Nyårsafton 2009

Jag vill önkska alla mina vänner ett riktigt

GOTT NYTT ÅR


Året lider mot sitt slut

Drygt ett dygn kvar, av 2009, ofattbart vad tiden går fort.
Det är ett år med stora förändringar för oss, men faktiskt det mesta är till det bättre, och det är ju skönt att få uppleva att det är så, men visst har det varit tråkiga förändringar också, men det är väl så livet är.
Den stora och bästa förändringen för oss, var ju flytten vi gjorde i februari, det var ett lyckokast, om något, det har gjort vårt liv mycket enklare, och roligare.
Från att bo i ett radhus med små trånga rum, och med en trappa som gjorde att Anders i stort sett bodde på undervåningen, det var sällan han var upp, så det kan väl dom flesta tänka sej, att det var inget höjdarboende
Även för mej gjorde det stor skillnad med flytten, att slippa trappen, det är så mycket lättare att städa, och hålla ordning, när allt är i ett plan, och det är stora rymliga rum, till stor del öppen planlösning, som jag, i min enfald, har trott att det är svårare att hålla ordning, men nej, det är tvärtom.
Sen har ju jag arbetstränat nästan hela året, med mer eller mindre bra resultat, men jag ser det som nåt positivt, oavsett vad det blir av det, för det har givit mej många nya insikter om mej själv, vad jag vill göra, och vad jag passar för, en sak är då säker, jag ska inte sitta  av nån mer tid inom nån industri, det har jag gjort färdigt i mitt liv, det är inte sånt jag ska hålla på med, det vet jag nu.
Jag har varit på en väldigt trevlig resa, tillsammans med min bror, till Madeira, som gav oss båda enormt mycket, framförallt så var det nåt som vi aldrig hade gjort tillsammans förut, åtta dagar på tumanhand, det var nåt nytt för oss, och det var då definitivt positivt, det var underbara dagar, dels för var vi var, men detta att vara hänvisade till varandra så länge, och vi höll sams hela tiden, bara det är fantastiskt, eftersom vi har ett sjuhelsikes humör bägge två, men vi gjorde upp innan vi åkte, vad vi inte skulle diskutera =)

Nu när det blir nytt år, har vi haft tre år, där inga stora nya katastrofer har inträffat, och bara det är ju väldigt positivt, efter dom fyra helvetesår vi hade dessförinnan, så är det väldigt skönt.
Vad det nya året ger, det vet vi inget om, som tur är, men förhoppningsvis så får vi ett bra år, och får njuta av tillvaron.


Väldigt uppskattad julgåva

Den här fina julgåvan fick vi av lånebarna och deras föräldrar, whiskey, vin, en fotoalmanacka med barna, små grunker man sätter runt foten på sitt glas som idmärkning, och foton på barna.


Till minne och tacksamhet för livet

Idag är det fem år sen Tsunamikatastrofen, som drabbade Asien så hårt, hur hårt kan nog ingen förstå, hur tufft det varit för alla som bor och lever där, som skulle bygga upp sina liv, som förlorade allt, både familjemedlemmar, bostäder, jobb ja precis allt!!
Vi svenskar drabbades hårt, med 543 döda, det är en enorm siffra i svenska mått mätt.
Många blev drabbade, direkt eller indirekt, dom som var där, fick uppleva fasorna att vara mitt i vågorna, att förlora sina anhöriga, att leta förtvivlat efter dom, levande eller döda, att bli skadade, både fysiskt och psykiskt, och sen behöva åka hem, med känslan av att svika sina anhöriga, när dom lämnade dom kvar.
Alla runtom dom direkt drabbade, att ta emot dom när dom kom hem, hjälpa dom bearbeta det fasansfulla, kämpa med den hjälplöshet som måste ha funnits, för något så katastrofalt, som att hela eller delar av familjer brutalt ryckts bort, den sorg som dom här hemma också drabbats av, när föräldrar, barnbarn, mostrar, fastrar, kusiner, grannar, arbetskamrater etc. inte fanns längre.
Jag blev inte direkt drabbad, ingen vän, anhörig eller annat som omkom, men ändå ställdes allt på ända, när jag följde nyheterna, och började inse att det var en enorm katastrof, fullständigt obegriplig att ta in, jag både ville och inte ville se och lyssna, men var tvungen för att på nåt vis förstå vad som hade hänt, svårt att förklara, det var ju inte tvunget för mej, egentligen, jag hade ju ingen jag kände som var där, men jag visste ju inte när jag nångång skulle stöta på någon, som hade blivit drabbad, därför ville jag titta och lyssna, för att på nåt vis kunna bemöta den som drabbats av detta.

Idag tänder jag ett ljus, som får brinna, inte bara för alla dom som miste livet, utan även av tacksamhet, för att jag har alla de mina runt om mej, att min närmaste familj lever, trots dom saker vi har gått igenom.
För att jag har vänner, som betyder mycket, för livet självt.

Var rädd om det du har, tala om för alla vad dom betyder för dej, räck ut en hand, le mot dom du möter, var rädd om dej själv, du har många i din omgivning som du betyder mycket för.

