Fredag

Har sovit i kolonistugan sen igår, för första gången i år, det var efterlängtat. Somnade vi 10, sov till 7:45, med avbrott på ca 30 minuter under natten, när jag stod ute på altanen och lyssnade på en uggla, häftigt, OBS  jag hade inte ställt klockan för att göra det, jag råkade vakna ändå, sådetså!!

Jag och en kompis var till Ösmo plantshop igår, dom har såå mycket fint, både saker och växter, första gången jag var dit sen dom öppnade efter flytten, hjälp, jag måste vara sjuk, det är ju 5 månader sen, ihhhh, där fikade vi, tittade runt  
 och hade riktigt trevligt, lyckades hålla hyfsat i plånboken, blev faktiskt bara sättlök, några säckar jord och två fröpåsar , morot och svartrot,  duktigt för att vara mej.
 
Jag tittade inte så noga på påsen med lök, förän jag skulle börja sätta, då  konstaterade jag att vi får leva på lök sensommaren och vintern, den beräkande skörden är 18 kg, puh, tur att vi använder mycket, och att den går bra att lagra. Jag har tydligen  köpt mindre påsar förr, ja, ja, den är lättodlad och lättskött, ingen katastrof. Ständiga frågan till kompisarna om några månader, "ingen som behöver lite gul lök,eller?"

Jag hann också göra iordning två pallkragar med jord, och sådde  morot och svartrot , dom kan man så väldigt tidigt, sen är det mycket som inte går att så redan nu, då får jag ta det när jag kommer hem, jätteskönt att vara igång där, iallafall.

Ha en trevlig helg, allihop    kram elsamaja

Kommentarer
Postat av: evans

Hej! Visst är det kul att shoppa växter! Det finns så mycket man skulle vilja ha!

Tack för ditt namnförslag! Jag gillade verkligen namnet Blossa. Får se om maken går med på det :-)

Ha en bra helg du med!
Kram, Anna

2007-04-27 @ 20:05:24
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: Monika/Moma

Kul att du hittade till mig.
Vad mysigt det låter att bo i kolonistuga. Är det inte kallt om nätterna?

2007-04-27 @ 22:52:49
URL: http://monma.blogspot.com
Postat av: elsamaja

Vi har element så här på våren, längre fram är det inga problem

2007-04-28 @ 08:41:00
URL: http://elsamajarun.blogg.se/
Postat av: Lilo

Låter mysigt att få stå och lyssna på en uggla! Jag såg en uggla och tre ugglebarn flyga en gång, det var häftigt det med! =) De kom så lågt flygande... Mums med nykokt lök med lite smör och salt, du kan skicka hit några färska lökar sedan. ;)

2007-04-28 @ 10:07:36
URL: http://liloscrap.blogspot.com
Postat av: Agneta

Åh vad härligt! Jag vill oxå ha koloni...men i brist på det får jag väl kika in i din blogg :)

2007-04-28 @ 17:10:30
URL: http://agge.blogg.se
Postat av: ROLLE

Låter mysigt det där med kolonistuga! Själva har vi en gammal husvagn som vi ska ställa upp på en tomt vi fått låna. Något som vi verkligen ser fram emot.
Ha de bra
Rolle

2007-04-28 @ 22:40:38
URL: http://www.rollesatelje.blogg.se
Postat av: surr

å vilken mysig blogg.. jag ska också ha en kolonistuga har jag tänkt.. när jag blir stor.. eller rättare sagt när barnen blir stora och det räcker med en lägenhet för bara mig..

2007-04-29 @ 19:51:20
URL: http://surrosnurr.blogg.se
Postat av: Luna

Jag funderar också på att odla lök. Det går åt en hel del hos oss.

Ösmo har jag förresten varit på insektskurs i. När jag var en ung Fältbiolog var vi en helg på någon slags scoutgård där. Det var väldigt vackert.

2007-04-30 @ 22:40:07
URL: http://lunanimbus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0