Scrapträff som förlänger mitt liv med flera år =)

Igår var det scrapträff i Västerhaninge, hos Charlie på Scrapbox, en jättemysig
 butik med en gullig och rar ägare.

Det blev mycket skratt och tokigheter, därav titeln på inlägget, och vi slängde käft med varandra ganska friskt, tonen var rå men hjärtlig, och då trivs jag, som fisken i vattnet, men det fanns vissa som inte tyckte dom fick se så mycket av min virrighet!!! Det måste ha varit p.g.a att jag är så slutkörd efter dom sista veckorna, med allt stök som varit runt husförsäljningen, som höll mej lugnare än vanligt.

Vi har Cybercrop (scrapträff på nätet) på Allt om scrap, som började igår, så jag gjorde två och började på en tredje, till den.

Färgutmaning: Att scrappa i rött och vitt med brunt som accentfärg.

Inspirationsutmaning BildHela bilden speglar gammal tid, och färgen på dörren fick mej att tänka på den rödbruna  färgen på dom här älgarna som min pappa täljde 1948, när min bror precis hade lärt sej att gå,
Han satt med en av älgarna mellan sina knän, och jobbade med den, när min bror kom och gick emot honom, och ramlade, så rent reflexmässigt så klämde han ihop knäna när han skulle fånga upp honom, och då bröts ett ben på älgen av, så han fick göra ett nytt.
Sen har jag fångat upp den röda grinden, i detaljer på LOn.
Finalvecka för idolutmaning på Pysselpassion

Jaha ja, nu har jag suttit och glott på Idol, och ännu en har åkt ut, det närmar sej mer och mer att dom jag förutspådde kommer att vara i final, är det...Kevin och Alice....
Dom är dom som jag tycker har visat störst bredd, när det gäller att ta sej an olika musikstilar. Jag tycker att det har varit ett fantastiskt startfält i år, tycker om många av dom som varit med, och hoppas att få höra av dom i framtiden.


Det som inte blir nåt mera av, är Pysselpassions Idolutmaning, det har varit final, och jag var en av dom som hade turen att få vara med, med hjälp av att jag hade skrapat ihop tillräckligt många poäng, under dom tidigare veckorna.
Nu är det bara att vänta och se, om det ger resultat, det jag har skapat denna vecka, och om det inte gör det, så harjag haft roligt, och gjort flera alster, som jag inte skulle ha tänkt på att göra annars.


Här är dom sista finalbidragen.

Härligt med söndagkväll (risk att bli idiotförklarad)

Ja hur ofta i mitt liv har jag eller någon annan hyllat en söndagkväll!!! Det tillhör väl inte vanligheterna, men å andra sidan så är det inte heller en vanlig söndagkväll, det här.
Sista tiden har vi slitit som djur, för att få vårt hem i presentabelt skick, inför visning av det, i förhoppning om att någon ska tycka om och vilja köpa det, och jag kan glatt och villigt erkänna, att det har varit helvetiskt, vissa dagar, där jag har gråtit av trötthet, både mental och fysisk, men,  med hjälp från vänner med lite diverse saker, så är vi nu vid ett av målen med vårt jobb, första visningen är gjord, och grovgörat är ju gjort, för att kunna genomföra den andra.

 Det blev visserligen lite stressigt när tiden närmade sej, men jag har mått över förväntan, och kände att vi hade koll på läget, och kände mej trygg och förväntansfull inför vad som väntade.
Det har varit enormt mycket jobb inför det här, men jag känner mej så otroligt nöjd med vad vi åstadkommit.

Vi hölls hos några nära vänner, som också är grannar till oss, under tiden som visningen var, vi beställde pizza så vi åt lunch tillsammans med dom, sen var vi upp och pratade med mäklaren om hur det hade gått, efteråt så var vi till grannarna igen, och fikade och pratade igenom det hela.
Efteråt var det sååå skönt att komma hem, och bara slappna av, så nu har jag legat på sängen och jäst ett antal timmar nu, läst ut en bok, mumsat i mej en chokladkaka, sweizernöt "mums" och bara mått gott.  