Carpe Diem 
Fånga dagen
24:e december

Tjugofjärde december: "Julen är här, då lyser frid på jorden, glädjen är stor, i ett barns klara ögon......"
Den vackraste julsången av dom alla, sjungen av Sissel Kyrkjebö och Tommy Körberg, då far rysningarna som vågor genom mej.
Det är julafton, vi har ätit gott, vi har druckit gott, det är massor med snö, ja det är verkligen en sån här vykortjul i år, det enda som är annorlunda, är att vi bara var tre hemma, det är första gången, visst är det ju tomt, men jag vet att alla mår bra och har det trevligt där dom är, det är det viktigaste, för då mår jag också bra .
Julklappsutdelningen gick på rekordtid, också av den anledningen att vi var få personer, men trevligt ändå, Yelly tyckte att det var väldigt trevligt, hon började med att plocka fram sin ena julklapp, som hon öppnade under mycket ståhej, den var uppskattad, för den lät, mycket, sen fick hon sin andra julklapp, som smakade gott.
När hon hade gjort slut på den, så började hon undersöka papperskassen som vi slängde omslagspapper i, först genom att stoppa ner hela huvet i den, sen välte hon den, och efter en stund var både den och pappersinnehållet rivet i små små bitar, med tyvärr så fanns det ju inge mer godsaker i nåt av papperna.

Men kul har hon haft, och vi också =)

 

23:e december

Tjugotredje december: Dan före doppare dagen, herre jistanes, var har december tagit vägen, det har gått superfort, svisch så är det dan före julaftonen.
Jag har varit iväg till Haninge för en snabb träff med äldste sonen med flickvän, för att byta några paket, vi kommer att ha gemansamt firande i mitten på januari, förhoppningsvis kan även dottern med pojkvän komma då också, eftersom dom är i Budapest nu, åkte dit igår kväll, efter en massa förseningar för start så kom dom slutligen fram, hela och välbehållna.
Dagen har gått i en stilla lunk, med matlagning, Tord och Anders har bakat havrekex, jag har strukit  dukar och bonader, fått dom på plats m.m. , det har inte varit nån stress, och det är skönt.
Kvällen har vi tillbringat framför TV:n, för att titta på bingolotto, ingen vinst, vad vi vet, men vi får rätta imorgon, vi har gått lite fram och tillbaka mellan spelen, för lite slutfixande, det har varit en mycket trivsam kväll, som nu övergått i julafton, några minuter iallafall.
Det som väntar nu är sängen, och sova, det blir ingen tidig morgon, det är länge sen vi hade på julafton, det var när barna var små, och vaknade supertidigt för att kolla julstrumpan.
Det som vi startar julaftonen med, är frukost med skinka och div andra godsaker, det som blir annorlunda i år, är att vi ska baka scones, det har vi aldrig haft på julaftonsmorgonen förut, men vi har aldrig varit bara tre hemma här heller, så vi tänkte att det kan vara kul att göra nåt annat

Nu så, natti natti med er och God Jul!!!


22:e december

Tjugoandra december: Ingen tvivel om att vi kommer att ha en vit jul i år, det är massor med snö, det är tur att yngste sonen bor hemma fortfarande, och att han tycker att det är okej att skotta, det måste han tycka, eftersom han skottar mer än vad som är nödvändigt =)
Jättestora snöhögar är uppkörda av traktorn som plogar väg och vändplan, men dom har varit så hyggliga så dom har blockerat infaten till vår stora parkering, och där vi även har veden upplagd, hur kan man missa att det är en infart, och att det inte är lämpligt att lägga upp en flera meter stor hög med snö, tur att inte vi har några av dom äldsta ungarna hemma, som hade behövt parkeringen.
Anders har ringt kommunen tre dagar på raken, men det enda resultat det har blivit, är att när det plogades idag, så la skuvade han dit ändå mer!!!
Nåja, det är iallafall plogat, så att det går att ta sej fram, även om Anders använder elskotern, så är det framkomligt, så det funkar bättre här än i Nynäshamn, där gick det flera dar innan det var så plogat att han vågade sej ut med den.
Nu är rullrånen bakade, tomtarna på loftet har blivit synliga, och hållnäsosten kokad, julkänslan kommer mer och mer.

Han skottar hela plan mellan vår trapp och växthuset, och bort mot komposten, det skulle räcka med gångar, men han vill se hur stor snöhög han kan få till =) Den till vänster om växthuset.Det ska fan vara sjuk!!!!

Nu har jag helt självsvåldigt, utan att fråga blogginnehavaren, (hon vet det nu, och har inte protesterat) länkar jag till hennes inlägg om hur det kan bli, när man har en kronisk sjukdom och dessutom blir arbetslös!!!!
Man ska vara frisk för att orka vara sjuk, det är då fan ett utryck som går upp för mej mer och mer.
Förbannade politiker som ligger bakom denna misshandel av människor, och dessutom sitter och lyfter jäkligt feta löner till råga på allt, och blir dom sjuka så kan dom köpa sej till nån djävla gräddfil så dom behöver aldrig känna på det vi vanliga gräsrötter får göra.

Gå in HÄR och läs, och lämna en komentar som stöd och tröst, hälsa från mej!!!

