Små solar i växthuset

Förra året drev jag upp en hel del tagetes, främst i syfte att sätta dom tillsammans med odlingarna  i växthuset, för att dom avsöndrar en kemisk substans, som motverkar rottrådsnematoder, men så doftar dom rätt starkt så det förvillar kålfjärilen, till viss del iallafall (jag hade grönkål ihop med tomatplantorna i växthuset).

Jag har väl alltid haft en sorts hatkärlek till Tagetes, men det finns oerhört många sorter och storlekar på dom, så jag tycker om dom också, mysko det där =P

Jag fick till några riktiga pangbilder på dom förra året, och här har jag scrappat en av dom, till en utmaning hos Pysselmyran, där det går ut på att scrappa med blommor, och jag tog fasta på det, och gjorde en LO med blommor på fotot, blommor som dekoration och även när jag använde distresser för att skapa fotomattan, så har jag använt bl.a. en liten blomstämpel.
Sen att jag dessutom heter bl.a. Blom i efternamn, det är bara en komisk bonus =)

Runtom hela bakgrundspapperet har jag använt en swirlstämpel, och stämplat med distressdyna, en metod jag ska använda oftare, för det blev rätt kul effekt av det, på ett i övrigt stort sett enfärgat papper.

Tårta för tre födelsedagsbarn

Idag firar vi födelsedagar ggr tre, Anders den 23 mars, Lillemor och Tord den 20 aprila.
Jag har ju fått nytändning i det här att göra tårtor, när uangarna var små så gjorde jag alla möjliga dekorationer och modeller på tårtorna, sen har det i många år varit American cheesecake som har gällt, men nu har jag lyckats vrida till det så att jag får göra tårtor igen, med mer eller mindre vaierande resultat, jag har ju en bild i huvudet, hur den ska se ut, men det blir inte riktigt som jag vill, men det är bara tredje gången jag använder Sugerpaste, så jag ska inte gnöla, övning ger färdighet.

Vådligt kul är det iallafall!!

Tårtbottnarna är enligt rulltårtsrecept, fyllningar av apelsinfromage och vniljvisp.


Kort till en nyfödd flicka

Hos Scrapperiet så är det en lifttävling, som räcker till den 30/4.
Utmaningen är att lifta den superfina LOn.
Jag fastnade för den krusidulliga kanten runt, och så journalingen som är gjord av små bokstäver, men jag har kört remsor av cardstock genom dymon istället.

Nr 1


Om du  skulle vilja köpa det, eller nåt annat av mina kort, så är det dom här priserna

Kort som är 10 X 15 cm kostar 35 kr   Frakt för ett kort : 6 kr

Kort som är 15 X 15 cm kostar 45 kr   Frakt för ett kort : 12 krTidig morgon i kolonin

Vi sov i kolonistugan för första gången i natt som var, det var precis så mysigt som det brukar vara, även om det här var rekord, så här tidigt på året har vi inte övernattat där tidigare, det brukar vara sista april, som premiären brukar vara.
Eftersom det är tidigare i april än vanligt , så var temperaturen lite annorlunda än vad den brukar också, när vi vaknade kvart över sex, - 4 grader, solen sken och det var vindstilla.
Jag tog  en promenad runt området, med kameran i näven, i hopp om att få se nåt vilt, men den turen hade jag inte, vi var helt ensamma där, så det var tomt och tyst, bara fåglarna som kvittrade.

Däremot så fick jag ta en del fina foton, jag har aldrig varit där nån gång, när det varit nattfrost, särskilt inte på våren, så det var bl.a. vårblommor med gnistrande iskristaller som fångade mitt intresse.

När jag kom tillbaka, så var Anders på väg att åka iväg och lämna bilen på verkstad, jag tog ut Yelly på gräsmattan för första morgonpinken.

När Anders kom tillbaka, så hade han handlat med sej frukostbröd, så det blev kaffe och macka, sen kröp vi ner under täcket igen, jag vaknade vid tio, det var skönt att somna om ett tag, efter det blev det lite grejande för att förbereda landen inför sommarens sådder och planteringar, ett land fick jag iordning, och la dessutom odlingsväv på, så jorden värms upp lite fortare, så om en vecka kan jag sätta lök där.

Så här låg Yelly länge, sen hon hade kommit in, tydligen uppskattade hon inte frosten under tassarna =)Krokusar med frostspetsar runt blommor och blad


Frostiga ljuslyktor

Små påskliljor och ljuslykta i frostdekor


Frostiga små påskliljor


Gammalt fjolårsris
Ta en chans att vinna en rättså udda maskin!!

Kolla HÄR vad för maskin det finns om man ska göra tårta!!!
Den finns det en möjlighet att vinna, med att bli en "follower" av deras blogg.

Visst är det ju en rätt knasig maskin, för att kunna stansa ut tårtdekorationer, men jag skulle inte ha nåt emot att vinna den!!


