Pysseldag på Papprika

Vi var 5 tjejer som åkte in till Papprika, scrapbookbutik i Tallkrogen igår, kom dit vid elva, och åkte hem klockan 5, mycket prat, skratt, kaffe och pyssel blev det, så mysig dag.

Ni som inte har varit dit tidigare, åk dit, Malin är så gullig att ha att göra med, och det finns sååå mycket härligt att gå och klämma och känna på, och handla, igår laddade jag mest upp med cardstock i olika turkos toner,  flyttbara gluedots, långa skruvar till album, och tre papper i svart-vitt, och fyra som går i turkosa toner.

Jag gjorde färdig en redan påbörjad LO och så blev det en som jag gjorde helt och hållet igår,  Cecilia gjorde pop-up-kort, fantastiska skapelser, dom andra tre stansade bokstäver och annat smått och gott hej vilt, det är ju så himla bra att det finns verktyg att låna, sånt som man själv inte kan köpa på sej hur som helst, jag stansade lite småsaker mot slutet.

Här är en LO om min man, och lite tankar om våra snart 20 år tillsmmans

image306

Några favoritkort på ungarna, när dom var små, så somriga och härliga, och dom speglar deras sykonkärlek till varandra, som givetvis, som hos alla andra, har varit både ris och ros, men grundläggande så älskar dom varandra, och dom äldstas dyrkan av lillebror, när han var liten, syns väl på dessa foton.

image307

Sova

Här har jag gjort en scraplift, av quirins  "trött tjej" och har tagit fasta på temat, och en ganska mycket av upplägget.

Tord när han var 4 veckor, såååå sööööt

image303

Underbara katter

När vi var hos Lillemor och Zsolt, så blev det mycket kort knäppta, på deras två underbara katter.
Nu kunde jag inte umgås så mycket med dom, eftersom vi hade Yelly med oss, så katterna höll sej undan, och dom höll stängt till kök och sovrum, så dom kunde få vara ifred där.

Här kommer några foton av dom, visst är dom fina?


Maja
image296

image297

Moa  Bilderna ger inte hennes vackra päls rättvisa, hon är grafitgrå.
image298

image299

Kurre smack

När jag var ut med Yelly en dag i veckan, så hade jag turen att få se en ekorre komma skuttande inne på en villatomt, och sen upp i ett träd.

 Jag hade som tur var, med mej kameran, så jag satte igång att låta som en ekorre, medans jag smög fram kameran ur fickan, och jag lyckades få ta ganska många bilder på den, för han stannade ju upp och undrade varför jag inte såg ut som en ekorre, när jag lät som en, han satt och glodde stort på mej länge.

Tyvärr så var jag inte så stadig på hand, så bilderna blev suddiga, jag var ju tvungen att hålla Yelly med den andra, men jag tycker att den är söt iallafall.

image295

Tänd ett ljus

Jag var in hos Helga, som också är med i Visa våren utmaningen hos fröken Evans och såg där att det tydligen är många bloggare har tänt ett ljus för Engla och hennes familj idag, så jag vill gärna göra detsamma.
Ingen som har barn, kan väl ungå att beröras av detta, ja inte andra heller, för den delen, jag hoppas innerligt att dom ska hitta henne, välbehållen, om det finns några högre makter så hoppas jag att dom är på deras sida nu.

image294

Dagens kram


Den här hämtade jag hos anebettan, gå gärna in till henne, och ge då henne en kram när du hämtar denna, då kan du hälsa från mej också.


Nästa steg i min utredning och jag är vansinnig

I fredags, hade jag en meddelande på min mobil, som var från sjukgymnasten, på KFG, dom som har hand om min utredning (PILA-projektet, se tidigare inlägg)för om jag ska börja arbeta igen, hon talade om att jag hade en tid på onsdag, för möte med henne och försäkringskassan,.
Jag ringde inte då, eftersom jag bara hade mobilen, så jag väntade till idag, så jag fick ringa från hemmaplan.