21:e december

Tjugoförsta december: Full rulle på blomsterhandeln, tomteverkstad i källaren för tillverkning av julgrupper, har ingen aning om hur många som gjordes idag, men det var nog väääldigt många.
Uppe var det full rulle också, både med snittande av nyhemkomna blommor, och med fixande av beställningar, både snitt och grupper, plus buketter till kylen, för att finns färdigt för kunder som kommer in och handlar spontant, det var en fröjd för ögat med snittkylen full med buketter i rödaste rött, allt från ståtliga buketter med amaryllisar med div tillbehör, till pampiga buketter med flamingoblomma, nejlikor nån julkula och lite grönt, det var sååå snyggt, synd att jag inte bad att få ta kort på det, men det tänkte jag aldrig på att göra.
Jag har inte lärt mej kassan än, så jag kan ju inte ta hand om kunder, så jag har ju inte nån anledning att bli stressad, men med den låga stresströskel som jag har, så drogs jag med, även om hela personalstyrkan är fantastisk på att hålla ett synbart lugnt och behärskat tempo, även om det är överfullt att göra.
En halvtimme innan jag skulle sluta, då gick luften ur mej, så sen blev inget gjort, då hade jag fått diskutera andningsteknik med mej själv lite nu och då, för att hålla panikångesten på mer än en armlängds avstånd, men det är skönt att känna att jag kan kontrollera den, men det tar grymt på krafterna.

Hemma har det inte blivit så många knop, men några julklappar har jag slagit in, några var gjorda sen tidigare, så i år ska jag inte behöva sitta till tre natten på julafton innan det är klart.
Det har hänt!!!


20:e december

Tjugonde december: Dagarna går fort, bara fyra dagar kvar så är det julafton, det är ju inte klokt.
I år är vi då garanterade att vi får en vit jul, iallafall, även på våra breddgrader, sonen var ut med tumstocken igår, och mätte snödjupet, försökte hitta ett ställe där det inte hade drivit ihop, och det var 47 cm!!! Det var längesen det var så mycket snö här, jag kan tänka mej att det var vintern -81/82, för då var mitt ex ute på parkeringen utanför där vi bodde, och knuffade bilar ut och in på parkeringen, för att dom körde fast, och det var på julaftonen, det var en snörik och lång vinter, det minns jag väldigt väl, eftersom det var första vintern jag gick med barnvagn, och det var nästan lögn i helsike att ta sej över gatorna, för det var höga plogvallar mellan trottoar och vägbana, så det var att släpa/dra/lyfta vagnen för att ta sej fram.
Numera har jag ingen vagn att dra på, men däremot ska Anders kunna ta sej fram med permoskrutten (elmoppen) och det är inte det lättaste alla ggr, men lättare här i Ösmo än när vi bodde i Nynäshamn, för vi bodde på gatan som gud glömde, eller iallafall Nynäshamns kommun, när detg gällde snöröjningen, det kunde gå två dygn innan vi såg en plogbil/traktor, nu br vi på landet, men ändå så plogas till och med våran lokalgata, samma dag som det snöar, klart imponerad, och gångvägarna är skapligt plogade, kan vara att vi får ta undan snövallen i närmsta korsningen på gångvägarna, för att han ska kunna ta sej fram.

Fotot taget utanför altandörren på framsidan.
All denna snö har kommit på en dryg vecka!!!!

17:e december

Sjuttonde december: Jaha ja, så kom vintern hit i år också, även om många inte verkar förstå att det gör det varje år, mer eller mindre, nu är det mer!!!
Snökaos i Stockholm med omnejd, det har vräkt ner snö i natt och hela dan idag, alla bussar till och från Nynäshamn var inställda, tågena gick när dom kunde,( växelfel mellan Nynäshamn och Västerhaninge), som det alltid blir, när det kommer mer än två centimeter snö, då strejkar allt runtom pendeltågena, sorgligt men sant.
När Tord var ut på gräsmattan på baksidan av vårt hus, då hade han snö upp till knäna, så det har kommit ca 45-50 cm på ca två dygn här, det är mycket.
För att få våran hund att överhuvuttaget gå utanför dörren så var det bara att skotta, det var ju så mycket så hon hade försvunnit, och framförallt blivit blöt om magen, och det tycker hon inte om, ja inte att bli blöt alls, ingen vattenhund det här inte.

Nu hade jag den turen att jag ringde och sa att jag kommer när jag kan, att jag skjuter arbetstiden, så jag kunde vänta tills dom sa på internet att förseningarna inte var så allvarliga, så tåget gick i stort sett när det skulle, så det blev bara en timme senare, och när jag skulle hem så hade bussarna börjat att gå, så jag väntade fem minuter, skönt.
När jag kom dit, och den tid jag var där, så var det full rulle, för mej var det snitta blommor
om gällde, imorgon ska det göras buketter och arragemang, förberedelse för helgen, när det säkert blir hårt tryck på sånt, som är färdigt, bara att komma in, peka och betala, jag hoppas att jag också får göra lite sånt, skulle nästan tro det.

Här är ett litet arrangemang som jag gjorde härom dan, med några korta blommor jag fick med mej hem, några rankor hjärtan på tråd som jag skattade plantan hemma på, och en kvist.
Tycker själv att den blev rätt bra, för att vara gjord av en amatör =)

Hmm, att ladda upp bild funkar inte just nu, för lägga till den imorgon.
God natt!!!


