Resan till Madeira dag 2
Efter frukost, så hängde vi på oss kameror, och vallade skorna för att, efter lite eget strövande på förmiddagen, en lätt lunch, gå med på stadsvandring, för att lite komprimerat få en guidning i vad som finns där, och lite historik, besök på en brodeributik, och en vinstuga, för provsmakning av Madeiraviner, "mums", på The Old Vine Blandy Lodge, strax bredvid stadestorget, det var inte dumt!!
Öns historia i korthet
Brorsan i saluhallen
Vackra blommor i saluhallen
Fotograf: J-O Hallgren
En bukett jag köpte och hade på rummet hela veckan, 5 euro, undra vad den hade kostat här
Strelitza, en variant på Protea, och en grön kvist
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Fortet Sao Tiago, i Funchals gamla stan
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Vår goa guide berättar om frukter i saluhallen
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Silverbanan, sötare och godare än vanliga bananer, men enligt EU för kort för att få importeras till Sverige
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Madeiras special, fantastiska broderier Länk till historik om broderierna
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Dam som klipper rent mellan allt det broderade
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Efter en par timmars vila var det dags för middag på en annan resturang, som ligger i gamla stan, och som avslutning strosande genom stan, tillbaka till hotellet, och så var den dan slut, men även den väldigt härlig, och innehålsrik.
Öns historia i korthet
Brorsan i saluhallen
Vackra blommor i saluhallen
Fotograf: J-O Hallgren
En bukett jag köpte och hade på rummet hela veckan, 5 euro, undra vad den hade kostat här
Strelitza, en variant på Protea, och en grön kvist
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Fortet Sao Tiago, i Funchals gamla stan
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Vår goa guide berättar om frukter i saluhallen
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Silverbanan, sötare och godare än vanliga bananer, men enligt EU för kort för att få importeras till Sverige
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Madeiras special, fantastiska broderier Länk till historik om broderierna
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Dam som klipper rent mellan allt det broderade
Fotograf: Ingrid Blom Runnman
Efter en par timmars vila var det dags för middag på en annan resturang, som ligger i gamla stan, och som avslutning strosande genom stan, tillbaka till hotellet, och så var den dan slut, men även den väldigt härlig, och innehålsrik.
Kommentarer
Trackback