Idag så ringde jag och  pratade med henne, om att dom  nu har dom fått för sej, efter många om och men, att dom är färdiga för överlämningssamtal, som enligt dom (när jag var där), skulle ske inom fem veckor från starten, det har gått liiiite längre tid nu Evil or Very Mad (jag var där i början på februari).
 
Jag hade en del grejer som jag ifrågasatte, för att vi skulle kunna ha detta möte.

1 Jag har läst in  meddelanden  på min kontaktpersons mobil som han fortfarande inte har ringt tillbaka på, fast det gått flera veckor. 
Svar: Han har slutat Shocked Vad i grönsvedda helsike, han var min kontaktperson och sa till mej att det bara var att ringa så skulle han ringa tillbaka.

2 Jag har fortfarande inte fått hem rapporten för att få läsa igenom den, som hon sa till mej när hon ringde för att få höra hur arbetsträningen hade gått (ringde för att det var för långt att åka till Ösmo, 5 mil), då frågade jag om jag fick möjlighet att läsa det hon skrev innan dom skulle sammanställa, OJA självklart skulle jag få göra det.
Svar nu: Jag får komma dit tio minuter innan mötet för att få läsa Evil or Very Mad

Och så hade hon mage att säga att dom sökt mej hela förra veckan, men då talade jag om för henne, i väl valda ordalag (lite kryddade) att det var bara torsdag-fredag hon hade ringt, för vi har nummerpresentatör, och då var vi bortresta.

Svar: -------

Jag är rosenrasande, och det är skönt att kunna reagera så, så jag ska ringa min kontaktperson på försäkringskassan.
OM inte hon också har slutat.

(detta är från morgonen, klockan 9).

När jag kommer hem, klockan 3, och kollar igenom posten, så finns det ett tjockt kuvert, med hela sammanställningen (ca 20 sidor) den som jag 6 timmar tidigare fått mej förklarat, att dom aldrig brukar skicka hem i förväg!!!!!!
Undra om det är nån där som vet vad den andre gör.

Då i februari, så var det ju en av dom där nissarna, som ringde hem till Anders, och frågade efter mej, när jag satt i rummet bredvid och pratade med arbetsterapeuten, på den tid som jag hade fått, enligt det schema som den damen satt och hade framför sej, när hon ringde, börjar man inte att leta där personen enligt papperna ska vara!!!!Snacka om noll koll.......
Första dan när jag kom dit, så var det en tjej som röck in mej i ett rum, fast jag sa att jag skulle träffa Martin, efter 10 minuter var det en som kom och sa att jag var fel person, eller rättare sagt, en annan skulle vara där jag satt, OCH Martin letade efter mej.

Jag börjar att bli rejält jävla less på dom här nötterna.

Jag återkommer sen jag läst sammanställningen.

Fortsättning följer........för er som orkar

Här är förklaringen till varför kondom säljs i 3, 6 och 12-pack.
En 12-årig pojke gick in i en affär med sin pappa. När de gick förbi

kondomerna frågade pojken sin pappa vad det var för något.

Pappa sa 'Det där är kondomer, dem använder man när man vill ha säker

sex.'

Då frågade pojken 'Varför finns det bara tre i den där?'

Pappan säger 'Jo, det där är för högstadie pojkar. En för fredag, en

för lördag och en för söndag.'

Pojken pekade på ett annat paket. 'Varför är det 6 stycken i den där då?'


Pappan säger 'Det är för gymnasiekillar. Två för fredag, två för

lördag och två för söndag.'

Och till slut frågade pojken 'Och 12-packet då?'

Pappan blev lite tårögd och sa sedan..


 'Jo, min son, det där är för gifta män. Januari, februari, mars...'