19:e december

Nittonde december: Idag är Anders och Tord inne i Stockholm för att möta upp syster/faster och systerdotter/kusin för att äta lunch och julhandla med dom, det har dom gjort i fem år nu, och det brukar vara en trevlig dag för dom.
Idag var tekniken emot dom litegrann, när dom skulle åke, så blev Anders uppringd från färdtjänsten, dom talade om att den buss som skulle hämta dom, hade fått haveri, så en annan skulle komma, men försenad, inga problem, dom hade gott om tid, fast dom kom iväg en timme senare.
När dom skulle hem, så kom dom till Skogås, då blev det haveri på den bussen dom åkte med, bromsarna la av, tur att det upptäcktes när det var låg fart!!!
Ny buss skulle komma, för omlastning och vidare färd hem, 2,5 timme istället för ca 1 timme blev resultatet, men dom kom ju hem hela och välbehållna iallafall, och den havererade bussen var nytankad, så dom hade värme hela tiden.
Själv hade jag ju några timmar solokvist hemma, bara hunden och jag, och jag skulle fixa undan lite julförberedelser, sen sätta mej och scrappa, var tanken, meeeeeeen!!!! Steget mellan tanke och handling kan som bekant vara rätt långt, jag kom inte igång, delvis p.g.a. att ryggen fortfarande inte var på topp, men mycket var det nog latmasken som orsakade.
Så småningom så slängde jag på en julskiva med Arvingarna, hälde upp ett glas julmust, då blev det fart, två sorters knäck och julskumsfudge på en timme.
Men nåt scrappande hann jag inte med!!!
Kvällen tillbringade vi hos låndebarna med familj, på lilljulkväll, god mat och trevligt sällskap, supermysigt, så dagen blev väldigt bra, även om jag var seg i starten, det var väl nån mening med det också, att jag skulle ta det lugnt.18:e december

Artonde december: Jag skulle ha jobbat idag, men ryggen talade om att jag inte skulle göra det, jag halkade igår, och det räckte för att jar skulle få en sjujäkla värk och domningar ner i ena benet, stor del av tiden idag har jag tillbringat liggande på värmedynan, varvat med stretching och liniment, lite julpysslande har det blivit, vi gick igenom skickade julkort, och kompletterade med dom som jag hade missat.
På kvällen så blev det en del tv-tittande, sista avsnittet på bonde söker fru, urfåningt att det går att fästa sej så vid några man har sett på TV, så att tårarna rinner när dom är så lyckliga och kära, likväl som att jag tycker att det är supertråkigt för dom som inte hittar nån käresta, en av dom skulle ju få hjälp av den tjej han hade med på resan, för att hitta nån ur den gigantiska brevhögen han hade fått, kul vändning det tog, men det kan nog bli bra.

  Värmedyna


17:e december

Sjuttonde december: Jaha ja, så kom vintern hit i år också, även om många inte verkar förstå att det gör det varje år, mer eller mindre, nu är det mer!!!
Snökaos i Stockholm med omnejd, det har vräkt ner snö i natt och hela dan idag, alla bussar till och från Nynäshamn var inställda, tågena gick när dom kunde,( växelfel mellan Nynäshamn och Västerhaninge), som det alltid blir, när det kommer mer än två centimeter snö, då strejkar allt runtom pendeltågena, sorgligt men sant.
När Tord var ut på gräsmattan på baksidan av vårt hus, då hade han snö upp till knäna, så det har kommit ca 45-50 cm på ca två dygn här, det är mycket.
För att få våran hund att överhuvuttaget gå utanför dörren så var det bara att skotta, det var ju så mycket så hon hade försvunnit, och framförallt blivit blöt om magen, och det tycker hon inte om, ja inte att bli blöt alls, ingen vattenhund det här inte.

Nu hade jag den turen att jag ringde och sa att jag kommer när jag kan, att jag skjuter arbetstiden, så jag kunde vänta tills dom sa på internet att förseningarna inte var så allvarliga, så tåget gick i stort sett när det skulle, så det blev bara en timme senare, och när jag skulle hem så hade bussarna börjat att gå, så jag väntade fem minuter, skönt.
När jag kom dit, och den tid jag var där, så var det full rulle, för mej var det snitta blommor
om gällde, imorgon ska det göras buketter och arragemang, förberedelse för helgen, när det säkert blir hårt tryck på sånt, som är färdigt, bara att komma in, peka och betala, jag hoppas att jag också får göra lite sånt, skulle nästan tro det.

Här är ett litet arrangemang som jag gjorde härom dan, med några korta blommor jag fick med mej hem, några rankor hjärtan på tråd som jag skattade plantan hemma på, och en kvist.
Tycker själv att den blev rätt bra, för att vara gjord av en amatör =)

Hmm, att ladda upp bild funkar inte just nu, för lägga till den imorgon.
God natt!!!