Det var tre som var riktigt intresserade, och två av dom kommer igen på nästa visning, på tisdag, sen får vi se vad som händer, men jag känner på mej att det här kommer att gå riktigt bra, den mäklare vi har utstrålar sån trygghet och förtroende, och det har hjälpt mej enorm, i det kaos som ändå varit sista tiden.
 
Så efter att ha läst det här, lär ni väl förstå, varför jag hyllar en söndagkväll.

Godnatt
.

Vad vore vi utan vänner

Gårdagen gick i städningens tecken, ordentligt, min kära vän Jenny kom hit, och hjälpte mej städa hela huset, i stort sett, jag har klädkammare, tvättstuga och duschrummet kvar att ta under veckan, men i övrigt är det bara ytstädning som behövs, innan visningarna på söndag och tisdag, skönt.
Under tiden så var Anders hemma hos dom, och då hade det städats där också, Tony och Anders hade, med dom två äldsta grabbarnas hjälp, plockat ihop leksaker och sorterat hej vilt, så när vi kom dit, så blev Jenny jätteglad, för det var så tomt på golvena, så då blev det fortsatt dammsugning där.

Vi fick meddelande från vår mäklare, att det har varit 276 besök på vår husannons under helgen, sen vet jag ju att många har varit in och tittat, för att vilja se hur vi bor också, alla är ju inte spekulanter, men om 5 procent är det, så är det ju väldigt bra.

Webshop med myyycket mysiga scrapsaker

Jag har hittat en ny scrapbutik, Pysseltagen jag vet inte om den är så ny, men för mej är den det, studsa in och titta, men.........STOPP.....skyll inte på mej bara, om det blir dyrt!!!!
Det är du själv som trycker på beställningsknappen =)

Vårat hem, ett tag till, iallafall

Våran annons på vårt hus som vi ska sälja, välkommen att titta in hos oss.


Mina bidrag till idolutmaningen vecka 5

Hua ligen, det har egentligen inte varit tid för att scrappa, som läget har varit nu, med städning och allmänt röj för att vi skulle  få radhuset i ett presentabelt skick, för fotograferingen som vi hade i onsdags, och för den visning som ska komma sen, men, lite tid stjäl jag mej till, för att rensa hjärnan emellan varven, och då har jag bland annat gjort följande till pysselpassions idolutmaning, sen har det blivit ett gäng julkort också.

Temat var Rock och det skulle vara minst 51 % svart, nitar och nålar och nåt mer var det, som jag inte kommer på nu.

Jag gjorde en väldigt udda LO, om jag får säga det själv, jag scrappade egentligen inte om fotot, utan jag spånade lite runt temat, och dom stämplar som jag ville använda, så att det skulle passa ihop.
Fotot är från Lillemors 1-årsdag, och utifrån hennes min och gest på fotot, så är titeln och texten följande.

"Nej tack....jag har rockat fett hela dagen, så jag ser skära elefanter och ramlar snart under stolen"

Jag hade aldrig kommit på varken den texten, eller att scrappa detta foto, med så mycket svart, om det inte vore för den här utmaningen, det hade säkert blivit lite mer barnfärger som bas annars, men den var väldigt rolig att göra.Kortet gjorde jag till bonusutmaningen. det skulle vara färgerna grått, vitt och rosa.


Vi har köpt villa

Oj oj oj, så det kan bli....
Vi var och fikade hos våra "lånebarn" och deras föräldrar, (imorgon blir det tre veckor sedan) och dom talade om att villan brecvid dom var till salu, om det kunde vara nåt som passar oss, eftersom det är enplans, nyrenoverad inne och garage med fjärrstyrd port......
Men jag sa att vi kan ju inte måla om och sköta underhåll på utsidan av huset, så det går ju inte, "köper ni huset och flyttar hit, så hjälper vi er" säjer dom.....
Sen gick det undan...måndag hos mäklaren och beställde tid för att titta...torsdag tittade vi...måndagen därå budade vi, och vann!!!  Onsdagen skrev vi på papperna och i onsdags betalade vi handpenningen...raskt marscherat, eller hur???

Igår började vi cirkusen med att sälja vårat radhus, med att mäklaren var här och vi gick igenom hur det går till....det blir fotografering på onsdag.....annons den 21, visningar den 23 och 25.....