Katt möter hund med fönsterglas emellan

Vi har en liten söt röd grannkatt, som gillar våran tomt, ja den har även gjort försök att komma in hos oss, men det har den, tack och lov inte lyckats med, än!!
Idag blev det dock ett lite roligt möte mellan Yelly och My, där dom iaktar varandra genom försterglas, Yelly pep, morrade m.m. och så skakade hon hela tiden.
Jag filmade det hela också, jag ska se om jag kan komma på hur man gör för att lägga upp klippet här, tills dess visar jag foto på dom iallafall, Yelly fick sträcka på sej rätt bra, för att få upp tassarna på fönsterbrädan, och kunna se katten, när hon fick syn på den, blev hon extra lång.
För er som inte vet att jag har en dvärgszhnauzer, så är det hennes ögonbryn, det ljusa borstiga, det ser lite skumt ut =)


Scrapträff i Rotebro och nya kort till försäljning

Lördagen blev en heldag, med scrapp, skratt och mycket prat, men också tågresor, den ena med trubbel efter vägen, så jag fick kalla ut min supersnälla make, som hämtade mej och Irene i Skogås, eftersom det var ersättningsbuss mellan Skogås och Västerhaninge.
Hade jag försökt kliva på nån av dom bussarna, med min bautastora väska med scrapprylar, så hade jag blivit lynchad!!!
Klockan var ställd på 07.15
Snabb rusch med grötfrukost, dusch och dagen till ära kastade jag på lite färg i ansiktet också, sen skjutsade Anders ner mej till tåget, som gick 08.15
1,5 timme senare så möttes vi upp av Ullis, som var så snäll och hämtade oss vid tåget, sen var det drygt tio timmar i sällskap med en hoper glada och trevliga tjejer.

Fast jag pratade mer än vad jag brukar, på dessa träffar (det är faktiskt sant, jag brukar vara relativt tyst) så lyckades jag knåpa ihop en LO och 7 kort.

Som vanligt så finns möjligheten att köpa mina kort, så du som ser dom, och skulle vilja ha ett kort som är unikt att ge bort, skriv en kommentar, så jag kan kontakta dej.

Om du vill köpa eller beställa kort av mej, så är det här dom priser jag tar för dom.

Kort som är 10 X 15 cm kostar 35 kr   Frakt för ett kort : 6 kr

Kort som är 15 X 15 cm kostar 45 kr   Frakt för ett kort : 12 kr

1


2


3


4


5


6


7

Påsktårta

Vi har haft en trevlig eftermiddag, med våra nyaste grannar.
Dom flyttade in förra sommaren, men det har inte blitt av att bjuda in dom tidigare, men idag fick vi ändan ur vagn och gjorde det.
Det blev några timmars surrande, det var supertrevligt, dom är så lättsamma att ha att göra med, det öär skönt.

Jag hade gjort en påsktårta, som vi skulle ha ätit av igår, egentligen, om T o M hade kommit hit, men det blev inte så, då blev det perfekt att servera den idag.

Rulltårtsbottnar, med citronfromage och vaniljcreme som fyllning.
Lock o blommor av sugerpaste, grädde spritsad runt om.
Mumsigt!!


Glad Påsk

Nu har vi avnjutit årets påskfrukost, med lökskalsfärgade ägg, gräddleverpastej m.m.
Jag tycker att det är lika fashinerande varje gång jag gör iordning och färgar ägg på det här viset, för jag vet aldrig i förväg, hur dom kommer att se ut.
Synd att det är meningen att ta sönder dom direkt!!


Äntligen vårtecken, mer än smältvatten

Idag har vi varit till kolonistugan, mysigt att komma dit, och möta härliga kompisrna Heike, Göran, och döttrarna Emma och Jenny, det var bara Anna som saknades.
Sen var det ju Molly förstås, och så nyaste lilla knytet Musse, en aldeles bedårande liten dvärgpudelvalp, mjuk som bommull i sin yviga päls, och en lite knapp till nos, i allt lurvet.


Några vårtecken fick jag fast på bild, så nu kan man tro på att det blir en vår i år också.
Snödroppar, julrosen börjar krulla upp sina blommor, en fjäril som tydligen har övervintrat inne
i stugan. Jag släppte ut den, så jag hoppas att den hittar nån annan stans att krypa in, när det blir kväll och kallt, hade den fått vara kvar inna så hade den ju dött, där finns ju varken mat eller vatten.Helgstämning

Kaninen är griljerad, grisen springer runt midsommarstången. Mor har fått riset och granen ligger på majbrasan. Fönstrens är inslagna och raketerna ligger i kaminen. Har skickat karln me kvasten. Känns som ja har full koll på läget nu, skall sätta mig å vänta på att tomten skall komma me 7 sorters karlar. Men int faan var de kallkällvatten i 5 l dunken ja hitta å sköljde ned pillerna me! Men Gott nytt påsk på er!

RSS 2.0