17:e december

Sjuttonde december: Jaha ja, så kom vintern hit i år också, även om många inte verkar förstå att det gör det varje år, mer eller mindre, nu är det mer!!!
Snökaos i Stockholm med omnejd, det har vräkt ner snö i natt och hela dan idag, alla bussar till och från Nynäshamn var inställda, tågena gick när dom kunde,( växelfel mellan Nynäshamn och Västerhaninge), som det alltid blir, när det kommer mer än två centimeter snö, då strejkar allt runtom pendeltågena, sorgligt men sant.
Nu hade jag den turen att jag ringde och sa att jag kommer när jag kan, att jag skjuter arbetstiden, så jag kunde vänta tills dom sa på internet att förseningarna inte var så allvarliga, så tåget gick i stort sett när det skulle, så det blev bara en timme senare, och när jag skulle hem så hade bussarna börjat att gå, så jag väntade fem minuter, skönt.
När Tord var ut på gräsmattan på baksidan av vårt hus, då hade han snö upp till knäna, så det har kommit ca 45-50 cm på ca två dygn här, det är mycket.

På jobbet var det full rulle, det märks att det närmar sej jul, plus att det är mycket begravningar, det gick i ett dom timmar jag var där, och hade väl så gjort från tidiga morgonen och till sena kvällen, för dom som var där då,
För att få våran hund att överhuvuttaget gå utanför dörren så var det bara att skotta, det var ju så mycket så hon hade försvunnit, och framförallt blivit blöt om magen, och det tycker hon inte om, ja inte att bli blöt alls, ingen vattenhund det här inte.
Här har jag ett foto som jag tog av henne förra vintern, när det hade kommit ca 5 cm snö, då var det urkul att vara ute, det syns väl på hennes snöiga nos =)

16:e december

Sextonde december: Sista dagen för att garanterat få julkorten utdelade före jul, det kom som en överraskning, som alla tidigare jular, oj redan!!
Samma visa varje år, speciellt knöligt är det, när man som jag, envisas med att göra julkorten själv, så är det läge att starta extra tidigt, och det gjorde jag, för jag gjorde det första julkortet i maj, till nån utmaning, och så har det blivit nåt lite nu och då, men likafullt så satt jag och gjorde färdigt 10 stycken idag, sen skulle dom skrivas, och frankeras (hade jag köpt julfrimärken? Nä självklart inte)!!!
Med famnen full av julkort, drog jag iväg till Ica, för att köpa frimärken, frid och fröjd, trodde jag, men si det var det inte riktigt fullt ut, julfrimärkena var slut, så det blev vanliga frimärken.
Där stod jag och klistrade frimärken i vild förtvivlan, och med tjugofem minuters marginal la jag ner korten i den röda fina julbrevlådan, yes!! Jag klarade att få iväg dom i tid!!!
Eftersom jag nu inte hade julfrimärken, utan vanliga, så hade jag ju inte behövt stressa, med vanliga frimärken så är garantin att dom ska vara utdelade på kortare tid, så jag hade inte behövt stå och slicka frimärken så tungan var skinnflådd, jag hade kunnat ta det lilla lugna, och ändå veta att dom är utdelade i tid.
Nästa år ska jag vara ute i god tid!!!
Säger jag varje år......


15:e december

Femtonde december: Ledig dag, väldigt skönt, jag hade ambitionen att starta dagen med att gå och simma, halv sju i morse, men täcket höll mej i ett stadigt grepp, så det blev inget av det, det blev långpromenad med hunden, och en hel del spring på ett snöigt gärde med henne istället, så då fick jag ljus och frisk luft samtidigt som jag rörde på mej, och Yelly hade roligt, och fick motion på hög nivå, är man dvärgschnauzer, så tar det på att springa i 1,5 decimeter djup snö =)

I övrig har dagen tillbringats till stor del i köket, matbröd och potatismjölskakor har jag bakat, och så kokade jag rödkålschutney, med glögg och julkryddor, spännande tillbehör till julmaten, blir det omtyckt så får jag väl lägga till det bland julrecepten.

Det har varit väder för att elda i braskaminen nu, det är ju såååå underbart att ha nåt att tända en brasa i, det känns som en otrolig lyx, som jag alltid har saknat, men nu, sen vi flyttade till villan, så har vi den möjligheten, och det är fantastiskt skönt, och hög mysfaktor, plus att det spar ju en hel del el, för att den tillsammans med varmluftspumpen har gjort  att vi inte har startat elementen än, annat än i Tords rum och tvättstugan, och nu har vi ju haft några grader kallt ute, men det funkar fortfarande.


14:e december

Fjortonde december: Vi har äntligen fått vinter här, som dessutom har hållt i sej ett helt dygn, ingen självklarhet på dom här breddgraderna numera, vinter brukar innebära regn och slask, och det gör ingen människa glad, det är trist, kladdigt och eländigt, och så fryser det på och blir glashalt, med följd att man far omkring som bambi på hal is, och känner sej lyckligt lottad, varje gång man kommer hem utan att ha gjort nån frivolt utan kontroll.
Idag har det varit vitt och fint, visst, lite halt här och där, men när det ligger snö på marken, då fattar folk att det ÄR halt, och förhoppningsvis kör därefter, och så blir det sandat, på vissa ställen iallafall.
Man får vara glad för det lilla!!!!
Jag har jobbat några timmar, på den underbara blomsterhandeln Bellis, i Nynäshamn, trevlig miljö, härliga arbetskamrater, mycket humor och skratt, och mycket trevliga kunder, mycket att göra, javisst, speciellt nu när det börjar närma sej jul.
Nu kan ju inte jag göra så mycket olika saker än, men jag känner ändå att jag gör nytta, idag var det att snitta blommor som kommit hem, och det tar ju tid, under tiden så kan den ordinarie personalen hinna göra sånt som dom är kunniga på, bl.a. expidera kunder, vilket jag inte kan göra än, men den dan kommer väl också, hoppas jag, än så länge kan jag bara småprata lite med dom, vilket är trevligt så långt.
Vilken tur jag har som har fått möjlighet att arbetsträna där!!!!
13:e december och Lucia