Lite avig väg att gå, köpa ett nytt innan vi sålt vårat, men det är ett attraktivt område vi bor i, så vi är inte oroliga, inte ens jag!!!

Så här ser huset ut, planlösning , utanpå  och lite inuti.

Planlösning


Framsidan


Köket


Badrummet


Jag har redan köpt nytt sängöverkast, och sett tygprover till gardin till matplats och sovrum, det är bruna väggar i sovrummet, och garderober med speglar hela ena sidan, två meterbreda fönster i sovrummet, och stoooor golvyta.

Sängöverkast, bild lånad från Ellos katalog

Gardiner bild lånad från Jotex


Matplatsen kommer vi att måla en fondvägg i caffe latte, kanske lite mörkare, nåt åt brunt iallafall, och så kommer jag förmodligen att köpa det här tyget till långgardiner, det är två ganska stora fönster, och en dörr till uteplats på framsidan.
Sen blir det nog en gardinkappa i turkost i lilla fönstret inne i köket.

Naturbilder

Jag tycker att dom här bildera talar för sej själv, den ena är ju ett bergatroll av nåt slag, och den andra har ett magiskt ljus över sej.
Anders tog dom här fotona förra hösten när han och en vän till oss, var ut och plockade svamp, dom passar bra att visa  här en solig novemberdag som det är idag.
Nu är det tillåtet att visa..

Veckans bidrag till Idolutmaningen på Pysselpassion som jag valde, var att inspireras av dom låttitlar som idoldeltagarna hade valt, till förra veckans schlagertema.

Jag utgick från "vindarna viskar mitt namn", och fick några bra ideer av Anders, som gjorde att jag scrappade om nåt i mitt liv, som jag inte har tänkt på att scrappa om, förut, men som ju är en del av mej, även om det inte går att ta på, och som inte syns, och som kan vara svårt för många att tro på,
mina upplevelser av kontakt från avlidna anhöriga/vänner.

Utmaningen las ut i lördags, när det var allhelgonadan, så det kändes väldigt bra att göra den här LOn den dan.

Titeln på LOn är 'Röster från andra sidan' och jag tror nog att journalingen beskriver mina tankegångar ganska bra, varför jag valde den låten jag gjorde.
 
'Att slå mej ner på den sten, vid havet, renar mej
 till kropp och själ.
Att lyssna till vågorna, och känna vinden i håret, låta tankarna vandra fritt, känna
varje andetag djupt ner i magen.
Vid havet hör jag, med vindens hjälp, en uppmaning!

#Hav förtröstan, slå dej till ro, för vi finns med dej, vi vakar över dej och de dina. Vi går bredvid dej
på din väg genom livet. När dina vingar inte bär, håller vi dej under armarna, steg för steg#

Tro på din inre röst, som förmedlar röster från evigheten'
 
Biljetterna har texten 'perfekta ögonblick' och 'för alltid hos mej'
 
Fotona är tagna vi stenstrand, på Torö, där det alltid blåser.
 

Några scrappade LOs

Jag måste börja med att tacka alla som är in och komenterar hos mej, jag vet att jag är otroligt slö med att gå besöka er och tacka, men vad ni skriver är inte mindre uppskattat för det, jag är otroligt glad för den respons jag får, från er alla.

Du milde himmel, hur det kan bli, sista veckorna har varit väldigt upp-och-ner, men det är ju mot något bra vi jobbar.

Det har inte blivit mycket ork till scrap, endast till pysselpassions Idolutmaningar (får inte vis den sista, än) och så julkortsbeställningar, javisst ja, några farsdags-kort blev det också.
Nu orkade jag inte fota alla kort jag levererade förra veckan, mn en par stycken kommer här, plus två LOs som jag gjort, tidigare i höst.
Fotot tog jag i Svandammsparken här i NYnäs, förra året, i år blåste allt bort, innan jag kom på att jag skulle ut och fota "morr"Nu ska jag gå och sova, för att orka fortsätta röja imorgon.
 Fatta!!!! Det ska ju fotograferas och läggas upp bilder från vårt hem, i husannonsen, och vi som bor i en mindre loppis "GAAAAHHHHH"........

RSS 2.0