytt foto på Yelly, räknar med att göra det till helgen, om det blir väder för det.
När Goliat kom hem och var nyklippt, var Yelly jättenyfiken på honom, så då lyckades jag få till en söt bild på dom två tillsammans.
 
Närstudie på Goliats nos
 
 
Dom fick ben sen jag hade kokat älgkött, och då var det ett litet och ett stort, inte nöjde Goliat sej med det lilla, nä givetvis snodde han det stora av Yelly, det ser ut som att hon ber mej om hjälp att ta tillbaka det =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kreativitet hjälper mej att må bättre

JAg har hela vintern, men allra helst efter jul, mått sämre än vanligt, så till sist så var jag tvungen att kontakta läkare, och äntligen, för första gången, visade proverna på avvikelser från det normala, DET är inte nåt jag är bortskämd med!
 
Nu låter det ju helt idiotiskt, att jag ska tycka att det är bra, men har man, som jag, fibromyalgi, så är det vanliga att inget visar på att nåt är galet, fast jag mår som ett utsketet plommon!
Nu visade det sej att jag har brist på D-vitamin, folsyra och vitamin B 12, så nu har jag ätit kosttillskott med av dom här tre sorterna, och redan känner jag stor skillnad, det är så skönt!
 
Till god hjälp har det varit att sitta och sticka, det har jag gjort sittande i trädgården till stor del, jag började långt innan det egentligen var så varmt att det var troligt att kunna sitta ute, men med timmerhuggarjacka och en filt om benen, så har det funkat bra, så stickning och så ljudbok till det, dessutom med hundarna springade fritt runtom mej, har gjort att jag har kommit tillbaka riktigt bra.
Började jobba igen i onsdags, och det kändes kul att vara tillbaka.
 
Det här är det som jag stickat sista veckorna, här var inte trådarna fästade, men det är fix och färdigt, och en del är sålt också, en del använder jag själv.
 
Garnet som jag stickat detta av, har jag köpt hos Mias garnstudio i Västerhaninge
Hon har även Webshop, men exakt det här finns inte upplagd i den, men om du är intresserad så går det att maila till henne och få handla det ändå.
Det heter Regia Cotton Cascata och är ull, bommull, polyamid, det är ett säsongsgarn, så det kommer inte att finnas mer än under sommaren.
Mjukt och skönt!
  
 
Yogasocka
 
 
 
Torgvante
 
Här har jag börjat på en tröja som heter Myrviken. Garnet är köpt hos Mias garnstudio, och finns i Webshopen, Filini Merino heter det,Schulana är tillverkaren, och dom har inte funnits i Sverige mer än en par år.
Mönstret, Myrviken, har jag köpt hos Sonja Löwenberg, hon har givit ut mönster på två tröjor till, och nu i juni kommer det mönster på en barntröja, så gå in och titta, det finns mycket fint där =)
 
 
 
 
 
 

Sommaren kom till sist

JAg morrade att ental gånger för att jag trodde aldrig att vinterna skulle ta slut!
Sista snön försvann från vår tomt den 22 april, och det är sent!
 
Nu efter en dryg månad så har både det ena och det andra tittat upp ur den svarta jorden, det är extra spännande eftersom jag planterade en hel del nytt i höstas.
En del var ju sånt som jag flyttade hem från kolonin, innan vi sålde den, det är ju inte så stora plantor, sånt som kommer därifrån, men vi har iallafall kvar, så att det ska bli större ruggar av det.
Vi köpte ju en bättre begagnad kamera i höstas, och jag har muttrat över att det inte går att använda den för att ta riktiga närbilder, men så råkade Anders hålla in knappen för nära fotografering, lite längre, då upptäckte han att det var så man skulle göra!
Så nu ska här fotas makrofoton på löpande band, särskilt användbart nu när det börjar blomma lite eftersom =)
 
Några exempel, där jag fått till så daggdropparna framträder så fint som jag vill att dom ska göra!
 
Klicka på fotona så får du se dom i full storlek
Jag har äntligen, efter att ha haft bloggen i flera år, hittat hur man gör för att det ska bli miniatyrbilder!
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0