Trettonde december:Jaha ja, så har den här dagen passerat, och jag har inte lyckats se en endaste lucia, i morse sov jag när det var på tvn, och ikväll glömde jag att titta om det var repris, så var det med det, men dan har gått ändå.
Jag hade tänkt göra lite mer julkort idag, men jag kom aldrig igång, tack och lov så har jag ett antal klara, set är ju inte många dagar kvar innan dom ska vara postade, däremot så bakade jag havremusslor idag, det var några år sen jag gjorde formbakelser överhuvut taget, så det var riktigt roligt, och framförallt gott =)
I övrigt så blev några skjortor strukna, och en par maskiner med tvätt körda, men det har varit mycket slöande idag också, det var skönt, det är jobbardag imorgon igen, och ju närmare jul det blir, desto mer blir det att göra, det lär väl vara julgrupper som står på "att-göra-listan" för mej imorgon, skulle jag kunna tänka mej.

 

Påminnelse om julklapp till ett änglafreak

Jag har tre vepor sydda i lapptäcksteknik, som kan vara ett alternativ som julklapp till den som har allt, eller som är förtjust i änglar, skriv en komentar hur jag kan nå dej.

Jag har även julkort och kort för högtidsdagar att sälja

http://elsamajarun.blogg.se/2009/november/en-anglavepa-som-julklapp-till-den-som-har-al.html

http://elsamajarun.blogg.se/category/aa-kort-till-salu.html

Kolla vad du kan vinna

Hos Mysmumlan kan du delta i utlottning av en stanstång, titta samtidigt runt på allt fint hon gör.

12:e december

Tolfte december: Är otroligt trött och slut, även om det idag var klart och fint så humöret lyfte ju lite på det viset, så dagen har varit bra, har sovit några timmar ikväll, och det behövdes, det finns inte mycket som slår känslan av att få slänga av sej byxorna och krypa in under täcket på dan, och sova en stund.
Nu har det snöat några timmar, så imorgon är det vitt och fint ute, så julkänslan kanske infinner sej, det har varit lite klent med den tidigare, när det bara har varit grått och trist.


11:e december

Elfte december: Dagarna bara swischar förbi, tretton dagar kvar till julafton, och jag har inte förberett värsta mycket, men det kommer att bli jul ändå, med all säkerhet.
Vi blir bara fyra hemma till jul, på själva julafton, sen kommer väl Tommys tjej hit nåt kan jag tänka mej, men det är väl inte mer heller, sör dom åker till Egypten till nyår, häftigt, ska bli intressant att höra vad det är för nyårsfirande där.
Zsolt och Lillemor åker till Budapest till jul, till Zsolts pappa med familj, kommer tillbaka till sverige innan nyår, men hinner nog inte komma hit nåt, förän en bit in i januari.
Så här är det ju, med vuxna barn och när det kommer respektiven in i bilden, det får man räkna med, att inte alla kan vara samlade exakt på dan, och det ska inte kännas som ett tvång heller, dom ska må bra och trivas, oavsett om dom är här eller där, i sinnet är vi alla samlade ändå, eftersom alla lever och mår bra.
Det var den tanke jag hade för tre år sen, när det var första året som Lillemor inte var hemma, och vi hade haft ett väldigt tufft år, men känslan var ändå det jag skrev här ovanför, och det är det viktigaste, inte att vi fysiskt är på samma plats.

En som har tränat på det här med julfirande är Yelly =)

 

10:e december

Tionde december: Hela dagen också, verkligen, idag fick jag vekligen känna på vad det innebär att jobba, jag var helt färdig när jag satte mej på bussen..."puh"..säger jag bara, jag trodde ryggen skulle gå av, men samtidigt så är det intressant att se hur mycket jag orkar, på en dag, och så blev jag än mer övertygad om att jag måste simma en gång i veckan, och gärna gå ner i vikt också, så skulle jag ha mera ork.
Det kom hem nya blommor igår, så jag har stått och snittat blommor större delen av min arbetstid, typ 4,5 timme av mina 5 timmar, men det är en härlig känsla att få hantera en massa fina blommor, den ena doftar godare än den andra, så det tilltalar både näsa och ögon.
Sen kunde jag inte låta bli att köpa med mej lite blommor hem också, dels nejlikor i en underbar mörk lilavinröd färg, sååå vackra, och så köpte jag en julstjärna, nåt jag inte gjort på länge, inte för att jag inte tycker dom är fina, men dom brukar inte tycka om hur jag vattnar dom, eftersom dom vill ha jämn bevattning, och inte får torka ut, "puh"...vilka karav av en krukväxt "skakar på huvudet"....
Hursomhelst så kunde jag inte motstå att köpa en idag, för den är så speciell i
färgen, se själva och njut, även om inte fotot är världsbäst, men fullt sebart.