Månadens hemliga vän

När jag kom hem från Linköping igår, så hade jag ett roligt brev, från Månadens hemliga vän på Allt om scraps forum.
Ett jättefint kort med lite tröstande ord, ett ark med Thickersbokstäver, hjärtebrads, massor av utstansade löv och en fröpåse med fröer till sommarflox.
Det gjorde mej jätteglad, och det kommer absolut att komma till användning, alltihop, jag ska sätta igång med förodling av grönsaker och blommor när som helst, så då kommer dom här fröna också att hamna i jorden, det är en sort som jag inte testat förut, så det ska bli kul.

image291

Kul med scraputmaningar

Här har jag gjort en LO efter en skiss hos Moma, hon gör underbara skisser, och LOs, så det är inte så svårt att bli inspirerad där.
Här har jag använt ett av favoritfotona på Tord när han var liten, han ser så änglalik ut där han sitter i sina egna tankar.

Jag har testat grungeboard för första gången, (swirlarna nere i vänstra hörnet,) dom var roliga att jobba med, och så har jag klippt ut ur mönstrat papper och byggt upp med 3-D- kuddar, (övre vänstra hörnet), det har jag inte heller testat på nån LO förut, bara på kort, och så förstås, pärlflosset, som jag testat en gång förut, och blivit omåttligt förtjust i, (den turkosa slingan).
På bokstäverna har jag Glazelack (heter det så???) och på E-et har jag lagt i en liten prick med glitterlim.

Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med den här.

image290

image287

image288

image289


Hemma igen

Vi har varit i Linköping sen i onsdags, hos Lillemor och Zsolt, det var länge sen vi var dit, ja riktigt länge sen att vi var dit alla tre, snart 6 år sedan, så det var en otroligt härlig känsla, att packa in oss i bilen och åka iväg, vi tar tillbaka delar av vårt tidigare liv, mer och mer, även om det går långsamt framåt.
Anders njuter av att få köra, även om han blir mer sliten i kroppen nu, än det var förr, men han kan iallafall och det vet jag att han tycker är en seger.
Nu är det faktiskt snart två år sedan, som vi fick hem bilen, och han körde första gången efter stroken, tänk vad tiden går, men jag glömmer aldrig hans komentar, när han kom in, och hade kört runt kvarteret, "gud vad det var skönt att få sitta bakom ratten igen". Då hade det gått 3,5 år som han inte hade fått köra bil, nåt som han alltid har tyckt om.
Jag körde faktiskt ca 9 mil på vägen ner också, vilket jag känner mej jättenöjd med, eftersom jag inte kört motorväg så himla mycket, på väldigt många år, av olika orsaker, men det var roligt och skönt att kunna göra det, att lita så på mej själv att jag klarade av det.
Nästa steg för oss i långresor med bil, blir upp till Leksand i början på juni, dit är det över 40 mil, så det blir lite tuffare, men det går säkert bra, efter vad vi sett hittills, med dom resor som Anders varit iväg på själv också, och orkat med att köra.
I juli ska han till Borås på boule-SM, och dit är det också drygt 40 mil, men då kan han mellanlanda i Linköping, både på upp och nerresan, eventuellt kanske det blir en till som åker med honom, då kan dom ju bytas av.

En av orsakerna till  att vi var till dottern, utöver att det var trevligt att vara där några dagar, var att hon la fram sitt examensarbete i torsdags, så vi var där och lyssnade på det, hon pluggar kemisk biologi, och nu har hon två omtentor och lite finsnickeri på slutrapporten kvar, sen är hon färdig med universitetsstudierna, efter många år.
Hon var så glad och lättad när hon hade redovisat, och hon fick med beröm godkänt, så hon var väldigt nöjd, med all rätt.
På kvällen var vi ut och åt en god middag, mycket trevligt, annars har vi slappat, varit till Gamla Linköping på Chokladboden, Lillemor och jag var in till centrum en sväng, till Allt i Lek med scrapsaker,, en butik med tokmycket band och en tebutik, sen var vi så trötta så vi åkte hem till dom, jag skulle till Minelle (scrapbutik) också¨, men det fick vara.
Vi kom hem vid 4 idag, sen har jag faktiskt både packat upp en del, och tvättat en maskin, men jag har sovit några timmar också, jag var fruktansvärt trött när vi åkte hem idag, och nu ska jag snart knyta mej för natten.

Godnatt

RSS 2.0