9:e december

Nionde december: Idag fyller den äldsta av lånebarna 6 år, grattis S.
Tänk vad åren går fort, först så ser man det på sina egna, och nu är det på dom här tre kottarna som det märks väldigt påtagligt.
Det var ju inte länge sen vi fick veta att det blivit en kille, när han var 6 dagar fick vi träffa honom och hålla i honom första gången, han var så liten, med långa fötter och små tunna spindelben.
Han har blivit skolbarn, och tycker att det är myyycket roligare än dagis, skönt när det är så =)
En duktig storebror är han, fotbollskille, och förståss jättego hela han, men pussar och kramar är tabu, han e ju stor ju!!!


8:e december

Åttonde december: Grått, trist väder, det kanske är det som gjort att jag kännt mej tungsint idag, det har varit en dag där allt har kännts motigt, trött, nerkörd i skorna, allmänt bläähhh....
Skulle ha fått hit en kompis men jag var tvungen att ringa återbud, jag orkade bara inte vara social, när jag inte orkar med mej själv.
Har plockat lite planlöst hemma här, får fortsätta imorgon, det har inte blivit så mycket julstämning hemma här än, så jag känner att jag skulle vilja fylla på den kvoten litegrann, men det får bli imorgon, ska försöka sy gardinerna till matrummet, för får jag upp röda gardiner, så gör det väldigt mycket för julkänslan, och automatiskt för humöret.

Det besked jag fick under kvällen gjorde väl inte att jag blev uppåt direkt heller, en farbror somnade in ikväll, den siste i den generationen, av 12 syskon, varav tio levde till vuxen ålder, helt plötsligt är jag och mina kusiner den äldsta generationen i vår gren, det känns konstigt, den sista länken i den delen av kedjan brast, livets gång...javisst...men det känns tomt, även om jag inte hade nån kontakt på många år med honom, men desto mer när jag växte upp.

Mycket av mina minnen av honom är ju förknippat med älgjakt, och skogen, därför får min bild för idag, bli en som min bror tog uppifrån gården på Trekilen i oktober i år, ner mot skogarna där M gått många ggr, tillsammans med min pappa.

Vila i frid...nu är ni samlade alla tolv igen!!!!


7:e december

Sjunde december har varit en  måndag, med stort M, jag är helt död efter 5 timmars arbetsdag, känner mej överkörd av tåget med 40 vagnar, minst.
Lite allmänt städ, dammtorka hyllor o div saker, sen efter lunch så blev det plantering av julgrupper, i trevligt sällskap så går tiden fort, och jag känner mej otroligt hemma och välkommen i butiken, så där är det inga problem, det är min kropp och knopp som bråkar, men men, det är bara att gilla läget, som tur är så har jag två lediga dagar, för återhämtning, innan nästa jobbdag.
Kvällen har jag mest tillbringat liggande på rygg, med en veckotidning, och sen titta på TV, Simon och Thomas: "Sveriges fulaste hem", och sen "Mamma till en mördare", och nu är det dags att sova.
 =)


Protestera mot regeringens klappjakt på sjukskrivna

Gå in HÄR och skriv på protestlista för att få en ändring av den vansinniga jakt som är på långtidssjukskrivna, på dom allvarligt sjuka som tvingas till förnedring och vissa orkar inte utan tar sitt liv.
Skriv på och hjälp till att få en ändring.

6:e december och andra advent

Sjätte december:Idag blev det rejäl sovmorgon, det behövdes efter gårdagen, som var lång, och med sent i säng.
Jag var i Båstad på en supertrevlig scrapträff, som scrapgalen ordnade, trevligt umgänge, god mat och fika, bra ordnat rent allmänt, och väldigt bra extra service, utöver det som ingick.
Jag skulle ha åkt med A-M, men hon blev sjuk så det gick i stöpet, då var jag lite fundersam hur jag skulle ta mej från pendelstationen och till Grangärdsgården, där vi skulle vara, men det löste sej väldigt bra, Petras man kom och hämtade mej, och han visade sej dessutom vara från Norrbotten, från rätt ände på landet =) så vi hade en väldigt trevlig pratstund i bilen, på väg till träffen.
Hem fick jag åka med Cath till Älvsjö, så det blev inte lång tid på pendeln på väg hem, så vi hann ju även med en stunds prat på tumanhand på det viset också, mycket trevligt.
Sent hem, och det gick inte att varva ner och gå och sova direkt, men sen jag väl somnade så sov jag som en gris, väldigt skönt och djupt, och som sagt tidigare, väldigt länge.

Idag så har det blivit lite bakat, två sorters kakor och en (lite bränd) mjuk chokladkaka, en tvättmaskin har blivit körd och hängd, lite tvätt har blivit hoplagd, sen har inte orken räckt till så mycket mer, inte lusten heller för den delen.
Imorgon är det jobbardag, har ju inte hunnit med mer än två dar på det nya stället, eftersom jag varit sjuk, men nu blir det att ta nya tag f.o.m. imorgon.5:e december

Femte december:Idag åker jag på scrapträff, två timmar på pendeltåget, har aldrig åkt hela sträckan upp till Bålsta förut, premiär med andra ord.
Där ska jag bli upplockad av nån för vidare transport till Grangärdsgården, i Grangärde utanför Bålsta, där blir det scrap för hela slanten till sena kvällen, då börjar det mindre roliga, två timmars hemresa också, men men, det är bara att gilla läget, när scrapkompisen jag skulle ha sovit över hos, blev sjuk och inte kan vara med, sånt händer, och jag kan ju ändå ta mej dit och hem.
Dagens foto är ett som jag med all säkerhet kommer att scrappa sen, underbart lysande orangeröda rönnbär.

4:de december lite grå och luddig

Fjärde december:Idag var det grått och luddigt när jag vaknade, ja inte bara vädret, utan jag kände mej rätt luddig
också, tog tid att komma igång för att få på sej kläder för att gå ut med hunden, ja hon var lika ovillig hon, för den delen, sen hon har fått nån av oss att ge henne mat på mornarna, så studsar hon gladeligen upp i sängen igen, för att borra ner sej bland sängkläderna och sova vidare.


Utmaning alstra tändsticksask

Hos scraplyckan har dom en utmaning, att man ska dekorera en tändsticksask, och så här blev min, med dom små söta mössen som finns bland deras egna stämplar.
Med hjälp av glitterlim fick dom en guldgirlang runt sitt bohål =)


3:e december

Tredje decamber:Det är några grader kallt, solen skiner, det är vindstilla, och gnistrande glittrande frost överallt, det är ljuvligt att gå ut med hunden, och få njuta av detta, det känns som en belöning för att man har stått ut genom den regninga och gråa november, när det sas, runt den 25 november, att Stockholmsområdet hade haft 3,5 timme sol i november månad.....
Det var nog sant, för jag vet att det var nåt som glimmade till så konstigt, när jag väntade på tåget på väg till jobbet, det var faktiskt solen!!!

Fördelen med den här årstiden, är att prydnadskålen får stå ifred, kålfjärilarna
har gått i ide, så dom äter inte upp den.
På nära håll, rejält beskuren bild, så liknar den en ros, med sin fulländade rosett av blad, och här dekorerad av vinterns egen skapelse, iskristaller som lockar en till närmare studie, med sin formfulländning!!!I väntan på jul 1:a och 2:a dec

Jag blev så inspirerad när jag bläddrade bland bloggar, och det är dom som lagt upp nån bild per dag, att jag känner att jag vill göra nåt sånt här också.
Jag har upptäckt att min blogg är aldeles för enkelspårig numera, det är bara scrap och scrap, med nåt enstaka inslag där jag gjort nåt annat, den börjar att kännas som en blogg för inbördes beundran, även om jag faktiskt har släppt det här med att kunna visa vad jag gör, och även fakstiskt kunna skriva ut, att jag själv tycker att det ÄR bra, så kan det ju vara kul att variera sej lite.

Advent började inte riktigt så som det brukar, eftersom vi blev knockade av grymt-influensan, så det var första gången vi inte tände första ljuset på rätt dag, och att vårt traditionella advenstfika hos J och T blev lite avhugget, vi gick dit sen dom andra hade gått, eftersom flunsan kom därifrån, så var vi inte rädd att smitta dom, men det blev en snabbvisit.
första gången på 17 år, som vi inte var där på samma vis som vi brukar vara, men, det blev advent ändå =)

Jag lägger upp två bilder nu, en för igår och en för idag.


Andra december: Jag vaknar till en frostig vintermorgon, 10 grader kallt när klockan var halv nio, detta foto tog jag när jag var ut med Yelly, grannens häck klädd i frostig vinterskrud.
Underbart!!!


Första december: Jag är omåttligt stolt, över att ha lyckats få  amaryllisar att leva vidare, genom att, när förra blomningen var över, gödselvattna dom under vårvintern, och sen när det blev sommar, så ställde jag ut krukorna, uppe på en järnställning, för att dom skulle skyddas från sniglar!!!
Till min fasa fick jag se, i mitten på sommaren, att miljoner små slemmiga beiga sniglar, (mördarsniglarna tog sej inte upp)kalasade på bladen, (trots min försiktighetsåtgärd) bladen var i stort sett uppätna, och jag trodde att hoppet var ute, för att få liv i dom, men dom fick stå kvar, för jag orkade inte ta mej för att slänga dom.
Sen när det började bli lite kallt i luften, så kom jag ihåg att jag hade en julkaktus stående ute, som behövde få komma in, samtidigt tog jag in amaryllislökarna, och tänkte att dom skulle få en chans, men dom fick stå och skämmas i tvättstugan.
Döm om min förvåning, när jag ser en knopp i den ena!!!
Det är denna underbara skapelse som överlevt den omilda behandlingen, och vad ändå bättre är!!! Den andra löken är på gång med TVÅ knoppar nu, den återkommer jag med foton på längre fram i december =)


RSS 2.0